Gustlik e-file - nowy e-file klanowy ?

Zaczęty przez Gustlik, Czerwiec 22, 2007, 01:51:17 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Czy chcesz aby Gustlik e-file stał się e-filem klanowym w Generals Guild ?

Tak
18 (75%)
Nie
6 (25%)

Głosów w sumie: 13

Głosowanie skończone: Lipiec 23, 2007, 03:46:26 PM

Depet

Cytat: kempczol w Sierpień 16, 2007, 08:26:12 PM
A tak sobie zajrzałem...
O budzącym mdłości wątku MP 2007 nie wspominam  >:( piwo nie smakuje !
Depecik masz u mnie już 2 minusa za ukrytą aluzję min. wobec mnie.

Ale ja nie zbieram żadnych punktów :P a o aluzji też nic nie wiem....

Ale przy takiej ilości plusów, też u mnie  8) to nie będzie problemu z wybaczeniem.

Nie wiem o jakie wybaczenie Ci chodzi bo ja o żadne nie prosiłem. Podjąłem tylko decyzję i podałem ją do publicznej wiadomości.

Zaś co do tego wątku...
Wciąż podtrzymuję mój głos w tej sprawie.
Wrócę do gry jak już będzie można na prawdę pograć.

Cały czas możesz przecież grać :). Póki co na RSF i na SSI - czyli po staremu....nic się nie zmieniło i nic się nie zmieni przez najbliższy rok. Gustlik e-file to szerszy projekt i trochę to potrwa...nic nie szkodzi jednak w tym żeby normalnie aktywnie grać w lidze. Po co więc czekać !? ;D

Revolutionary_pilot

Ja sie wypowiem..
..co od samolotow mysliwskich. Bo okrety to nie moja bajka.

Odrazu rzucil mi sie w oczy walor obronny w powietrzu Bf 109"Emilow". Jest na odpowiednim poziomie - juz od E-1 po E-3 To mi sie bardzo podoba (ale brakuje mi E-4) . U Raydarra ten walor jest za niski - wogole wachlarz mysliwcow jest u niego duzo biedniejszy niz "u nas"(u ciebie Gstlk).
Odziwo przy "Gustawie " (Bf109 G) Walor obronny \w powietrzu\ u niego skacze diametranie! w stosunku do innych modeli - przesadnie. Za duzo jak na cisnieniowa kabine i kilka poprawek - jezeli mierzymy miara jego wczesniejszych Bf´ow.
Malo tego to paradoksalnie przy ogolnie nizszej waloryzacji obronnej jego Messerow przewyzsza on twojego Gustawa   ^-^ nagle.. tak jak by siadl mu znienacka na ogon. hmm. Uwazam ze Gustaw powinien miec wiecej niz te 14 ad u ciebie - moze te 15 a moze nawet te 16 Raydarra - ktore u niego o kant dupy rozbic.

Mysle tez ze ogolna inicjatywa Messershmittow powinna byc nieco wyzsza. Oczywiscie nie ujmujac Focke Wufla (do ktorych zaraz nawiaze).

Wracajac do poczciwych Bf 109 E-1 , To tu tez jest ciekawa sytuaca porownujac dwa efile. U Raydarra (co do ktorego moje zdanie/ocena/ (nie ukrywam) geometrycznie spada) prozno dopatrzec sie Emila-1 gdziekolwiek, nawet w Afryce.. To u ciebie mozna sie dopatrzec ich na wszytskich frontach - ale to mysle, moze byc spowodowane tym ze - jak sa to sa wszedzie - to miala poprawic nowa wersa czy nowy pg o ile sie nie myle.
(nie mowiac o Me109 k-4 ktory u ciebie u nas jest rownie na odpowiednim poziomie,a u Raydarra "sex pistols" 8) 21 ataku (jednak obrone bym zwiekszyl (w gustlik) z tych 14 , bo te Messery mogly juz wchodzic na 11,5 tys metrow betz problemow i mialy pokazna predkosc ponad 700kmh)..
-------------------------------------------------------------------------------------

Teraz Foce Wulfy..

Nie moge dopatrzec sie Fw A-3 , sa A-1 ktorych powstalo jakos 100 sztuk, sa A-2 ktorych to jakos niewiele powyzej 400 powstalo a 2000 egzemplarzy A-3 ni widu ni slychu.. Moze by zastapic Gusttlik A-1´ke A-3 co?

Poza tym Wersja F ma za slaby gd ak na moje oko... To byly juz wersje produkowane z przeznaczeniem bombowym i mialy wzocniony spod. take wzrost z 11 na 12 to moim zdaniem malo.

A-8 - U Raydarra A-8 to juz normalnie bania u cygana  :P 22(w moim odczuciu o 2 za duzo) ataku w powietrzu i 18 w obronie eh.. Podoba mi sie atak naziemny ha i sa w twoim efilu-. noi rozsadne 19 ataku powietrznego dla tego wlasnie modelu..

Noi iniciatywy Fw, mylnie.. bo inne w stosunku do mysliwcow a inne do bombowcow.. ale tego nie da sie jeszcze uczynic.. FWulfy pruly bombowce jak chcialy.. http://www.youtube.com/watch?v=W-q2TsttM10 -siedzi pieknie na ogonie Mustanga pruje Boeingi i rozpizguje Laggi5tki ale juz Lightning mu spierdolil jednym manewrem  8) /ogolnie cos pieknego
//////////////////////////

Do innych modeli nawiarze innym razem , zeby nie robic balaganu - takiego wlasnie natloku ktory przeszkadzaml mi na Jagdtigerze. Co do ruskich LA juz nasowaja mi sie spostrzezenia :)

p.s.- trzymam swoje zdanie i nie puszcze - PIECHOTA WEHRMACHTU JEST ZBYT TANIA.. juz za 84 mozna miec standard.. i nie ma tlumaczenia ze Wehr44 kosztuje juz 192.

Gustlik

Cytatale brakuje mi E-4

Cytata 2000 egzemplarzy A-3  ni widu ni slychu..

Zanim zaczniemy się spierać o szczegóły - to sprawdź, którą wersję efila masz bo obejrzałem u siebie, no i jest i Me 109 E-4 i Fw 190 A-3...
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

Revolutionary_pilot

No rzeczywiscie, sa.. i fajnei ze sa. Nie moglem sie ich dopatrzec na standardowych scenach, chcialem wrzucic na LG Suite i przez pomylke wrzucilem raydarrowskiego i tym sie pokierowalem. Chcesz sie spierac?
A moze wsiadziemy w maszyny i pospieramy sie na wysokosci kilku tys metrow   8) ;).

p.s. - ma ktos stad "Ila 2 FB"(chyba najlepszy symulator ww2 w powietrzu) wogole?

Gustlik

OK podrasowałem trochę wersję Me 109-K i odrobiną G, ale delikatnie, żeby równowagi nie rozpieprzyć.

Co do parametrów w efilu - to nie patrz jak jest u innych, ani na wartości bezwzględne (czyli tu jest 13, a w RSF 16), tylko wrzuć sobie w LG Suitę mój efil na klasę "fighter", ustaw sortowanie według daty wejścia modelu i porównuj jak on wypada na tle swoich przeciwników. Wtedy okaże się, że te 13 w obronie zupełnie wystarczą ponieważ pozostali mają gorzej...

Zawsze porównuj "na tle"

EFILE, KAMPANIE:

Revolutionary_pilot

Zawsze porownuje "na tle" . I to wlasnie "na tle" Gustaw powinien miec kapke wiekszy defence.. To samo tyczy sie Fw- F i jego gd - tez "na tle". Co z tym?

Gustlik

Zaraz obejrzę - masz jakies konkretne (liczbowe) propozycje??

EFILE, KAMPANIE:

Revolutionary_pilot

Przy AD Emila 4 siegaacej 14 (czego jestem zwolennikiem) Gustaw powinien miec (jak juz pisalem) conajmniej te 15 a nawet mozna by sie pokusic o te 16 czyniac z niego naprawde trudna do stracenia maszyne.. Rzecz na ktora warto bylo by odlozyc prestiz, albo zastosowac ja w scenariuszach gdzie przewaga Aliantow lub ruskow jest wieksza w powietrzu.

GD FW - F´ki  spokojnie o te 2 w stosunku do maszyn bez dodatkowego umocnienia spodu (czyli 13 by bylo u ciebie) a pokusic sie mozna by nawet o 14!.. bo maszyna jest szybka, z piorunujacym nurkowaniem i ciezko ja z ziemi zestrzelic.

FW-f2 zamienil bym poprostu z nazwy na f3.. Uwazam ze parametra ataku jednostek naziemnych odpowiada to bardziej wlasnie temu modelowi, ktory to mial podwieszane dodatkowe wyrzutniki bomb i zestawy modyfikujace na ktorych montowali glownie dzialka Mk 103/108 kal. 30 mm co wyrabia bardziej to twoje ha5 sa6 ktore przypisales F´ce - 2. Oba egzemplarze byly produkowane w podobnej ilosci , takze uwazam ze taka kosmetyczna zmiane z f2 na f3 mozna by spokojnie zastosowac.

Fazowe AirAttack19 dla "Focki" G (ktorej to wogole prozno sie dpoatrywac u raydarra) . Brawo gustlik . To jest walsnie to co czyni ten efil lepszym..
Koles ktory wysyla podczas gry FW G do walki - nawet nie wie, ze wysyla je w nocy i dzieki temu maja przewage (stad te 19) bo zostaly przystosowane wlasnie do nocnych misji.. A klientowi ktory wie "co jest 5" taka wlasnie realistyka i odniesienie ubarwia gre niesamowicie.  Wszytsko to pod przykrywka pieknie oddanej cyferki 19 - Takie klimaty czynia cala ta gre swoista kraina w ktorej miejsce swoje znaduja pasjonaci - kraina ktora mowi do nich tym wlasnie jezykiem i zaprasza ich do siebie. A ktore jezyk (niezrozumialy dla pierwszego lepszego) skutecznie odstrasza tych ktorzy szukaja zupelnie czegos innego tymsamym tworzy idelane srodowisko dla tycgh ktorzy "juz weszli"  :).

Mile zaskoczenie gdy doszukiwalem sie tego , patrze - jest! spoko...
  Ale mile tez kiedy jestes otwarty na sugestie co do innych klimatow..

Gustlik

EFILE, KAMPANIE:

Revolutionary_pilot

Gustlik jestes otwarty na nowe jednostki?

Rey

Cytat: Revolutionary_pilot w Wrzesień 29, 2007, 10:30:45 AM
Gustlik jestes otwarty na nowe jednostki?
Czyli jak szykuje sie kolejna modyfikacja e-filu????

Revolutionary_pilot

CytatCzyli jak szykuje sie kolejna modyfikacja e-filu?
Z tego co wiem Gustlik Efile modyfikowany jest z dnia na dzien.. Jest w fazie prac. Starnannie szlifowany by finalnie blyszczec wsrod innych ;). Wersje ktore mamy do dyspozycji sa aktualnym stanem tej szlifierki. Do analizy, i do gier za opuszczona kurtyna.. . GEfil nie jest jeszcze oficjalnym Efilem ligowym. Mysle ze gdy juz sie nim stanie - zmiany beda nastepowaly rzadziej.. Dlatego teraz jest czas na to aby takowe wprowadzac.

Gustlik

CytatGustlik jestes otwarty na nowe jednostki?

Dawaj....

EFILE, KAMPANIE:

Revolutionary_pilot

Jednostki karne. <glodny>

Nie odwzorowywanie konkretnych jednostek , konkretnych kompani, tylko ogolnie -Pod szyldem "jednostka karna"\piechoty i panc pancernej, ucharakteryzowanych odpowiednio. Charakterystyka tych jednostek (parametry) to sprawa otwarta..

Gustlik

Myślę, że w grę mogła by wchodzić tylko piechota, no bo jaki czołg by im trzeba przypisać?

W takim razie jeszcze dwie sprawy:

- dla których krajów?
- jak się takie jednostki nazywały?

EFILE, KAMPANIE: