Puchar Generałów

Zaczęty przez Sir Daban, Sierpień 18, 2009, 12:09:36 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Szarik

Cytat: Rommel w Sierpień 27, 2009, 07:21:07 PM
Przede wszystkim muszę znać odpowiedź na pytanie i czekam na wypowiedź Szarika:
Czy mozna będzie awansować zwycięzce turnieju na poziom "6"??

Jak najbardziej. Można zrobić taki turniej z awansem na 6 a nawet 7 poziom o ile gracz miał 6.
W przypadku takiego turnieju musiałby się również toczyć turniej dla graczy od 4 poziomu w dół aby oni nie byli poszkodowani.

Uważam, że pomysł rozgrywek o Puchar Generałów jest bardzo dobry. Zdobywca Pucharu Generałów oczywiście otrzyma Puchar na zlocie (lub jeżeli się nie stawi pocztą).
Co do całego cyklu pucharu myślę, że nie da się organizować więcej niż jednego rozpoczęcia turnieju w miesiącu.
Turnieje tak muszą być pomyślane aby  kończyły się najpóźniej pod koniec maja, tak aby był czas na rozgarnie finałowego turnieju Masters.
Wstępnie kalendarz widzę tak:
wrzesień:  Polskie Drogi
październik: Online
listopad: Year End (pierwszy turniej na nowym RSF)
grudzień: Incognito
styczeń: ?
luty: ?
marzec: eliminacje Mistrzostw Polski
w kwietniu i maju starowałyby już turnieje do kolejnego cyklu
czerwiec : Masters

Janus

kolego Pitku Waleczny masz całkowitą rację gra między nami sprowadza się do tego komu nerwy puszczą szybciej
i do tego czekanie na błędy przeciwnika
wierz mi nic ciekawego .
co do liter to Roberto ma rację (nie zawsze je zakładam i jak piszę na laptopiku mniejszym to wolę z dużej literki ) 
co do nominacji na poziomy
proponuję
a-ponowne ich ustalenie po przez rozgrywki grupowe np po 4 graczy
ostatni ma poziom 1 przed ostatni 2  a drugi i pierwsz pozim 3
gracz 1-szy gra następnie o poziom 4 
z graczami pierwszymi z innych rozstawień
w dalszej kolejności by awansować wyżej gracze z odpowiednich poziomów rozgrywaja miedzy sobą walkę o 1sze miejsce i przeskakuja o kolejny poziom przy czym wydaje sie by miało to sens musi być ich mnimum 3 lub 4 na każdym poziomie
forma rozgrywek ? ja mysilę o grze każdy z każdym bo gry typu przegrywasz odpadasz nie odzwierciedlą poziomu gry (wystarczy trafić na Romla)
:)

Szarik

Cytat: Janus w Sierpień 31, 2009, 11:34:32 PM

a-ponowne ich ustalenie po przez rozgrywki grupowe np po 4 graczy

To rozwaliłoby aktualny system i skasowało aktualne poziomy na które niektórzy gracze pracowali latami. Bez sensu byłoby również łamanie kolejnych barier i nagradzanie za to graczy (ostatnio Rommel zdobył 8 poziom).

Nie widzę pozytywów twojego pomysłu Janus.

Janus

:)
rozumiem czemu nie widzisz pozytywów
jest faktem iz by to wymagało sporego nakładu pracy i być może sporych zmian na stronie oraz z czałą pewnością w tabeli ligowej.

pozytywne w tym było by to, że nikt nikomu by nie zarzucił ,iż poziom w lidze zależy od ilości rozegranych gier ze słabszymi graczami ,oraz to że by wejść na wyższy poziom musiał byś ograć kilku graczy z tego samego poziomu .
;D o tym  że trzeba by zagrać sporo gier już nie wspomnę.
dzięki za szybką odpowiedzi szkoda że w sprawie turnieju ligowego jej się nie Doczekałem tak szybko ;)