Test Imperial Japanese Navy 1937-43 efil LXF Golothina

Zaczęty przez Rudel, Listopad 30, 2014, 01:40:03 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

bobafett2

Co do Yamamoto cytujesz jego czy słowa aktora z filmu "tora tora tora".
To jak wyjaśnisz fakt ze postepy Amerykanow im blizej 45 roku były coraz to wolniejsze i krwawsze?
Nie wygrywa się wojny ginąc,ginąć ma wróg.

Rudel

Co do Yamamoto to w miarę dokładny cytat z narady sztabowej w 1940, Yamamoto zasłynął też wypowiedzią udzieloną dziennikarzowi na pytanie o parytety w zbrojeniach morskich (słynne 5:5:3) odpowiadając mu czy on jako mniejszy ma zjeść 3/5 obiadu. Co do zestrzelenia jego samolotu to amerykanie uznali go za cel priorytetowy i nakazali zestrzelenie po odczytaniu treści depeszy z trasą przelotu mimo że obawiali się że ta decyzja ujawni fakt czytania japońskich depesz.

Co do walk to zdania są podzielone co uznamy za krwawe. Postępy wolniejsze nie sądzę zważywszy na ogrom teatru działań i problemy logistyczne. To japończyków ginęło więcej,a  tego nie chciał Yamamoto. Zginął w trakcie planowania kontrofensywy na Salomonach. Po jego śmierci zmieniono plany.
Prawo do ran i śmierci mają nie tylko odważni

bobafett2

Zestrzelenie Yamamoto było tak jakby wyeliminowanie z gry gracza w tych kampaniach nie było godnego nastepcy w całej flocie cesarskiej a powinnienen takowego szkolić.

Rudel

To prawda Isoroku Yamamoto był niesamowicie dobrze wyszkolony i bardzo inteligentny, jednak nie był w stanie wszystkiego kontrolować. Był przeciwnikiem wojny, ale walczył z całym sercem za cesarza.

bobafett2

Kurka teraz scenariusz Madagaskar ciekawe czy jeszcze pod panowaniem francuzow czy brytoli:):) flagi widze i tych i tych dziwne.

Rudel

bobafett2

Nerwowy ??? zrobiłem bład dajac czolg pływajacy bez barki desantowej predkość plywania ma 1:2 predkosci ladowej i teraz się po morzu wlecze.Ale mam swoja zasade walcze z tym co mam nie zaczynam od razu na nowo lub nie powtarzam tury gram z tym co mam lub jak ustawiłem to sie mecze lub nie. trzy nacje tu przeciwko cesarstwu no wesoło.

bobafett2

O tej flocie inwazyjnej pisałes w swoim opisie  zadne to wyzwanie dla Yamato zadne poswiecenie by takowy okret kupic nie jest niewłaściwe to nieoceniona jednostka szczegolnie z dowódca i 5 stars pożera wrogie okrety jak sardynki szkoda ze ten mój nie ma dewastating fire jak krazownik ciezki dlatego w niektórych sytuacjach krazownik jest lepszy ale zadkie to okazje.

bobafett2

Zastanawiam sie co to moze byc Fa 330 z tego co widze to jakis rodzaj samolotu o bardzo małym zasięgu jest w niego niemiecki okret podwodny wyposazony U 511- dane o nim mam takie ze zostal w 43 kupiony przez japonię i tam słuzył jako Ro 500 zniszczony w 45 jako niszczenie sprzetru wojennego pozostałego z wojny tyle moje zapiski teraz uzyje netu by cos o nim sie dowiedzieć :):):) Brawo panie Golothin jednostka niemiecka experymentalna szkolona w uzywaniu rakiet wystrzeliwanych bedąc w zanurzeniu:):) moje ksiazeczki o tym nie wspominają.:):):) wiec ta Fa330 to rakieta:).W jej statystykach nie widze siły ataku ma wszedzie "0" moze topi od razu okret narazie nie sprawdze bo juz na tej mapie chyba nie ma wrogich okretów:(. a oto i ciekawy cytat ze stronki o nim :):)
" Dokładne oględziny i próby morskie wykazały z punktu widzenia potrzeb Japończyków znaczne niedostatki okrętu: mały zasięg, niska prędkość podwodna, zawodne silniki diesla, niewydajne instalacje wentylacyjne i chłodzące. Z tych powodów nie zdecydowali się na produkcję licencyjną U-Bootów tego typu. U-511, już jako RO 500, nie brał czynnego udziału w działaniach bojowych. Wykorzystywany w celach testowych i szkoleniowych" hehehe.

bobafett2

Władywostok i uciekajaca flota Radziecka teraz operuja tu blizniaki Musashi i Yamato trzeba im przypomnieć 1905 rok i flage adm. Togo.:):):) PodziaL mojej poteżnej floty oj bedzie cieżko jak nie moga sie połaczyć lotnictwo przeleci ale to 2 turu lotu oby nie było za puźno. No i to stado okretów podwodnychNarazir rozpoznanie naliczyło 18!! jak sie rzuca naraz na te flote na zachodzie to bedzie goraco.Dlatego Yamato tam własnie sie pojawił obok blizniaka z puli aux jak i najlepszy moj lotniskowiec ale jak ta ruska zaraza ruszy naraz to nie starczy im czasu.Pierwsza tura i o 8 OP mniej :):) za sprawa lotnictwa boje sie ze atak na skraju zasiegu narazi ich na wodowanie.W rozkazach mam ze tylko MSU jednostki moga uciec czyli okrety podwodne z reszty umknac moze tylko 1 czyli wszystkie nawodne jednostki trzeba topić.Zaryzykowałem taktyke z innych kampanii szczególnie z W17 gdzie lotnictwo własnym ciałem blokowało lotniska przeciwnika eliminujac je bo nie mogło startować.Lotniskowców rosja radziecka w owych latach nie miała wiec fortel powinien sie udać maja jedne jedynie lkotnisko 2 hexowe dwa mysliwce i po kłopocie :):):)

bobafett2

Oj atakować tak w rzadku ustawione okrety jak kiedyś w pacyfik generals atak na Pearl Harbor miodzio.:) >:D
he he Te mysliwce zablokowały 8 jednostek lotnichych mozna je podgladnać w hangarach miedługo beda tylko kupa złomu.
2 tura i obrona nabrzezna juz nie istnieje lotnictwo zablokowane z jednostek morskich ostały sie trylko 5 okr podwodnych i 6 niszczycieli DD. LOL jeszcze nigdy nie miałem okazjii niszczyć wielkich dział kolejowych a tu ich 3 szt. są i chyba nawet nie bekną :):) Ruskie maja pociag pancerny hehe same perełki cesarz bedzie kontent takiego zwyciestwa:):):)
Na marginesie adm.Yamamoto pacyfista Cesarz pacyfista a tak wspaniałe zwyciestwa.Co by było gdyby pałali szczera nienawiscią ???:):)

bobafett2

Z okrętów zostały juz tylko 4 niszczyciele DD nawzajem sie wspierajace reszta zalega dno Władywostocznego portu 90% walk jest na barkach lotnictwa na szczescie bardzo silnego.w 3 turze znowu pojawił sie Nichino Maru okret amunicyjny hehe.Hangary zniszczone z floty tylko te 4 niszczyciele zostaly alt obronnej juz nie ma czas na desant.4 Tura siły morskie radzieckie nie istnieja siły lotnicze zdziesiatkowane wojska ladowe na plazy :):):) Ta bitwa powinna być nazwana "Masakra we Władywostoku :):): 6Tura zostało 6 jednostek piechoty i 9 instalacji bunkrowych.:)reszta wyeliminowana to była rzeź:):)7 Tura nieoczekiwanie koniec tera Nowa Zelandia :).No i zagwostka upgradować lotnictwo myśliwskie z A6M3 pokładowe na JM2 bazowe roznica aż 4 pkt w sile ataku lotniczego zmiana zaowocuje szybkim musem zdobycia lotniska lub po wyladowaniu na brzego zbudowaniem własnego lotniska polowego.Lotnisko tu jest za daleko wiec nie przezbrajam a tylko garstke tych najmniej doswiadczonych po pierwsze taniej po drugie mniej bedzie bolala w razie co nieobecnosc ich.

bobafett2

Co za fux Yamato zniszczył na lotnisku plotke bez dewastacji lotniska jakby wyczuli ze lotnisko to bedzie bardzo potrzebne niebawem :):)flota najpierw poluje na plotki i za chwile lotnictwo ryszy zrobić rzeź jak we Władywostoku.Kategorycznie jako mus tutaj potrzeba wpłynać do wnętrza zatoki 11 hexsow zasiegu Yamato nie musze wiecej pisać co to oznacza dla obrońców :):):)Nie wiedzac z której strony nadejdzie atak wrogiej floty rozstawiam niszczyciele jsko przyneta AI nie pogardzi ich zatopieniem przez co flota desantowa moze ocaleć.Rozpoznanie zlokalizowało narazie BB Pensylwanie  jest tak daleko ze narazie nie jest celem w ogóle będzie więc na deser :):):)2Tura Pd zatoki dosłownie czyste nawet mucha z flaga Nowej Zelandii sie nie ostała. Do neutralizacji lotnictwa brakuje jeszcze zablokowac 3 lotnisko ale to lotnictwo bedzie musialo zrobić samo zniszczyć obrone pl i zablokować ciałem lotnisko :):) , po tym mozna jak za Zagłobą rzec" Jam nie chwaląc się to sprawił :):)"HA !!! posiłki aux floty ciezkie jednostki z drugiej strony wyspy miodzio od razu atak lotniska oby tak precyzyjny byl jak niedawno w wykonaniu Yamato . I z okrzykiem " gińcie five clocki " :) Nowa Zelandia to dawna kolonia brytyjska wiec five clocki.Nie zdobyłem brylanta tylko zwykłe zwyciestwo było bardzo blisko gdybym wojska desantował wczesniej mogłoby byc lepiej i tak nie upilnowalem 3 samolotów spadły w odmety wodne z braku paliwa:(:(teraz dalej Australia i Adelaide i gromić fiveclocki:):) ale to po treningu trzeba iść bo już jeden opuściłem nie wolno wiecej.Chodz Łysy( słońce )swieci zarliwie i w tak nasłonecznionym pokoju niewyraznie widze ekran kompa.Krótki scenariusz trening i dalej na pohybel :):)

bobafett2

Duza zatoka przed Adelaide daje mozliwosc wykozystania pełnego potenciału floty czyli bedzie to rzez akurat mam na kompie za 20 piata wiec five clocki nadchodze :):).7 niszczycieli ruszyło do ataku na moja formacje zakotłowana przed zapora minowa 2 tura 3 niszczyciele jeszcze nie właczyły wstecznego biegu a rozsadek nakazuje wiać,jesli w 3 turze nadal beda płynać w kierunku lotniskowca to skończa jak ich ponad połowa eskadry.W morde Glusia juz sie cieszyłem ze lotnisko oczyszczone ostrzałem morskim a tu pacan AI podesłał na oczyszczone lotnisko piechote byle bum i pas startowy do remontu krew mnie zalała prawie taki to stres !! Jak ślepy los sprawił ze i inne lotniska były uszkodzone rozkazałem wybić five clocki do ostatniej wszy.BV i prototyp lotniskowca i projekt hybrydy Ise z pokładem startowym.Lotniskowców ci u nas dostatek wiec zadych hybryd zreszta wypatroszyli by mnie gdybym Yamato przerobił na hybryde hehe:):).I dalej five clocki w Australii.Na razie taki rezultat zmagań.teraz obadam next mape zapamietam co i jak i podczas treningu dopracuje taktyke i heja :):))

OpenGen 0.90.36.1 * (27 Dec 2014)  *  AI: Default
Efile folder:D:\OpenGeneral\efile_lxf\  * Efile version:LXF 0.48 [20.04.2015]
Campaign: 1937-43 IMPERIAL JAPANESE NAVY,  *  Player prestige modifier 50%  *  AI prestige modifier 500%

Played Scenarios:
1   Shanghai , #0 , Brilliant Victory , score:73  +++  Proto: Zuiho CVL
2   Canton , #1 , Tactical Victory , score:33
3   Hainan , #2 , Victory , score:51
4   Indochina , #3 , Tactical Victory , score:33
5   Wake , #4 , Brilliant Victory , score:72  +++  Proto: D4Y1-C
6   Tarakan , #5 , Victory , score:52
7   Bataan , #6 , Victory , score:52
8   Port Moresby , #7 , Tactical Victory , score:30
9   Midway , #8 , Brilliant Victory , score:72
10   Milne Bay , #9 , Brilliant Victory , score:74
11   Ceylon , #10 , Victory , score:52
12   Guadalcanal , #11 , Brilliant Victory , score:75
13   Tulagi , #12 , Tactical Victory , score:32
14   New Hebrides , #13 , Brilliant Victory , score:79  +++  Proto: A6M5 Reisen
15   New Caledonia , #14 , Brilliant Victory , score:75
16   Fiji , #15 , Brilliant Victory , score:76
17   Madagascar , #16 , Brilliant Victory , score:71
18   Vladivostok , #22 , Victory , score:51
19   Auckland , #17 , Victory , score:48
20   Adelaide , #18 , Brilliant Victory , score:74  +++  Proto: Unryu CV
--
Campaign score: 1175  *  Average: 58

..
Current scenario: Sydney,  VH prestige is 0 ,  All map prestige is: 85
Army cost: xxxxxx , Current prestige is xxxxx

Rudel