Hansen - G05 ''BLITZKRIEG''- 25%

Zaczęty przez Hansen, Maj 24, 2024, 08:35:44 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Parabellum

Cytat: Hansen w Czerwiec 15, 2024, 01:40:00 PM
Cytat: Mario w Czerwiec 15, 2024, 01:27:07 PM
Cytat: Hansen w Maj 24, 2024, 08:35:44 PM
Walczę na 25 %,chcę coś przetestować.

Jak tam idzie  test :)

Dobrze  :)
Ta rozmowa nie była zbyt pouczająca. Co testowałeś?

Hansen

Hansen

Niestety,ale nie udało się obudzić ''Starych Generałów''  ;)
Więc,wracam do mojego ulubionego działu ''Gry dla frajdy''.
Od lat widzę,że ''Ranking Generałów'' po prostu zamiera.

Pozdrawiam.

sympatyk

Ze "starych, starych generałów " zostałeś tylko Ty - mam na myśli od czasów PG2
Zsamot zaznacza raz na kwartał swoją obecność i ginie ..
Jeszcze Kowdar, który  ostatnio, całkiem ostatnio, nic nie pisze ..
Jaro z młodszych generałów - i chciałby, i brakuje mu czasu
Ci , którzy byli obiecujący - zaginęli w walce

Waldzios stara się utrzymać żywy e-fil

Ja się nie liczę - gracz ze mnie żaden

Ale masz konkurencję w osobie Parabellum - rozgrywa coraz więcej naszych kampanii - i wygląda, że będzie pierwszy w rankingu

Hansen

Cytat: sympatyk w Czerwiec 16, 2024, 04:11:49 PM

Ale masz konkurencję w osobie Parabellum - rozgrywa coraz więcej naszych kampanii - i wygląda, że będzie pierwszy w rankingu

Konkurencja mnie nie interesuje,ja zawsze gram dla przyjemności a nie dla punktów,więc Generał Parabellum,może być mistrzem i 100 razy.
Dlatego dział ''Gry dla frajdy'',jakby został stworzony dla mnie  :)
A poza tym,ja od lat nie wierzę w niektóre wyniki kampanii,kiedyś rozmawialiśmy o tym na Zlocie.....wszyscy którzy chociaż trochę opanowali LG Suita,wiedzą ,że ta ''zabawka'' może czynić cuda ;D

Pozdrawiam.

Parabellum

Cytat: Hansen w Czerwiec 16, 2024, 04:53:35 PM
Cytat: sympatyk w Czerwiec 16, 2024, 04:11:49 PM

Konkurencja mnie nie interesuje,ja zawsze gram dla przyjemności a nie dla punktów,więc Generał Parabellum,może być mistrzem i 100 razy.
Dlatego dział ''Gry dla frajdy'',jakby został stworzony dla mnie  :)
A poza tym,ja od lat nie wierzę w niektóre wyniki kampanii,kiedyś rozmawialiśmy o tym na Zlocie.....wszyscy którzy chociaż trochę opanowali LG Suita,wiedzą ,że ta ''zabawka'' może czynić cuda ;D

Pozdrawiam.
Wielka szkoda, że generał Hansen kojarzy wyniki mojej gry z " suite " i w ten sposób poddaje w wątpliwość autentyczność wyników.
Wszystkie wyniki są prawdziwe i powtarzalne, a każdy, kto uważnie przestudiuje moje raporty, zda sobie sprawę, że koncentrując się na prawdziwych celach (Victory Hex), wiele prestiżu pozostaje na mapie, a wielu przeciwników zostaje oszczędzonych. Zdobywanie małych flag i zabijanie wrogów tylko odwraca uwagę od celu.

Na międzynarodowym forum OG rozegrałem ponad 100 kampanii w ciągu ostatnich kilku lat, o różnym stopniu trudności, w różnych kontekstach historycznych i różnych krajach. Punktacja nie odgrywała tu żadnej roli. Liczyło się tylko pomyślne ukończenie kampanii, przy czym liczba chwalebnych lub taktycznych zwycięstw nie miała znaczenia. Po tym zostałeś włączony do "Zwoju Honorowego" i otrzymałeś rangę wojskową w zależności od poziomu trudności (ustawienia prestiżu) dla danej kampanii.
Tutaj, na polskim forum, są inne zasady dotyczące rankingu - chodzi o punkty. To dla mnie nowe wyzwanie, inna gra niż dotychczas. Dobrze się bawię znajdując odpowiednie kampanie, które obiecują wysoki potencjał punktowy i w których mogę odnieść szybkie zwycięstwa. Niezamierzonym efektem ubocznym jest pokazanie, jak absurdalnie wysokie są limity rund w niektórych kampaniach, w które grałem do tej pory.

Hansen

Spokojnie  :)
Napisałem,że rozmawialiśmy o tym na Zlocie....a ostatni był,jak Generał Parabellum jeszcze nie grał ''naszych kampanii''.

A co do Suita....można sobie przydzielić lidera jakiego chcemy,można za darmo apgrejtować jednostki,można wiele rzeczy..........chyba założę wątek ''Jak oszukiwać w OG''.