jak chcesz by wyglądał e-fail -masz pomysł to napisz

Zaczęty przez Janus, Wrzesień 24, 2009, 11:32:31 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janus

tak ma- sorki za roztargnienie ;D
1/36 mot.rif div.lub 2/36
w czym jest problem
ja ja ruszyłem z przeprawy potem ją wycofałem i w tedy nie mogłem już nic przeprawić.

Gustlik

Jeszcze raz - chodzi mi o to, czy to jest zwykła piechota, która dostała umiejętnośc budowy mostów w nagrodę (jako lidera), czy specjalna jednostka mostowa.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

Rommel

Cytat: Janus w Listopad 10, 2009, 05:33:27 PM
tak ma- sorki za roztargnienie ;D
1/36 mot.rif div.lub 2/36
w czym jest problem
ja ja ruszyłem z przeprawy potem ją wycofałem i w tedy nie mogłem już nic przeprawić.
Ja chcesz to potrafisz  ;D  :-*
Kolego ja w jednostce typ: Ingenernye Voiska [B} , nazwa: 1/36 Mot.Rif.Div nie znalazłem żadnego błędu, może postawić most, po wykonaniu nawet cancela dalej jest most, po wykonaniu ruchu także można postawić most.
Ta jednostka ma specjalność [B} czyli briding
Błąd leży gdzieś indziej.
Może zastkałeś przeprawę innymi jednostkami i jednostki nie mają gdzie się ruszyć, no bo wiesz odwrót też trzeba przeprowadzić z głową, a nie rzucić się w paniczną ucieczkę, a może Twoi ruscy poczuli gorzałkę i tak im śpieszno na zachód  8)
A tak naprawdę to dobrze by było jakbyś podał hex

Gustlik

Jest jeszcze kwestia układu dróg na heksach i typu terenu po obu stronach rzeki.

Niestarannie wyznaczona droga na mapie może pozwolic wejsc na heks bez straty punktów ruchu, ale nie pozwoli z niego wyjśc na drugą stronę.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

Janus

Romel zadejesz dziwne pytanie
piszę przecież że cofnołem ruch jak w tym czasie inna jednostka mogła by stanąć na przeprawie ;D
faktycznie panie Gustlik tam dróg to nie ma przetestowałem i dzieje się to na każdej przeprawie.

giees

Cytat: Rommel w Listopad 10, 2009, 08:43:21 PM
Może zastkałeś przeprawę innymi jednostkami i jednostki nie mają gdzie się ruszyć, no bo wiesz odwrót też trzeba przeprowadzić z głową, a nie rzucić się w paniczną ucieczkę, a może Twoi ruscy poczuli gorzałkę i tak im śpieszno na zachód  8)
LoL  ;D
Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.