Sympatyk icons workshop

Zaczęty przez sympatyk, Wrzesień 07, 2017, 10:39:44 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Waldzios

Cytat: sympatyk w Luty 19, 2019, 09:15:09 PM
Chodzi też o stronę merytoryczną, czy nie napisałem głupot?, albo coś pomyliłem/nie dopisałem ...
Merytorycznie przyczepiłbym się co najwyżej do opisu A-7 Corsair II : 'jet assault aircraft adapted to operate from aircraft carriers'.
IMHO słowo 'adapted' nie jest tu najlepszym wyborem. Teoretycznie tłumaczy się na polskie "przystosowany", ale używane jest trochę inaczej (adapt = 'make (something) suitable for a new use or purpose; modify') i może być źle zrozumiane.
Pisząc 'adapted' sugerujesz, że w którymś momencie A-7 został przystosowany (zmodyfikowany) by operować z lotniskowców.
Z tego co mi wiadomo A-7 od początku były planowany jako następca pokładowego samolotu A-4 Skyhawk.
Również myśliwiec F-8 Crusader na którym bazował A-7, był od początku samolotem pokładowym.

Wyrażenie 'adapted' używa się zwyklej w stosunku do samolotów bazujących na lądzie, które zostały przystosowane do operowania z lotniskowców (np. "Carrier deck launching of adapted land-based airplanes" albo 'North American F-100 Super Sabre hastily adapted to carrier use and dubbed the "Super Fury".' )

W przypadku A-7 Corsair II bardziej pasowałoby : 'jet assault aircraft capable to operate from aircraft carriers'.

Zresztą, chyba trochę niepotrzebnie komplikujesz sobie życie.
Zwykle kolumna 'Type' zawiera skrócone opisy w rodzaju: 'Fighter (jet)', 'Attack Plane (jet)', 'Medium Bomber (jet)' i podobne. Są to uproszczone określenia typu jednostki, pomocne przy wyszukiwaniu i sortowaniu ikon.
Dlatego nie musisz tworzyć przesadnie precyzyjnych opisów.

Równie dobrze wystarczyłoby coś takiego:
P-2 Neptune = maritime patrol and ASW aircraft  (propeller);
P-3 Orion = maritime patrol and ASW aircraft (propeller);
A-7 Corsair II = attack aircraft (jet);
A-6 Intruder = all-weather attack aircraft (jet);
OV-10 Bronco = light attack and observation aircraft (propeller);
S-3 Viking = ASW and attack aircraft (jet);

GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

sympatyk

Bardzo dziękuję
- bo powiem szczerze - ja się na tym nie znam
Szukałem i kopiowałem z sieci, co wydawało mi się poprawne po przetłumaczeniu na polski  >:D

A więc pewien etap zamknięty i kopia do szuflady ...

Gustlik

"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

sympatyk

Dzięki,
A może mała sonda .. co i kto -  by zagrał w najbliższej przyszłości ....

Waldzios

Gdybyś miał chwilkę, sprawdź czy znajdziesz model Sikorsky CH-53 Sea Stallion. Nie myślałem, że będą potrzebne. Ale musiałem wymienić transporty helikopterowe SEALs'om i teraz brakuje mi ikony.

Jaro

Cytat: sympatyk w Luty 20, 2019, 09:23:04 PM
Dzięki,

Delta
Pozdrawiam,
Jaro
------------------------------------------------------
Repozytorium plików instalacyjnych gry:
Dropbox: https://www.dropbox.com/sh/z4l7rs71sxk1jc6/AAD8v6sMojApzyD4NG3IFK4ca?dl=0
OneDrive: https://1drv.ms/f/s!Am2aTZH9AOcoanwyUg8_mMB5lwI

sympatyk

Cytat: Waldzios w Kwiecień 21, 2019, 08:11:54 PM
Gdybyś miał chwilkę, sprawdź czy znajdziesz model Sikorsky CH-53 Sea Stallion. Nie myślałem, że będą potrzebne. Ale musiałem wymienić transporty helikopterowe SEALs'om i teraz brakuje mi ikony.

Niby model jest, ale pozostawia wiele do życzenia .. a model Sikorsky CH-53E Super Stallion jest niby ciut lepszy
Jednak różnią się wirnikiem - 6 płatów, a ten 7 ...
Teraz jego wielkość - - w jaki model śmigłowca celować (istniejącą ikonę)?
No i nie będzie natychmiast, a widzę, że to paląca potrzeba ...

Cytat: Jaro w Kwiecień 21, 2019, 08:32:42 PM
Cytat: sympatyk w Luty 20, 2019, 09:23:04 PM
Dzięki,

Delta
No to trochę musisz poczekać - może Gustlik zastosuje te ostatnie mapy "500"  ;)

Waldzios

Cytat: sympatyk w Kwiecień 22, 2019, 10:30:32 AM

Teraz jego wielkość - - w jaki model śmigłowca celować (istniejącą ikonę)?
No i nie będzie natychmiast, a widzę, że to paląca potrzeba ...

Palącej potrzeby nie ma, na razie użyłem twojej ikony SH-3 Sea King. To niby nie to samo, ale przynajmniej jest ogólne podobieństwo.

Co do wielkości, to wystarczy, jeśli będzie nieco większy niż SH-3.

sympatyk

Ostatecznie użyłem modelu Sikorsky+MH-53
https://drive.google.com/file/d/1PtcE2Se4eRPD5PoVN_qLiUIhfxjl9SXF/view?usp=sharing

Jeśli Ci pasuje- to trudniejsza część zmniejszenie ...

Waldzios

sympatyk

Waldzios

sympatyk

Dzięki
Tak naprawdę jest to - Sikorsky HH-53/MH-53 Pave Low, a więc następca ...
  ...  a CH 53 spróbuję z tego zrobić ...

sympatyk

Waldzios

Cytat: sympatyk w Kwiecień 23, 2019, 07:50:23 PM
No więc Sikorsky CH-53 Sea Stallion - będzie ok?

https://drive.google.com/file/d/16MCMZ3BC9AeW2UAmJCJ_M2EiNrFy8H5o/view?usp=sharing
Jak najbardziej.

Sonda do tankowania w powietrzu mi nie przeszkadzała, bo zamierzałem potraktować rodzinę CH-53 całościowo, bez wnikania w poszczególne warianty. 
Tym bardziej, że tak naprawdę doraźnie (ze względu SEALs) potrzebowałem w zasadzie wersji 'Pave Low'.
'
Teraz będę musiał stworzyć oddzielne warianty transportowe (CH-53) i wielozadaniowe (MH-53)  8).

To też zła wiadomość dla ciebie  ;). Bo jeśli zacznę wnikać warianty, to prędzej czy później będę potrzebował również wersji E (z dodaną siódmą łopatą wirnika)  :P.