Nominacje do odznaczeń 2007 | Nominations for orders 2007

Zaczęty przez Depet, Wrzesień 28, 2007, 03:13:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Depet

Zostałem zobligowany przez Szarika :) do poinformowania wszystkich o tym że ponownie zaczynamy dyskusje-nominacje do najważniejszych odznaczeń z okazji zbliżającego się końca sezonu 2006/2007. Krótki opis zasad: nominować może każdy - każdego (prócz siebie) w dowolnej liczbie kategorii - nie trzeba nominować do każdej kategorii - masz pomysł tylko na jedno odznaczenie - pisz !. Poszczególne medale MOŻNA otrzymywać wielokrotne więc gracze którzy zostali odznaczeni pół roku temu również są brani pod uwagę. Kto Twoim zdaniem powinien otrzymać medal ?:

Purple Heart - Przyznawany za podejmowanie gry pomimo wielu wcześniejszych przegranych
Humanitarian Service - Przyznawany dla gracza który dużo pomaga innym graczom
Bronze Star - Przyznawany dla gracza stosującego ciekawą i zaskakującą taktykę
Soldiers Medal - Przyznawany dla nowego gracza, który jest największym objawieniem sezonu
Joint Service Commendations Medal - Przyznawany dla gracza z którym bardzo sprawnie i przyjemnie grało przez skype
Defense Superior Service Medal - Przyznawany dla gracza który poczynił największe postępy w sezonie (nie dotyczy najnowszych graczy zarejestrowanych w ciągu ostatnich 6 miesięcy)

Nominować można tylko w 1 sposób - publicznie na naszym forum w tym wątku.

Nominować można w ciągu dwóch najbliższych tygodni. Po zamknięciu etapu nominacji rozpocznie się etap tajnego głosowania (każdy zarejestrowany gracz w lidze będzie mógł oddać swój głos w każdej kategorii na jednego gracza). Wyniki głosowania będą ogłoszone (prawdopodobnie) na zlocie fanów Panzer General II w listopadzie. Każdy z tych medali daje swemu właścicielowi 30 punktów bonusowych.

Nominując proszę podać nick gracza, nazwę medalu i krótkie lub dłuższe uzasadnienie.

W tej edycji można nominować do odznaczeń również graczy z ligi AG/PG i Fantasy General !
Kolejną zmianą jest to że w zabawie mogą brać również udział gracze zagraniczni i dlatego poniżej tłumaczenie:

---------ENGLISH TRANSLATION:----------

I invite for election-nomination all players The Generals Guild ! Who from our players (in your opinion) should be decorated with order ?:

Purple Heart - Granting for taking up the game despite many previous failures.
Humanitarian Service - Granting for the player who helps the other players a lot.
Bronze Star - Granting for startling and amusing tactics.
Soldiers Medal - Granting for the player, who is the revelation of the season 
Joint Service Commendations Medal - Granting for the player with who it was easy and enjoyable to play through the Skype
Defense Superior Service Medal - Granting for the player who made the biggest Progress during that season (it does not concern the players who registered in the last 6 months)

If you want indicate player to decorate with order please write post in this topic (nick of player, medal name and short or longest argumentation). You can nominate players for each medal, for several or only 1. You can nominate for distinction of players from leagues: Panzer General II, AG/PG and Fantasy General. End of nomination: October, 14.

STR

witam

Joint Service Commendations Medal dla Grzegorza Janusa.
Uzasadnienie będzie z tych krótkich, z Grzesiem gra sie sprawnie i przyjemnie przez skype.

pozdrawiam 
STR - PL

Zsamot

Tak naprawdę to ciężko, wskazać tę jedną, ale skoro trzeba...
lHumanitarian Service - Przyznawany dla gracza który dużo pomaga innym graczom- Gustlik, wszystko, co chciałbym rzec w uzasadnieniu, jest zawarte w opisie. :) Zwłaszcza za konsekwentny rozwój i modernizację gry i czujną pomoc, mimo niekompetencji jej adresata:)
http://opengeneral.pl/
Allah jest wielki ale B-52 też jest duży.
Jesteśmy na FB:
https://www.facebook.com/groups/140111696051369

grisha

wino, kobiety i PG2

Janus

purple hart -dla Feltfebla bo nie zrażają go porażki.
humanitarian servce-popieram Griszę Depet realnie pomaga w sprawach technicznych
bonze star -ponawiam ubiegłoroczny mój typ Grisza.
soliders medal -Darkonoza wiadomo dla czego pojawił się i został mistrzem Polski.
joint service-tu dylemat STR i Feltfebel z nimi gra się sprawnie bez przestojów.
defense superior-Feltfebel wierzcie mi -naprawdę jak mu tyłka w czasie gry nie zawracają kobitki
to muszę się niezile nagłowić by z nim wygrać.
niestety moje typy ograniczają się do graczy z którymi grałem często i jesili kogoś nie wymieniłem to nie ze swojej winy.

Depet

No to wygląda na to że ja będę ostatni....

Cytat: Depet w Wrzesień 28, 2007, 03:13:45 PM
Purple Heart - Przyznawany za podejmowanie gry pomimo wielu wcześniejszych przegranych

Hmmm...duży wybór... ja proponuje Panów: panowca >> http://ssi.gildiageneralow.pl/profile.php?player=panowca&section=results lub Panzerlehr >> http://ssi.gildiageneralow.pl/profile.php?player=PanzerLehr&section=results - komentarze chyba zbędne ? :P

Humanitarian Service - Przyznawany dla gracza który dużo pomaga innym graczom

Właściwie medal dla mentorów ale pepe1941 ostatnio chętnie wprowadza młodych graczy do ligi >> http://ssi.gildiageneralow.pl/profile.php?player=pepe1941&section=results lub giess który zachęca i pomaga graczom stawiać pierwsze kroki w grze on-line.

Bronze Star - Przyznawany dla gracza stosującego ciekawą i zaskakującą taktykę

Niestety tutaj będę mało obiektywny bo ostatnio rzadko kiedy miałem okazję grać z weteranami ale Janus albo Rommel są dla mnie pewnymi kandydatami.

Soldiers Medal - Przyznawany dla nowego gracza, który jest największym objawieniem sezonu

Mój ulubiony i typ może być w tym półroczu tylko 1 - Bayerlein >> http://ssi.gildiageneralow.pl/profile.php?player=Bayerlein&section=results . Uzasadnienie: wspaniała postawa w MP i turnieju 3 w 1, moje gry ligowe w których Bayer dał mi nieźle popalić :P.

Joint Service Commendations Medal - Przyznawany dla gracza z którym bardzo sprawnie i przyjemnie grało przez skype

Nie mam pomysłu bo ostatnio nie miałem czasu grać Skype ani On-Line ale myślę że giess bo ludzie chętnie z nim grają on-line :).

Defense Superior Service Medal - Przyznawany dla gracza który poczynił największe postępy w sezonie (nie dotyczy najnowszych graczy zarejestrowanych w ciągu ostatnich 6 miesięcy)

Tutaj jest w czym wybierać - moim zdaniem Foit >> http://ssi.gildiageneralow.pl/profile.php?player=Foit&section=results , Czort21 >> http://ssi.gildiageneralow.pl/profile.php?player=Czort21&section=results lub Roberto_tr >> http://ssi.gildiageneralow.pl/profile.php?player=Roberto_tr&section=results (choć w tym przypadku nagroda będzie za całokształt "twórczości" :) )

Szarik

Ja chciałbym jeszcze nominować pepe1941 do odznaczenia Soldiers Medal. pepe1941 przyłączył się do nas na początku minionego sezonu, w którym uplasował się w pierwszej 10 oraz gra w reprezentacji.
To odznaczenie można otrzymać tylko raz i jest dla graczy, którzy przyłączyli się do ligi w ciągu ostatniego roku. Jako pierwszy to odznaczenie otrzymał darkonza i tym razem jego nominację muszę wycofać.

panowca

Witajcie rzadko sie tu pojawiam bo jestem na ostrym zakręcie i nie mogę tu zaglądac tak często jak bym chciał co witać po mojej fatalnej grze
chciałem zaproponowąc nominacje do Humanitarian Service - Przyznawany dla gracza który dużo pomaga innym graczom
do ligi przystapiłem w lecie i wiele osób mi pomagało - gdybym słuchał tych rad to pewnie bym nie był przedostatni ;))
feldfebel (marek)- pierwszego dnia objaśniał mi szczegóły  w tym gry przez skype'a z czego nie moge skorzystac prze mój szarpany tryb pracy - pisał szczegółowo i serdecznie
bezczort - jw
str - to samo
No i oczywiście erwinrommel, janus, pepe, fdg i robert r.  - pomagali, wyjaśniali - byli bardzo cierpliwi - są zresztą nadal mimo mojego słabego pojmowania zwłaszcza RSF
jednocześnie pozdrawiam bo nie wiem kiedy znów tu zawitam

Feldfebel

Cześć Panowie Generałowie!
Nominacje:
Purple Heart - PanzerLehr - Tomek - tymczasowy emigrant (UK) jest ambitny, gra, przegrywa ale jest optymistą, podobnie jak ja :)
Humanitarian Service - Depet !, uzasadnienie zbędne
Bronze Star - Janus - znajduje ciekawe rozwiązania tam, gdzie trudno się ich doszukać.
Soldiers Medal - Pepe ! Bayerline (ze słyszenia)
Joint Dervice ...- Janus ! (o ile w trakcie gry nie wypytuje mnie o panienki)
Defence Superior... Pepe
Niech mi wybaczy pozostałe 90% armi, ostatnio rzadko gram i nie miałem jeszcze przyjemności zagrać z bardzo wieloma kolegami. Pozdrawiam wszystkich.

Szarik

Nominacje już od pewnego czasu są zakończone. Zapraszam do głosowania na swojej osobistej stronie.

Revolutionary_pilot

A dajesz jakas promocje?...  :P

Ja zapraszam na gonitwe z bykami Do Pamlpony >:D \biegniesz?

A pozniej na pomidory.. ludzia w twarz
..za dziesiec punktow.   8)

fajna jest Hiszpania,.

Szarik

Generałowie, którzy byli na zlocie znają już wyniki głosowania na odznaczenia. Zostały on ogłoszone w niedzielę i od razu można było osobiście składać gratulacje, bo odznaczeni byli wśród zlotowiczów.
Oto wyniki (przy nicku podana jest ilość zdobytych głosów), gracze z największą ilością głosów zostają odznaczeni:

Purple Heart
Przyznawany za podejmowanie gry pomimo wielu wcześniejszych przegranych.

panowca 7
feldfebel Szulc 6
PanzerLehr 4

Humanitarian Service
Przyznawany dla gracza który dużo pomaga innym graczom.

Depet 15
Gustlik 4
giees 4
pepe1941 2

Bronze Star
Przyznawany dla gracza stosującego ciekawą i zaskakującą taktykę.

Rommel 6
grisha 5
Janus 4

Soldiers Medal
Przyznawany dla nowego gracza, który jest największym objawieniem ostatnich 6 miesięcy.

pepe1941 11
Bayerlein 4

Joint Service Commendations Medal
Przyznawany dla gracza z którym bardzo sprawnie i przyjemnie grało przez skype lub online.

Janus 5
giees 4
feldfebel Szulc 3

Defense Superior Service Medal
Przyznawany dla gracza który poczynił największe postępy w sezonie (nie dotyczy najnowszych graczy zarejestrowanych w ciągu ostatnich 6 miesięcy).

Roberto_tr 5
Foit 4
feldfebel Szulc 3
Czort21 3

Gratuluję wszystkim odznaczonym i dziękuję graczom, którzy wzięli udział w głosowaniu. Gracze odznaczeni oprócz medalu otrzymają bonus punktowy: +20 punktów (medale wkrótce pojawią się na osobistych stronach).
Kolejne głosowanie będzie rozpoczęte w kwietniu.

Depet

Medale już dodane na strony osobiste - jutro zajmę się graczami nagrodzonymi w zeszłych nominacjach.

Revolutionary_pilot

Te Ordery.. wow.. Szczerze , to przypomina mi jak brachol lupal kiedys u mnie w "Silent Huntera" i na jakims forum znalazl kolesia, ktory wbil sobie jazde, ze jest "Imperatorem floty Wilkow Morskich" (z akcentem na Imperatorem) rozdawal ludzia "torpedy zlote\srebrne\brazowe z diamentem"  :D :o . A pozniej kazal pisac oficjalne pisma do rozpatrzenia dowodctwa jezeli ktos chcial wstapic do jego floty wiklow   ;D 8)

My tez bedziemy mieli cos takiego u siebie niedlugo?

panowca

NIe wiem czy sie śmiać czy płakać - w każdym razie dziękuję - i tradycyjnie powiadamiam że wszystkie plotki na temat mojej śmierci są przesadzone - tyłek mam tak obity że jeśzcze parę gier i mój stalowy tyłek będzie bardzo niebiezpiecznym narzędziem ofensywnym - drżyjcie generałowie
Jeszcze raz dzięki i pozdrowienia dla wszystkich