Test - W12 Pustynny Korpus

Zaczęty przez mara, Maj 13, 2011, 05:37:31 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mara

Nie mam ostatnio na nic czasu, ale chciałem w końcu pograć, więc wziąłem na warsztat pustynny korpus. Moim subiektywnym zdaniem kampania należy do tych z kategorii niewykonalnych (w takiej formie). Pierwszy scen jakoś przeszedłem, ale drugi próbowałem trzy razy :banghead. Przydałby się ktoś jeszcze (bardziej doświadczony tester). Z tego co zauważyłem w kampanii jest duży nacisk na realizm (uważam że to dobrze) ale są pewne babole. Przede wszystkim brytyjskie daimlery urastają do rangi super broni - ja rozumiem że one się świetnie sprawdziły w walkach na pustyni, ale jak rozjeżdżają moje Pz IV to chyba przesada. Generalnie włoskie jednostki to mięso armatnie i tu zgoda, ale niemiecki DAK to była elita a brytyjczycy biją ich jak chłopców.

Hansen

Mara...potwierdzam to co piszesz,pograłem chwilę i dałem sobie spokój.

czata

Zacznę temat. Bardzo proszę o przeniesienie tutaj dwóch wypowiedzi z wątku "Polska strona Open General - Kowdar".

Uwagi ogólne:
- takie ustawienie PC utrudnia zdobywanie premii za zwycięstwo, bez której ciężko budować armie;
- o słabości efila piszę w innym miejscu;
- Air transport oraz Naval transport mają wartość 3. Czy ma tak pozostać? W tej kampanii ma to spore znaczenie.

Kontratak.
- część Włochów jest nieprzydatna ze względu na słaby transport; armacie przeciwlotniczej bezwzględnie trzeba zmienić pojazd;
- piechota brytyjska Desert Elite Infantry wchodzi dopiero w sierpniu 1941 roku;
- do przemyślenia zamiana artylerii 25 Pdr; sugeruję dwie na 3,7 Mountain, a dwie na 3 inch Mortar.

Lotnisko Darnah.
- ze względu na brak premii za zwycięstwo, brak funduszy na zakupy;
- część Włochów stoi na DHeksach. To oznacza, że w kampanii ich nie będzie;
- w związku z powyższymi punktami, armia brytyjska jest zbyt liczna;
- w porównaniu ze świeżymi jednostkami niemieckimi, posiada ona już dość duże doświadczenie;
- tu również występuje piechota Desert Elite Infantry;
- część jednostek brytyjskich można osłabić, szczególnie artylerię i rozpoznanie.

Pozdrawiam, Czata

kowdar

I dlatego pustynnych kampanii "boję się" publikować jako rankingowe bez testów.

Przy podobnym stosunku sił, ilości tur na froncie wschodnim, takie bitwy wygrywacie jak chcecie  :P

Zabieram się za poprawki ....
Polecam moją stronę z kampaniami OpenGen na Gustlik efile:
https://opengeneral.pl

kowdar

Poprawki wprowadzone. Kampania rozegrana i wygrana przez moją skromną osobę, więc publikuję jako wersję 2.0 i jako rankingową. 
Polecam moją stronę z kampaniami OpenGen na Gustlik efile:
https://opengeneral.pl