Kampania W18 "Sukcesy III Rzeszy"

Zaczęty przez kowdar, Listopad 20, 2011, 02:47:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sympatyk

Cytat: besiu w Grudzień 06, 2022, 04:11:57 PM
1)
Cytat: sympatyk w Grudzień 04, 2022, 07:16:18 PM

Oczywiście dla siebie możesz modyfikować jak lubisz, ale - to nie nadaje się do gry w Rankingu Generałów --> dla takich gier jest
https://forum.opengeneral.pl/kampanie-w-budowie-gry-testowe-konsultacje/0/
że hę?  :o ja Was nie rozumiem... Czyli - zrobiłem rzeki, tam, gdzie były na mapie. Zrobiłem teren Rough, tam, gdzie były na mapie. zrobiłem lasy, tam gdzie były na mapie (rysunku)... czyli - UTRUDNIŁEM sobie... niby - a tak w rzeczywistości - to zrobiłem zgodnie z terenem... i to się "w rankingu nie mieści"...
\Brak słów.
2)
dokładnie tak mapa wygląda, jak Kowdar wrzucił screenshot, z OpenSuite.=->
sorrry, Kowdar, ale serio uważasz, że skoro po prawej, są Deploy hexy, a na zachód od nich jest na mapie rzek (a w kafelkach jej, jak widać, brak), i to rzeka jest "impassable". na wszystkich innych mapach tego terenu. ... A ja "a tam! przejadę sobie",

=> to serio, na serio, uważacie, że "to nie ma wpływu na bitwę?... hm...
Przyniosę Wam save, jutro, sobie zobaczycie.

3) wyślę save przez wetransfer, bo nie znam się na tych "drive" i "share" itd. do Kowdara, na mejl. Sobie możecie nim rozdysponować, jak chcecie.

4)
sympatyk - sorry, że tak uważam, ale...
Moim zdaniem - Zbyt(!) dużo robisz, albo chcesz zrobić, samemu.  Malujesz super mapy, wyglądają bosko. Jeśli ktoś inny, chce coś zrobić - to nawet, z błędami, pozwól na to. Nauczy się, wyrobi, i przestanie błędy robić A Tobie - zejdzie z głowy, jeden problem.
Wtedy - będzie kilka osób, które potrafi to wykonać.

Po pierwsze - wcale nie chce samemu, ale jak już zacząłem to trzeba dokończyć ...
Po drugie - mylisz rzeczy - Kowdar przedstawił zrzut z 12 scenariusza --> a tu niewłaściwa jest mapa 128(dokładnie plik arras.map) czyli do 10 scenariusza
Po trzecie - ewentualne poprawienie scenariusza, a poprawienie pliku arras.map - to kompletnie różne rzeczy
Po czwarte - mapy przechowywane są w repozytoriach i wszędzie powinny być takie same
Po piąte - modyfikacja mapy/ zmiana w pliku *.map lub *.mapx - poprawienie tych elementów musi być zgłoszona do Luisa pod nowym numerem - -> w tym wypadku chodzi o ustalenie jak wyglądał oryginalny plik arras.map

besiu

Tak, Sympatyk - ta droga na hex nr 7 - gdzie na południe są góry... i można przejechać sobie tę rzekę. Ale... to by trzeba teren przesuwać. A ja - się tym nie zajmowałem.
Poza tym, na południe od tego hexu, jest też masę nieścisłości, jak forest - brak, czy Mountaint zamiast forest itp.
od Deploy hexów, na zachód, ma być rzeka Impassable, i lasy, też tego nie ma. Nie mówiąc o tym, że dalej na zachód, jest sporo zagajników, namalowanych na mapie, a teren - jest Clear.
Ogólnie, uważam, że mapa jest "skopana", ja ją poprawiałem, na własny użytek, bo grac się nie dało. (Nie wiem, jak Hansen, to przebrnął...bo tez grał tę kampanię.)