Scenariusze z turnieju Polskie Drogi

Zaczęty przez giees, Wrzesień 08, 2009, 09:06:06 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

giees

Wiec jeśli są stroną dominującą i tą dominację da się zamienić na zajęcie wszystkich vhexów to chyba powinni zaczynać jako atakujący. W każdym razie ja gram 2 scen z rzędu i strona która zaczyn a grę przechodzi do glębokiej defensywy. W kielcach nie bardzo Polaczki mogą zwyciężyć.

Żeby nie bylo ja nie neguje budowy scena , po prostu przyzwyczajony jestem ze strona broniąca sie zaczya druga... i pisze jako ciekawostka że tu jest inaczej :) Swoją drogą fajnie się zaczyna grę jako obrońca.
Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.

Janus

jest jeszcze Kock
z tego co wiem to możesz tam wygrać Niemiaszkami ,ale trzeba to uczynić do 7-8 tury lecz trzeba uważać bo jednak 2-3 tura to przewaga Polska w nim jest.

giees

Mi się generalnie ten efile bolesty podoba ze względu na to że tak jak w orginale , można zrobic overun (z zostawieniem ruchu) + shot i odjechac na max zasiegu jednostki. W rsf'ach i gusliku zostalo to zmodyfikwane przez co gra sie juz zupelnie inaczej - bardziej "sucho" i strona atakująca zyskala na przewadze.

Sceny jak sceny , wiadomo ze byly robione na szybko. Da sie grac. 

Gustlik

Nie, nie - kwestii overruna nie reguluje efil, tylko poprawka w samym pliku gry.

Dlatego nie bardzo rozumiem o co chodzi, bo jeśli grasz wszystkie efile na wersji gry 220.exe, to zasady overruna we wszystkich efilach będą takie same.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

giees

Cytat: Gustlik w Wrzesień 23, 2009, 04:51:29 PM
Dlatego nie bardzo rozumiem o co chodzi, bo jeśli grasz wszystkie efile na wersji gry 220.exe, to zasady overruna we wszystkich efilach będą takie same.

Wersja 220 exe'ca panzera niestety nic mi nie mówi.

W pierwszym przypadku gram na www.panzergeneral2.com/online.htm <- wersja do gry online gdzie overuny dzialaja tak jak powinny - tj jak je "bóg stworzyl"

W drugim przypadku gram na http://www.bolesta.home.pl/pub/pg2_wrzesien39.exe <- sciągnąlem to zeby grac na scenach bolesty i zostalem milo zaskoczony bo tu overuny nadal dzialają jak w orginale

W kolenym przypadku to wersja ligowa - tu niestety nie dzialaja tak jak to autor sobie wymyślil.

Cytat: Gustlik w Wrzesień 23, 2009, 04:51:29 PM
Nie, nie - kwestii overruna nie reguluje efil, tylko poprawka w samym pliku gry.

W sumie to moglem się domyślić , bo jak chlopaki zrobili modyfikacje żeby nie bylo leaderów typu cs t trzeba bylo podmieniać pliki EXE. Modyfikacja o wdzięcznej nazwie NO_CS.exe heh

Gustlik

CytatW kolenym przypadku to wersja ligowa - tu niestety nie dzialaja tak jak to autor sobie wymyślil.

Czy chodzi o zjawisko, w którym po overrunie, czołg odzyskuje wszystkie punkty ruchu, niezależnie od tego ile przedtem zużył na dojazd?
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

giees

Dokladnie. Z malą uwagą że nie dotyczy jednostek z specjalnością recon move.

Janus

Sir Dabanie przyszedł mi do głowy pomysł by w regulaminie rozgrywek wprowadzić zapis o tym by w pierwszej turce tam gdzie można dokonać wpisu gdy sejfuje się grę .
wpisywać datę oraz informację kto z kim gra unikniemy tym samym ponownego wysyłania tury do innego gracza ::)