Scenariusz Ausbruch an der Bzura v1.1....

Zaczęty przez Depet, Maj 13, 2007, 08:58:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

steelfox

To prawda ikona nie jest zmieniona, ale jednostka porusza się już na 5 pól, nowa wersja gry w czerwcu i wszystkie informacje dotyczące ikon i tłumaczenia są u Rayy'a.

Janus

Janus

mam pytanie jak poruszaja sie w tym scenie cieżarówki -czy nadal na 8 pul ?
moim zdaniem warto by to zmienić na 5 pul gra polakami wtedy była by trudniejsza i realia bliższe faktom historycznym
(w 1939 polacy nie mieli wogóle dywizji zmotoryzowanych za to świetnie zaprawiona w marszaach piechote ktura dziennie była w stanie pokonac w razie potrzeby do 60 km (podaje średnią przemarszu wojsk polsich w całej kampanii) czym zaskakiwano niemców -armia Łódzi tak szybko i sprawnie to zrobiła ze tylko jednostki zmotoryzowane niemieckie za nią nadążały )
jest moze szansa by z tego powodu wojska polskie przemieszczały sie pieszo szybciej od innych wrogich jednostek ?

Depet

Cytat: Janus w Czerwiec 17, 2007, 11:48:42 AM
jest moze szansa by z tego powodu wojska polskie przemieszczały sie pieszo szybciej od innych wrogich jednostek ?

Oczywiście że się da pytanie czy na takie rozwiązanie pójdzie Rayydar i Steelfox....trzeba by się ich spytać. Co do samego pomysłu to jestem dość sceptyczny - Polacy jako "nadludzie" maszerowali z większą prędkością ??

Franek Dolas

Cytat: Depet w Czerwiec 19, 2007, 12:01:04 PM
Cytat: Janus w Czerwiec 17, 2007, 11:48:42 AM

Oczywiście że się da pytanie czy na takie rozwiązanie pójdzie Rayydar i Steelfox....trzeba by się ich spytać. Co do samego pomysłu to jestem dość sceptyczny - Polacy jako "nadludzie" maszerowali z większą prędkością ??
nie no, brzmi to smiesznie ale mozna to tlumaczyc tym, ze sie mniej meczyli czyli potrafili przemaszerowac wieksza odleglosc bez odpoczynku lub poprostu _maszerowac_ a nie wlec nogi za noga z fajeczka w zebach :)

Depet

Do steelfoxa (jeśli jeszcze czyta nasze forum): w scenariuszu Bzura w nowym efilu RSF 2.60 jedna z plotek na północy (ta na VH w chwili startu gry) ma jako transport zdefiniowany PSW 250/9 - problem w tym że ten pojazd w efilu NIE JEST zdefiniowany jako transport i dlatego z chwila poruszenia sie tą jednostką zrywa się REPLAY.... :(. Oczywiście jestem w stanie to udowodnić - prosiłbym o szybkie naprawienie tej "usterki".