Kilka pytań nowicjusza.

Zaczęty przez triste, Czerwiec 26, 2010, 06:37:46 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gustlik

CytatZ tego co pamiętam, to zależało od mapy, chyba te pierwotne z SSI- miały. Np. scenariusz Cytadela.

Dokładnie - czyli mapy o numerach od 00 do 31. pozostałe nie mają tej opcji ponieważ nie da sie zastosować odpowiedniej grafiki na mapach tworzonych przez userów. Czyli należy przyjąć, że na 80% map NIE BĘDZIE SIĘ DAŁO wysadzać.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

nekro

Szkoda, bardzo lubiłem wysadzać ;D

Gustlik

W Open General możesz wysadzać do bólu - mosty, miasta, lotniska....  :D :D :D

EFILE, KAMPANIE:

Rozprza

Cytat: Gustlik w Listopad 08, 2011, 06:21:11 PM
W Open General możesz wysadzać do bólu - mosty, miasta, lotniska....  :D :D :D
W Open możesz więcej  ;D
Daj sobie spokój z PG2 i przesiadaj się na Open.
PS Witaj na forum. ;)
W przeglądarce można "ustawić" sprawdzanie pisowni. To nie jest trudne...

nekro

A skąd wziąć OG i czy więcej osób gra  w tą grę? Poza tym PG znam już troszkę ;)

Rozprza

Cytat: nekro w Listopad 25, 2011, 06:02:24 PM
A skąd wziąć OG i czy więcej osób gra  w tą grę? Poza tym PG znam już troszkę ;)
Zajrzyj na stronę OpenGeneral, link w moim podpisie  :laff Jak poczytasz to ściągniesz (w kilka minut) samoinstalującą się wersję wraz z kampaniami.
Gra kilka osób  ;)
Zapomnij o PG2  :P

nekro

A czy istnieje jakaś liga dla OG? Bo o PG2 wiem bo sam zacząłem tam grać? A jak nie ma to raczej zostanę przy tej lidze.

Rozprza

Cytat: nekro w Listopad 25, 2011, 08:18:35 PM
A czy istnieje jakaś liga dla OG? Bo o PG2 wiem bo sam zacząłem tam grać? A jak nie ma to raczej zostanę przy tej lidze.
Oczywiście liga jest jedna, na PG2, i zostań przy niej! Nic tak nie bawi jak gra przeciw człowiekowi.
Jeśli spróbujesz zagrać pod Open, to zobaczysz różnicę. Mimo, że to ta sama gra, to jednak możliwości Open są kolosalne. Obecnie, bardzo wiele osób na Świecie rozwija OpenGeneral, wszystkie nowinki, ulepszenia jednostek, ich możliwości zobaczysz tylko tu.
Czy kiedykolwiek spotkałeś się w PG2 z liderem "Forest camuflage" (pewnie tylko słyszałeś)? Nie! A w Open ten lider nie tylko się pojawił, ale ma dużo ciekawsze zdolności! I nie tylko ten lider...
Jeśli grywasz w kampanie (a jest ich mnóstwo i do tego dużo ciekawszych), to zauważysz, że komputer jest trudniejszym przeciwnikiem.
Zachwalałbym dalej, ale brakuje mi czasu  :(
Polecam przejrzeć forum dokładniej!!!

Zsamot

Liga, taki nasz ranking  dotyczy tylko grania w kampanie. Opart jest o nasze wzajemne zaufanie i po prostu frajdę z dzielenia się wrażeniami, sukcesami.
Co do Ligi PG2, wiesz, muszę parę rzeczy uzgodnić z ludźmi, którzy mają często przypływy entuzjazmu, zatem cierpliwości.
Allah jest wielki ale B-52 też jest duży.
Jesteśmy na FB:
https://www.facebook.com/groups/140111696051369

Kafar85

Takie mam pytanie nowicjusza:
jak się kurcze używa spadochroniarzy?
Gram sobie w kampanię i chce sobie zrzucić na tyły wroga desant spadochroniarzy. Domyślam się, że będą to jednostki oznaczone jako luftwaffen, gdyż na ikonce jest spadochron. Lotnisko ma możliwość jednego transportu, ale nie umiem zaprosić jednostki do samolotu. Teraz w jaki samolot można ich zapakować? Czy ma znaczenie rodzaj jednostki transportowej?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Edyta podpowiada, że nie powiedziałem, że chodzi o podstawową wersję PG2

Gustlik

Klikasz na jednostkę prawym, wyskoczy Ci takie mniejsze okienko z danymi jednostki i tam jest klawisz "emabark-disembark". Właśnie tym klawiszem pakuje się jednostkę w samolot. Po dotarciu do celu postępujesz tak samo, aby ich z samolotu wysadzić.

Aha, no i oczywiście załadować można tylko na lotnisku - to dotyczy wszystkich.

A co to jest za jednostka "Luftwaffen"? Sporo jednostek może latać samolotami, ale większość z nich może być wyładowana tylko na innym lotnisku. Tylko spadochroniarze i niektóre siły specjalne mogą wyskoczyć nad każdym terenem.

To jest różnica między "Airmobile" i "Airborne".

Z transportem bywa różnie, niektóre mogą być zabierane do samolotu, ale większość niestety przepada. Nie wimem na jakim efilu grasz, więc więcej napisać nie mogę.

EFILE, KAMPANIE:

Kafar85

Dzięki za odpowiedź. Na tym etapie gram bez dodatków tylko na czystej wersji.
Co znaczy, że część jednostek przepada? Wsiada i nie ma kto wysiąść?

Pytanie kolejne:
jakiego dodatku brakuje mi w przeglądarce? Na jednym komputerze Wasze Forum działa normalnie a na drugim jest jakby w wersji edytorskiej.

Gustlik

CytatCo znaczy, że część jednostek przepada? Wsiada i nie ma kto wysiąść?

Nie - właśnie nie wsiada. Pytałeś czy ma znaczenie transport. Zatem odpowiadam. Większości transportów lądowych (ciężarówki, transportery) nie można zabrać do samolotów i zostaje on na ziemi (przepada). po opuszczeniu samolotu taka jednostka będzie miała tylko własne nogi do dyspozycji, a przed następnym scenariuszem trzeba jej będzie kupić nowy transport lądowy.

Niektóre rodzaje transportu - np: motocykle - można zabrać ze sobą do samolotu, ale to zależy od efila na jakim grasz - dlatego pytam.

EFILE, KAMPANIE:

Kafar85

Po raz wtóry dzięki.
Niejasno się wyraziłem i przez to trudno mnie zrozumieć. Ale nie ma tego złego. Ja pytałem bardziej jak  rozpoznać samolot czy samolot ma możliwość wzięcia autostopowiczów, ale dowiedziałem się równie cennej informacji.

Rozprza

Cytat: Kafar85 w Listopad 28, 2011, 08:43:15 PM
Po raz wtóry dzięki.
Niejasno się wyraziłem i przez to trudno mnie zrozumieć. Ale nie ma tego złego. Ja pytałem bardziej jak  rozpoznać samolot czy samolot ma możliwość wzięcia autostopowiczów, ale dowiedziałem się równie cennej informacji.
Czasem możesz mieć jednostkę, która ma możliwość powtórzyć z sukcesem wyczyny Ikara, ale moment w historii nie pozwala na to  :laff
Ogólnie rzecz biorąc: jednostki z literką A mogą być transportowane z lotniska na lotnisko (z kilkoma ograniczeniami, min o jakich wspomniał Gustlik) i oznaczone literką P z lotniska do miejsca gdzie chcesz je zmusić do wyskoczenia z dużej wysokości na spadochronie kiepskiej jakości.