"Poprawa" sprzętu w modern kampaniach

Zaczęty przez Mariusz, Październik 06, 2024, 07:06:58 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mariusz

Witam,grając ostatnio w kampanie G35 " Delta force", gdzie dostępy jest sprzęt zarówno USA jak i natowski( europejski),znalazłem małe błędy ( jeśli chcemy się trzymać rzeczywistych odwzorowań w grze), podam tylko ze dwa przykłady, ale warto by było to przejrzeć... I oczywiście zacznę od sprzętu RP. Rosomakma ma możliwość pływania ( tutaj nie),posiada też irytującą " Inicjatywę"= 2, gdzie BTR(jeżdżące trumny) mają = 6,  amerykański LAV 25 to transporter pływający dla piechoty morskiej!,(w grze  nie jest) , jeśli chodzi o dostępnoś sprzętu też jest dość dziwnie/także prośba do Waldziosia( a jakby inaczej),przyjrzyj się temu, proszę...

Waldzios

Przepraszam, przegapiłem post. Jestem tymczasowo offline, zaglądam na forum z telefonu, łatwo coś przegapic.

Co do LAV, to bardzo dobre spostrzeżenie. Oczywisty błąd. Do poprawy.

Rosomak jest bardziej skomplikowany. Z tego co pamiętam (nie jestem na bieżąco w temacie) pływalność zależy od wersji pojazdu. W Efilu obecnie jest tylko jedna wersja Rosomaka (w domyśle wczesna wersja) dodana dawno temu.
Temat zdecydowanie do rozbudowy.

Co do inicjatywy transportów, poprawię wspomniana kwestie, ale to będzie zmiana raczej symboliczna.
"Współczesna" piechota ma z reguły bardzo wysoka inicjatywę własną. To sprawia że inicjatywa transportu (gra wybiera wyższa wartość) jest praktycznie zaniedbywalna.

Inicjatywa transportu ma duże znaczenie we wczesnym okresie WW2, potem ze wzrostem inicjatywy piechoty zaczyna tracic znaczenie.
To jedno z tych miejsc, gdzie mechanika stworzona dla okresu WW2, nie specjalnie pasuje dla czasów poźniejszych
GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons