Witam+kilka pytań.

Zaczęty przez MT, Październik 19, 2007, 03:32:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

MT

Witam wszystkich.

Mam nadzieję, że mogę założyć tu ten wątek. Nie znalazłem osobnego subforum z działem pomocy dla PeG'a, więc postanowiłem założyć ten wątek tutaj.

Jestem tu od niedawna. Wczoraj ściągnąłem Panzer General 2 i Peoples General-wersje ligowe. Obie działają bez zarzutu, mam jednak parę pytań odnośnie Peoples General.

-Mogę bez przeszkód grać w PeG 3.0 i Red Danger Europe. jednak gdy włączam Red Danger Asia nic się nie dzieje. Mój ekran odświeża się i nic. Żadnego komunikatu o błędach ani czarnego ekranu. Obecnie ściągam PeG drugi raz-może to pomoże.

-Drugi problem dotyczy kampanii. Menu wyboru kampanii jest puste, nie ma tam żadnej kampanii do rozegrania. Jak sądzę jest to cecha wersji ligowej, ale i tak muszę się zapytać-czy w PeG 3.0 rzeczywiście nie ma kampanii single player? Jeśli tak-to może istnieje możliwość ściągnięcia jakiejś z internetu? On-line i scenariusze sp są ekstra, ale chciałbym spróbować też czegoś dłuższego. ;)

Z góry dzięki za pomoc.

STR

cześć

Zakładanie nowych tematów jak najbardziej wskazane :)
Twój akurat jest ogólny ale nie mam z tym problemu ;-)
Zostanie przeniesiony we własciwe miejsce, przez instancje.

Z tego co widzę, a dokładnie nie widzę, nalezało by chyba załozyć nowy dział tak jak to ma PG2, AG i PG.
Mam nadzieje ze dla administracji nie bedzie problemu stworzyć dział PeG.
Grno graczy poszerza się czas na nowy dział.

pozdrawiam
STR - PL

Depet

Ja myślę że tworzenie nowego działu dla PeG jest trochę niepotrzebne - dotychczasowy wątek ogólny dotyczący PG II zmieni sie na Generals SSI z racji zmiany statusu ligi.

Witam na forum i w lidze MT !

Cytat: MT w Październik 19, 2007, 03:32:51 PM
pe. jednak gdy włączam Red Danger Asia nic się nie dzieje. Mój ekran odświeża się i nic. Żadnego komunikatu o błędach ani czarnego ekranu. Obecnie ściągam PeG drugi raz-może to pomoże.

Wykryłem ten bug wczoraj w nocy i już niestety nie miałem czasu zaploudować poprawionej wersji - dziś jednak koło północy na serwerze znajdzie sie właściwa wersja. Przepraszam za kłopot.

Cytat: MT w Październik 19, 2007, 03:32:51 PM
-Drugi problem dotyczy kampanii. Menu wyboru kampanii jest puste, nie ma tam żadnej kampanii do rozegrania. Jak sądzę jest to cecha wersji ligowej, ale i tak muszę się zapytać-czy w PeG 3.0 rzeczywiście nie ma kampanii single player? Jeśli tak-to może istnieje możliwość ściągnięcia jakiejś z internetu? On-line i scenariusze sp są ekstra, ale chciałbym spróbować też czegoś dłuższego. ;)

No tutaj niestety mamy do czynienia ze świadomym działaniem - kampanie (pliki kampanii, scenariuszy a także zajmujące najwięcej miejsca pliki map) zarówno w PeG jak i PG II zostały celowo usunięte z kilku powodów - po pierwsze to jest liga a więc interesują nas tylko rozgrywki w scenariusze, po drugie wielkość pliku - gdyby pozostawić kampanie instalki ważyłyby 2x więcej. Wersje ligowe na stronie są więc wersjami okrojonymi (RIP) bez kampanii, smacków, muzyki itd. Jeśli intersuje Cię wersja FULL to możesz wykupić abonament który daje zresztą znacznie więcej korzyści - szczegóły TUTAJ >> http://generalsguild.com/subscription_pl.php

MT

Ok, dzięki za odpowiedź. Jestem jak najbardziej zainteresowany abonamentem-zawsze chciałem spróbować sił w PeG i PG II on-line.

Czyli jeśli wykupię abonament, to będę mógł ściągnąć pełną, "nieokrojoną", wersję Panzer Gena i Peoples Gena, ale ze wszystkimi, ligowymi, dodatkami i usprawnieniami do gry w sieci, tak?

Jeśli to możliwe-to nawet nie będę się zastanawiał! ;)

Depet

Cytat: MT w Październik 19, 2007, 05:36:02 PM
Czyli jeśli wykupię abonament, to będę mógł ściągnąć pełną, "nieokrojoną", wersję Panzer Gena i Peoples Gena, ale ze wszystkimi, ligowymi, dodatkami i usprawnieniami do gry w sieci, tak?

Przeczytaj dokładnie ofertę pod linkiem który podałem - będzie lepiej...nie będziesz musiał nic ściągać bo wszystkie gry z serii Generals SSI dostaniesz do domu przesyłką w eleganckim (podobno :P) opakowaniu.

MT

Dla mnie bomba. Teraz tylko pozostaje zarejestrować się w lidze i będę mógł wykupić abonament. Mam tylko jeszcze dwa pytania odnośnie płyty.

1. Czy po wykupieniu abonamentu i przed wysłaniem płyty, mogę poprosić o zmianę zawartości DVD? Chodzi mi o to, że tak naprawdę nie interesuję mnie ani Fantasy General and Pacific General w wersji niemieckiej. Panzer General 1 i 2, Allied General i Peoples General to wszystko czego mi trzeba.

2. Czy gry znajdujące się na DVD występują w najnowszej wersji, ze wszystkimi łatkami, patchami, ligowymi dodatkami do gry w sieci, scenariuszami itd.?

Revolutionary_pilot

CytatCzyli jeśli wykupię abonament, to będę mógł ściągnąć pełną, "nieokrojoną", wersję Panzer Gena i Peoples Gena, ale ze wszystkimi, ligowymi, dodatkami i usprawnieniami do gry w sieci, tak?

Cytatbędzie lepiej...nie będziesz musiał nic ściągać bo wszystkie gry z serii Generals SSI dostaniesz do domu przesyłką

ale zwala   :D

nie bedziesz musial sciagac     :P ;)

Szarik

Cytat: MT w Październik 19, 2007, 06:58:44 PM
1. Czy po wykupieniu abonamentu i przed wysłaniem płyty, mogę poprosić o zmianę zawartości DVD? Chodzi mi o to, że tak naprawdę nie interesuję mnie ani Fantasy General and Pacific General w wersji niemieckiej. Panzer General 1 i 2, Allied General i Peoples General to wszystko czego mi trzeba.
Tak, jak najbardziej. Tylko prosiłbym o szybką informację na emaila.
Cytat: MT w Październik 19, 2007, 06:58:44 PM
2. Czy gry znajdujące się na DVD występują w najnowszej wersji, ze wszystkimi łatkami, patchami, ligowymi dodatkami do gry w sieci, scenariuszami itd.?
Tak.

Depet

Cytat: Revolutionary_pilot w Październik 19, 2007, 09:30:19 PM
ale zwala   :D

nie bedziesz musial sciagac     :P ;)

Mógłbyś uściślić bo tym razem nie chwytam ?

Revolutionary_pilot

MT

Dobra-to postanowione. Wykupuję abonament w poniedziałek. Tylko...jak mogę zapisać się do ligi PG II? Czy muszę to zrobić po wykupieniu abonamentu, czy przed? Czy trzeba zdać jakiś egzamin? :P I do kogo właściwie muszę się z tym zwrócić?

Pozdrawiam

Roberto_tr

Witam.

Wejdź na naszą stronę klubową i kliknij w link REKRUTACJA.

Następnie zapoznaj się ze Skróconym odpis regulaminu a potem wypełnij poniższy formularz.

Na koniec naciśnij Submit i gotowe ! :)
Resztą zajmą się Szarik & Depet Sp. z o.o. ;)

Nie ma obowiązku płacenia abonamentu. Można grać w lidze bez niego.

Najlepszego ;)

giees

Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.

Depet

Cytat: MT w Październik 20, 2007, 02:15:02 AM
Tylko...jak mogę zapisać się do ligi PG II? Czy muszę to zrobić po wykupieniu abonamentu, czy przed? Czy trzeba zdać jakiś egzamin? :P I do kogo właściwie muszę się z tym zwrócić?

Hmm..z tego co widzę to Ty juz się wcześniej rejestrowałeś..no chyba że ten MT to nie ten MT ;) >> http://ssi.gildiageneralow.pl/profile.php?player=MT&section=profile . Zakładam więc ze już się kiedyś zarejestrowałeś - teraz wystarczy że się zalogujesz do systemu, wyślesz wyzwanie, zaraportujesz jakąś grę i zaczniesz aktywnie uczestniczyć w naszym małym światku gier spod znaku Generals SSI do czego zresztą gorąco namawiam.

MT

Heh, faktycznie to ja. Myślałem, że do ligi obowiązują osobne zapisy. :P Gdy tylko w moje łapki trafi płyta z pewnością zacznę uczestniczyć w rozgrywkach.