Gustlik Efile dla Open General

Zaczęty przez Gustlik, Lipiec 17, 2010, 01:02:20 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gustlik

ad 1) - w drugiej połowie wojny na Pacyfiku, wobec przejścia Japonii do totalnej defensywy, Naval Landing Forces zostały przekwalifikowane na inżynieryjne jednostki obrony wybrzeża.

ad 2) i 3) zrobi się

ad 4) - z funkcją Air Support w klasie pancerników będzie działał tak samo. Trzeba mu tylko ustawić mniejszą niż na lotniskowcu liczbę hangarów, a wkrótce pojawi się także funkcja dopasowania "wagi" samolotu do lotniskowca, tak jak jest to w transportach lądowych. Wtedy zajmę się tym kompleksowo. Pancerniki bedą mogły mieć swoje samoloty rozpoznawcze, bez obawy, że przy okazji mogłyby obsługiwać np: bombowce.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

Mario

Cytat: Gustlik w Styczeń 04, 2014, 05:50:47 PM

ad 4) - z funkcją Air Support w klasie pancerników będzie działał tak samo. Trzeba mu tylko ustawić mniejszą niż na lotniskowcu liczbę hangarów, a wkrótce pojawi się także funkcja dopasowania "wagi" samolotu do lotniskowca, tak jak jest to w transportach lądowych. Wtedy zajmę się tym kompleksowo. Pancerniki bedą mogły mieć swoje samoloty rozpoznawcze, bez obawy, że przy okazji mogłyby obsługiwać np: bombowce.

A czy japońskie okręty  podwodne typu STO ( np. I-400) też będą mogły przewozić samoloty?
Najjaśniejszy Panie, do prowadzenia wojny potrzebne są trzy rzeczy: pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze.

Gustlik

Nie wiem - to na razie plany.... Ale wkrótce się dowiemy

EFILE, KAMPANIE:

Waldzios

ad 1) - w drugiej połowie wojny na Pacyfiku, wobec przejścia Japonii do totalnej defensywy, Naval Landing Forces zostały przekwalifikowane na inżynieryjne jednostki obrony wybrzeża.
Mogę się zgodzić z taką interpretacją.
Ale może dla jasności lepiej zmienić nazwę na 'Special Defense Forces';
Skierowane do obrony oddziały SNLF reorganizowano i wzmacniano innymi oddziałami SNLF tworząc tzw. 'Combined Special Naval Landing Forces' lub z oddziałami gwardii i/lub fortecznymi tworząc tzw. 'Special Defense Forces'.
ad 2) i 3) zrobi się
Dzięki.
Brzmi obiecująco.
GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

Pioniere

Pytanie, czy Sky-jaeger powinien być droższy od Gebirgsjaeger 41? Parametry znacznie gorsze od Gebirgsjaeger 41, tylko nie piszcie o dostępności, bo to przecież człowiek nie maszyna, wyposażony w odpowiedni sprzęt i po szkoleniach. Chyba że, narty tyle kosztują? ... a skoro obydwie jedn. mogą je posiadać więc czy nie powinien mieć chociaż zwiększonej inicjatywy, czy jak?

Gustlik

Chodzi o to, że była tylko jedna taka brygada/dywizja, więc nie można się nią było posługiwać "na zawołanie"

EFILE, KAMPANIE:

Waldzios

Cytat: Gustlik w Styczeń 13, 2014, 10:17:03 PM
3. Pancerniki i krążowniki posiadają lotnictwo pokładowe. Są to jednak wyłącznie samoloty rozpoznawcze. Ich obsługa jest identyczna jak obsługa lotniskowca, z tym, że mają tylko 1 hangar. Uwaga - samolot należy zakupić osobno!
Może warto by dodać okrętom również obsługę latających łodzi? W amerykańskich misjach morskich najbardziej mi brakuje możliwości wystawienia PBY Catalina. Oryginalnie PBY były zaopatrywane z  tender'ów (np. Barnegat-class). Dodanie dodatkowego typu lotniskowca ('Seaplane tender') nie powinno być problematyczne.
GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

Gustlik

EFILE, KAMPANIE:

Greg

Po rozegraniu kampanii Delta Force mam jedną uwagę do efila.
Czy nie powinno być transportu helikopterem dla lekkiego sprzętu typu:
- ckm
- przenośne zestawy plot i ppanc
- moździerze

Jeżeli przewidział byś taką zmianę, to na początek dodaj chociaż dla USA i Poland,  bo te kraje występują głównie w kampaniach współczesnych.

PS

I jeszcze jedno, Brytyjski SAS, nie ma możliwości transportu helikopterem.
Może tak ma być ?

Gustlik

Nie, po prostu Brytyjczykami się nie zajmowałem...

EFILE, KAMPANIE:

Geralt of Poland

Spróbowałem zagrać w Gambit Guderiana na efilu Gustlika (wcześniej grałem w tą kampanię na efilu OpenAK) i w pierwszej misji nie dostaję żadnych jednostek poza dwoma oddziałami artylerii. To jakiś błąd, czy w wersji Gustlika po prostu trzeba samemu kupić jednostki na początku tej misji?

Mario

Tak, trzeba kupić sobie jednostki :).
Masz do tego spory prestiż 1215-to co kupisz to będą Twoje siły (core), dwie jednostki artylerii to aux.
Najjaśniejszy Panie, do prowadzenia wojny potrzebne są trzy rzeczy: pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze.

Pioniere

Zamontowałem sobie nową wersje gry i Efile i co widzę, że ubyło jednostek w tym moje ulubione działko 7.5 GebG43... są jakieś konkretne przyczyny tej zmiany ?

Gustlik

Nic nie ubyło - skasowanie jakiejkolwiek jednostki z efila powoduje ruinę w kolejności pozostałych, więc NIGDY tego nie robię.

EFILE, KAMPANIE:

Pioniere

No nie wiem odpalam sobie choćby rycerską 7 pan. i powinienem mieć możliwość zakupu tegoż działka, a tu nic...bark - czyżbyś w takim razie przesunął mu okres dostępności?  W innych kampaniach jest podobnie. Czy z racji, że to górski sprzęt to został odseparowany do jakiegoś  frontu, frakcji?
EDIT
Już sprawdziłem jest  - Can't buy, No AI buy, No Prototype - czyli de facto nie ma dla gracza, tylko twórcy kampanii mogą go użyć.