Otwozylem ogolbny watek - bo spotkalem sie juz z kilkoma pomyslami ´gzdies tam na forum´ pisanymi w ferworze dyskusji.. Tu -takie mysli co do rozwoju GenGuild bedzie mozna wrzucac i je rozwijac po to zeby w innych watkach przez to nie odbiegac od tematu.
Opis zakonczonych bitew Ogladajac statystyki na Gen Guild. W profilach poszczegolnych graczy, czy wynikach kolejnych zakonczonych pojedynkow - przyszedl mi do glowy pomysl , aby wstawiac obok kazdego takiego raportu krutki opis bitwy. -Krutka informacje o tym , co bylo kluczowym zwrotem podczas bitwy. Np. "Duza role w tej bitwie odegraly zwyciestwa moich dyvizji SS ktore pomogly w zdobyciu strategicznych pozyji w lasach na polnocy" albo "Mysle ze szybkie przemieszczanie jednostek altyleryjskich wzdluz lini rzeki zdezorientowalo mojego przeciwnika i uniemozliwilo mu skuteczne przegrupowanie jednostek". Komentarz do bitwy dotyczyl by obu graczy , zarowno pokonany jak i zwyciezca wyrazali by swoje zdanie na temat bitwy i jej rezulattu. Dla przykladu pokonany moglby napisac "Lotnictwo ´przeciwnika´ unimozliwilo mi koordynacje dzialan piechoty i jednostek pancernych w tej bitwie" albo "Moje lotnictwo nie stanelo na wysokosci zadania i przegrywalo praktycznei kazdy pojednynek z Luftwaffe" . Albo poprostu "Wpadlem ostatnio w wir picia.. co wieczor jestem napizgany jak messerschmitt i nie wiedzialem co sie dzieje - kazdy ruch na pale"

.
Po co cos takiego? No myslalem, ze dzieki temu nasze bitwy nabiora kolorytu i wyrazu na dluzej (Szczegolnie w oczach innych graczy ktorzy przegladaja statystyke czy profil. Ale tez dla nas samych.. po czasie zagladajac w swoj profil) i nie bedzie to tylko zimna postac "zwyciestwa albo porazki". To wiele nie kosztuje.. a jezeli ktos nie chce , przeciez nie musi pisac.
Co wy na cos takiego?