Test? - W37 Armia Waffen SS 150%

Zaczęty przez Jutland, Maj 24, 2012, 10:31:16 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

derwiszx

Twój opis zainteresował mnie. Spróbuję rozegrać te kampanię po swojemu.
Analizowałem skład Twojej Armii, moje wątpliwości budzi zestawienie artylerii. Sporo w niej mało według mnie użytecznych jednostek wspierających a moim zdaniem przydałoby się zainwestować w dalekosiężną artylerie bombardującą.
No cóż, być może taka reorganizacja armii niewiele tu pomoże, ale spróbować warto. Trochę zniechęca mnie opis początkowej łatwej, fazy kampanii, od razu chciałoby się do tych ostatnich scenariuszy dotrzeć,  może przynajmniej będzie czas na wyszkolenie odpowiedniej ilości 21".

Czy ta kampania jest w najnowszej instalce Kowdara ? Jeśli nie to skąd ja ściągnąć?
Gratia gratiam parti

Gustlik

Nie wiem czy w instalce, ale na pewno jest u niego na stronie.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

Jutland

Kampania jest w instalce ale nie wiem w jakiej wersji. Gdzieś na pierwszej stronie tego wątku jest  wrzucona z poprawionym 1 poważnym bugiem, więc polecam zamienić na wszelki wypadek, potem jest też poprawka Gustlika do 1 scenariusza.

Ja wiem, że mój core jest daleki od optymalizacji, ale ja tak gram. Spokojnie mogłem mieć K18 czy inne Morsery zamiast Hummeli, 4 Pantery zamiast 2ch itd., ale wolałem się nieco ograniczyć. Jeśli będziesz grał na 100% efektywność, to sugeruję nie zaczynać powyżej 50% prestiżu, bo się kompletnie już zanudzisz. Przy maksymalnym wykorzystaniu wszystkiego to będzie banał.

A co do 'mało użytecznej' artylerii wspierającej...  powiedz to biedakom rzucanym do ataku przez AI gdy za twoimi plecami stoi 20-punktowe Wespe  >:D
A końcowe scenariusze wbrew pozorom nie są super trudne, mnie po prostu znużyły.
Jeśli siadam do gry, to w celu zrelaksowania się. Od wyzwań i frustracji mam realne życie.

derwiszx

Rzeczywiście, jest w instalce Kowdara ale skoro nie wiadomo czy są tam poprawki o których wspominałeś to trzeba będzie zrobić tak jak sugerujesz.

P.S.
Zazwyczaj pierwszy raz gram na 100 %.  Łatwiej wówczas ocenić skalę trudności, poziom kampanii i intencje Autora.
Gratia gratiam parti

derwiszx

W instalce jest wersja W37 ARMIA WAFFEN SS v.1.5 czyli taka jak w załączniku w opisie tego testu. Znalazłem też poprawkę Gustlika do scenariusza Moskwa. Czy to wszystkie znane na tą chwilę poprawki?

EDIT:
W opisie instalki Kowdara:
aktualizacja kampanii do wersji aktualnych na dzień 05.06.2012

Przeczytałem ten wątek i znalazłem post Kowdara z 30 maja w którym napisał, ze wprowadził poprawki zauwazonych bugów więc sądząc po dacie aktualizacji Instalki zawarta w niej kampania to aktualnie najlepsza jej wersja.
Gratia gratiam parti

Gustlik

Reasumując - jestem gorącym zwolennikiem pozostawienia BS=15. W końcu jedna taka kampania może być.

Natomiast w końcowych scenariuszach trzeba przemyśleć inny sposób utrudniania życia graczowi niż absurdalne hordy wroga. Może wyłączyć autouzupełnianie - żeby osiągnięcie stanów 20/15 było wyjątkiem a nie regułą?
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

derwiszx

Dopiero zacząłem tę kampanię. Nie wiem jak to będzie w końcówce z tymi hordami i jednostkami  20/15 ale muszę przyznać, że chęć sprawdzenia tego była jednym z magnesów, które przyciągnęły mnie do tej kampanii.
Gratia gratiam parti

derwiszx

Cytat: kowdar w Maj 30, 2012, 06:38:19 PM
Dzięki.

Przyjęte do poprawionej wersji. Także ten błąd w Łodzi.

Niestety błąd w Łodzi nadal występuje przynajmniej w najnowszym uaktualnieniu instalki do wersji 3.2 którą sciagałem o ile mnie pamięć nie myli już w czerwcu czyli co najmniej kilka dni po publikacji informacji o zamieszczeniu poprawek.

Gratia gratiam parti

derwiszx

Dla pewności ściągnąłem ze strony Kowdara kampanię w wersji 1.5a
ale nic się nie zmieniło.

Nadal na poczatku scenariusza Łódź  widoczne są polskie jednostki na niemieckiej fladze.

Załączam zrzut ekranu.

EDIT:
A może tak powinno być?

[załącznik usunięty przez administratora]
Gratia gratiam parti

kowdar

Już poprawiłem.
Na stronie jest już wersja (także 1.5) z poprawioną flagą.
Polecam moją stronę z kampaniami OpenGen na Gustlik efile:
https://opengeneral.pl