Test kampanii W51 8th USAAF v.4.0,

Zaczęty przez Mario, Maj 06, 2017, 07:16:30 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mario

Zachęcony wpisem kolegi Kowdara postanowiłem przetestować jego nową konwersję ;D.
Mam ostatnio mało czasu ;D ale postaram się przedstawić moje spostrzeżenia.
Zanim przejdę do opisów mam na gorąco kilka pytań do autora.
Scenariusz: 2.HELLO DESERT FOX
Jednostki artylerii pelot wyposażone w  37 mm M1 nie maję transportu
Jednostka South Gp AT supt 3 to oddział gwardii narodowej (raczej  nie wyposażony w sprzęt AT)
Wszystkie jednostki pepanc-  37 mm ATG i Mg .50 cal. mają transport mule
-czy to jest zamierzone?
Scenariusz: 3.TOBRUK, LESLIE ARRIVES
Jednostki artylerii wyposażone w  75 mm MLe 1897 nie maję transportu-czy to jest zamierzone?
Najjaśniejszy Panie, do prowadzenia wojny potrzebne są trzy rzeczy: pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze.

kowdar

Można powiedzieć, że jest to zamierzone.
Jednostki które nie mają transportu, w oryginale też go nie miały
(przeważnie mają ruch własny, niewielki, ale zawsze). Jak front się przesunie,
proponuję wykorzystywać je do zabezpieczania tyłów.
Transport za pomocą mułów wynika także z tego, że w oryginale był transport konny.
(muły przynajmniej w górach się lepiej sprawdzają).

Opisy jednostek jak np. South Gp AT supt 3 często mogą się nie zgadzać. Wynika to z różnych charakterystyk jednostek w oryginalnym efile, a w naszym ... np. brak piechoty z podniesionymi parametrami AT, a chęcią zapewnienia przeze mnie różnorodności jednostek tak jak w oryginale.

Ogólnie, bardzo często w tej kampanii jednostki lądowe są słabe, mierne, wolne ... a zamysłem jest żeby to lotnictwo zapewniło zwycięstwo nawet bardzo słabymi jednostkami (albo np. nielicznymi szybkimi). I często jednym z głównych zadań jest aby takie "kluczowe" jednostki ochronić z powietrza przed często przeważającym wrogiem (albo nawet go zupełnie nie dopuścić do kontaktu z taką jednostką).

Bardzo jestem ciekaw twojej opinii, chociaż uważam, że kampania nabiera większego smaku tak gdzieś mniej więcej od połowy. Pierwsze bitwy są często uciążliwe ...
Polecam moją stronę z kampaniami OpenGen na Gustlik efile:
https://opengeneral.pl