Test - B02 12SS Hitlerjugend

Zaczęty przez czata, Marzec 12, 2011, 03:56:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Hansen

Nie dało by....bo z rozpędu zrobiłem sava i przede mną Węgry ale widziałem jakieś PzIV z krótkimi lufami więc nie gram dalej ;)
Zagram znów od początku do ''Arden''....wysłałem Ci maila,co Ty na to? i zobaczę co i jak ;)
Nie powinno być Antwerpii lepiej żeby było prawdziwie...''Ardeny odwrót'' a potem jeszcze cztery bitwy:
''Południowy wiatr''
''Wiosenne przebudzenie''
''Burza ze wschodu''
''U bram Rzeszy''
To taka moja propozycja.

mara

Tak za Węgry się jeszcze nie zabrałem ;D,
Maila właśnie dostałem, dzięki. Przejrzę i skoryguję rozstawienie jednostek i podeślę ci na maila.
Co do Antwerpii to chcę zrobić Ardeny tak żeby BV był trudny albo bardzo trudny do osiągnięcia i zastosować to samo rozwiązanie jak w Pierwszej krwi (tam niemcy też nie zdobyli bayeux), stąd tak ważna jest dla mnie wasza opinia o poziomie trudności scenów (zastanawiam się czy Kampfgruppe Luck nie jest za łatwa)
Co do twojej propozycji dalszych scenów, to się z nią w pełni zgadzam. Nie wiedziałem tylko co to było "Południowy wiatr", ale mnie oświeciłeś ;D
Podwieszę zaraz aktualną wersję z kilkoma kosmetycznymi poprawkami
PS jakby udało ci się zdobyć Bayeux w Pierwszej krwi to też będzie niespodzianka ;)

[załącznik usunięty przez administratora]

Hansen

KG Luck jest łatwa :D
Co do zdobywania Bayeux to nie wiem czy się uda....to zależy jak walczy komputer.
''Południowy wiatr'' to była całkiem duża i ważna bitwa w historii HJ....trzeba tylko dobrze dobrać mapę.
Wybiegnę trochę w przyszłość.....może kiedyś kampania 1SS ;)....bitew było by więcej!

mara

Cytat: Hansen w Marzec 25, 2011, 06:40:33 PM
Wybiegnę trochę w przyszłość.....może kiedyś kampania 1SS ;)....bitew było by więcej!
Pewnie, jak skończę tą kampanie to możemy się za to zabrać 8)

czata

Można w prosty sposób utrudnić KG Luck,
Część terenu, na południe od m. Lebisey, zamiast IMPASSABLE dać RIVER. Wtedy komputer będzie miał większe pole manewru podczas natarcia.

No, i może dać Aliantom samodzielnego SHeksa?

Pozdrawiam, Czata

mara

Cytat: czata w Marzec 25, 2011, 11:32:45 PM
Można w prosty sposób utrudnić KG Luck,
Część terenu, na południe od m. Lebisey, zamiast IMPASSABLE dać RIVER. Wtedy komputer będzie miał większe pole manewru podczas natarcia.

No, i może dać Aliantom samodzielnego SHeksa?

Pozdrawiam, Czata
Faktycznie, dobry pomysł ;)
oba wprowadzone

Gustlik

CytatCzęść terenu, na południe od m. Lebisey, zamiast IMPASSABLE dać RIVER. Wtedy komputer będzie miał większe pole manewru podczas natarcia.

CytatFaktycznie, dobry pomysł oba wprowadzone

Ale, jak widzę, zmiany terenu nastąpiły na mapie "caeneast", a tego nie wolno robić. To jest autorski plik autora mapy !!!!!!!!

Jeżeli modyfikuje się teren na mapie, dla potrzeb konkretnej kampanii, trzeba zapisać nowy plik "map" pod nową nazwą, zgodną z prefiksem nazw plików dla danej kampanii i rozsyłać go razem z kampanią. Plik "caeneast" ma pokazywać teren zgodny z intencjami autora mapy i tak ma zostać. W przeciwnym razie będą istniały dwa pliki "map", pod tą samą nazwą, odzwierciedlające RÓŻNY TEREN.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

mara

Cytat: Gustlik w Marzec 26, 2011, 10:16:39 AM
CytatCzęść terenu, na południe od m. Lebisey, zamiast IMPASSABLE dać RIVER. Wtedy komputer będzie miał większe pole manewru podczas natarcia.

CytatFaktycznie, dobry pomysł oba wprowadzone

Ale, jak widzę, zmiany terenu nastąpiły na mapie "caeneast", a tego nie wolno robić. To jest autorski plik autora mapy !!!!!!!!

Jeżeli modyfikuje się teren na mapie, dla potrzeb konkretnej kampanii, trzeba zapisać nowy plik "map" pod nową nazwą, zgodną z prefiksem nazw plików dla danej kampanii i rozsyłać go razem z kampanią. Plik "caeneast" ma pokazywać teren zgodny z intencjami autora mapy i tak ma zostać. W przeciwnym razie będą istniały dwa pliki "map", pod tą samą nazwą, odzwierciedlające RÓŻNY TEREN.
Fakt :P
błąd naprawiony

[załącznik usunięty przez administratora]

czata

Można jeszcze bardziej utrudnić grę, blokując przyznawanie prototypów.

Zsamot

Allah jest wielki ale B-52 też jest duży.
Jesteśmy na FB:
https://www.facebook.com/groups/140111696051369

czata

Kampania ma być trudna. Zabranie prototypów dodatkowo ją utrudni.

Zsamot

To tylko gra, nie zabierajcie frajdy. historii i tak nie odtworzycie...
Allah jest wielki ale B-52 też jest duży.
Jesteśmy na FB:
https://www.facebook.com/groups/140111696051369

Hansen

Mi wszystko jedno....decyzja należy do twórcy kampanii.

czata

Zostawmy prototypy. Dwa scenariusze przygotowuję do grania samodzielnego i uwzględniłem tam przyznawanie prototypów.

Falaise.
Niektóre jednostki maja złe stany paliwa (Allied 001, 002, 003, 004, 005, 006, 007, 008, 009, 010, 011, 012, 013, 014, 015, 016, 017, 036, 049, 050, 051; Axis 004, 007, 009, 010, 011, 012, 013, 015, 021, 022, 023, 029, 030, 037, 039, 040, 041, 042, 048, 049, 052, 053, 054), mam nadzieję, że błędy nie wynikają z tego, że gram na efilu pobranym ze strony Kowdara razem z plikami graficznymi - raczej nie, bo błędy są przeróżne (za dużo paliwa, za mało albo wcale).

Lotnisko niemieckie ma przydział aliancki.

Niezgodność doświadczenia z belkami: Axis 054.

Chambois.
Cały scenariusz jest do przemyślenia. Wygrałem w drugiej turze.

Paliwo sprawdziłem tylko w piechocie niemieckiej. Błędy były w każdej jednostce.

Niezgodność doświadczenia z belkami: Axis 005, 007, 023.

Ardeny
.
Podejrzałem dopiero.
Źle są ustawione warunki zwycięstwa.

Jednostka KG von der Heydte powinna być w samolocie, a jest na ziemi, a samolot ma jako transport. W dodatku jest Reiforces 1. Już lepiej dać ją Deployed.

Pozdrawiam, Czata

czata

Carentan.

Przegrałem w trzeciej turze, poprzez utratę jednej z jednostek, które miały przeżyć. Gorzej, porażka prowadzi do końca gry, a nie do scenariusza 02!
Bardzo mocne jest szczególnie lotnictwo przeciwnika.

Zamieniłem Forda na Opla w jednostce Axis 001, bo był błąd wagowy.

Pozdrawiam, Czata