Nominacje do odznaczeń - kwiecień 2009

Zaczęty przez Szarik, Kwiecień 12, 2009, 12:01:40 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Szarik

Wracamy do przyznawania medali. Od dziś można nominować graczy do odznaczeń w 6 kategoriach znanych z poprzednich nominacji. Nominować można do końca kwietnia tylko w tym wątku podając zawsze uzasadnienie nominacji (przynajmniej jedno zdanie). Można nominować w jednej kategorii, można też we wszystkich. Można podać jedną kandydaturę do konkretnego odznaczenia, można podać ich więcej. Nie ma ograniczeń pod względem ilości. Jedynym ograniczeniem jest czas: nominować można do końca kwietnia. Połówka sezonu (październik 2008 - marzec 2009) jest okresem, który trzeba brać pod uwagę przy wyborze gracza do nominacji.
Za każde otrzymane odznaczenie generał otrzymuje 10 punktów bonusowych. Głosowanie będzie w maju, a wyniki zostaną ogłoszone na zlocie.

UWAGA: Jeżeli masz pomysł na nowe odznaczenie, zmianę nazw aktualnych odznaczeń, jesteś w stanie zaprojektować graficznie nowe odznaczenie, to  napisz to w tym wątku.

Purple Heart - Przyznawany za podejmowanie gry pomimo wielu wcześniejszych przegranych
Humanitarian Service - Przyznawany dla gracza który dużo pomaga innym graczom
Bronze Star - Przyznawany dla gracza stosującego ciekawą i zaskakującą taktykę
Soldiers Medal - Przyznawany dla nowego gracza, który jest największym objawieniem sezonu
Joint Service Commendations Medal - Przyznawany dla gracza z którym bardzo sprawnie i przyjemnie grało przez skype
Defense Superior Service Medal - Przyznawany dla gracza który poczynił największe postępy w sezonie (nie dotyczy najnowszych graczy zarejestrowanych w ciągu ostatnich 6 miesięcy)

Sir Daban

Humanitarian Service - zgłaszam Janusa - po prostu pomaga. Zachęca do gry, tłumaczy zawiłości e-fili nowym graczom, chętnie nie tylko rozgrywa, ale też tłumaczy i pokazuje błędy (choć najczęściej to boli :)).

Sir Daban

Joint Service Commendations Medal  - zgłaszam Peipera - grałem z nim zaledwie kilka razy, ale zawsze bardzo sprawnie i któtko. Pierwsza nasza gra została rozegrana w 1 dzień. Pozostałe też zakończyliśmy w kilku sesjach. 

Sir Daban

Purple Heart - nominuję Foita - przyjmował kolejne wyzwania pomimo porażek. Nie jest to złośliwe o ostatnio to on wygrywa :) Jednak na początku pomimo 3 kolejnych porażek zgadzał się chętnie na kolejne gry.

Radar

Humanitarian Service- Dla Janusa. Jako mentor skotłował mnie dość humanitarnie, nie szczędząc przy tym dobrych rad.

Rommel

Purple Heart - przyznałbym dla Foita.
Zgadzam się z opinią Sir Dabana

Janus

Soldiers Medal --sir Daban to moja opinia być może nie odosobniona
Defense Superior Service Medal - tu mam dwie kandydatury Feltfebel oraz Pepe gram z nimi czasem i przyznać musze ze graja coraz lepiej
Joint Service Commendations Medal- tu mam problem bo nie pamietam nika moze sam mi kolega mejlem przypomni jest to gracz nowy z którym zagrałem kilka gier ?(zbyt duzo grałam ostatnio i naprawdę mi się niki mylą)

Foit

PitekWaleczny

Humanitarian Service - Rommel.  Obojetnie jak "durne" pytanie zadam, to mi odpowie i podpowie.   >:D

Soldiers Medal - sir Daban. A niech ma. Nalezy mu sie.   ;D
W tej chwili w Polsce 1.5 mln ludzi spi, 1.1 mln ludzi uprawia seks, 2.8 mln ludzi je... A Ty siedzisz i czytasz moj opis. GRATULACJE!!!!!

Szarik

W czwartek zakończyły się nominacje do odznaczeń przyznawanych za dokonania w pierwszej połowie sezonu. W przypadku trzech odznaczeń wiadomo już dziś kto je otrzyma. W tych przypadkach został zgłoszony jeden gracz.
W pierwszej kolejności, oznaczenie którego przyznaniem nikt nie powinien być zaskoczony:
Soldiers Medal (przyznawany dla nowego gracza, który jest największym objawieniem sezonu) otrzymuje Sir Daban ? innego wyboru być nie mogło. Jaki nowy gracz będzie objawieniem w drugiej połówce sezonu?
Zaskoczeniem dla mnie jest przyznanie medalu
Purple Heart -(przyznawany za podejmowanie gry pomimo wielu wcześniejszych przegranych),
który otrzymuje Foit (wskazany przez dwóch generałów to tego odznaczenia). Jest to o tyle zaskakujące ponieważ Foit ma 5 poziom gry, ale z drugiej strony ciągle gra z najlepszymi.
Joint Service Commendations Medal (przyznawany dla gracza z którym bardzo sprawnie i przyjemnie grało przez skype) otrzymuje generał Peiper.

Głosowanie, które dziś się zacznie będzie dotyczyć dwóch odznaczeń:
Humanitarian Service (przyznawany dla gracza który dużo pomaga innym graczom): tutaj mamy rywalizację dwóch mentorów: Janusa oraz Rommla.
Defense Superior Service Medal (przyznawany dla gracza który poczynił największe postępy w sezonie; nie dotyczy najnowszych graczy zarejestrowanych w ciągu ostatnich 6 miesięcy): do tego odznaczenia kandydują feldfebel Szulc oraz pepe1941.
Głosowanie jest tajne. W każdej z tych dwóch kategorii wygra jeden generał, który uzbiera najwięcej głosów. Każdy gracz ligi może zagłosować wysyłając mi emaila ze swoim głosem (pg2raport@tlen.pl). Można głosować na jednego generała w każdej z tych dwóch kategorii. Można wysłać głos dotyczący tylko jednego odznaczenia.

UWAGA: Bardzo proszę aby jednym emailu nie łączyć głosowania na scenariusze z głosowaniem na generałów do odznaczeń. W takim przypadku proszę wysłać dwa emaile - wiąże się to z sortowaniem poczty.

Jedno odznaczenie nie zostanie tym razem przyznane: Bronze Star (przyznawany dla gracza stosującego ciekawą i zaskakującą taktykę). Tym razem nikt nie został zgłoszony do tego odznaczenia.

Cały czas czekam na propozycję nowych medali oraz zmian w już istniejących.