Offens Manöver - nowy turniej organizowany przez PanzerLiga

Zaczęty przez Depet, Czerwiec 03, 2007, 05:40:00 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Depet

Mam przyjemność ogłosić nowy między-ligowy, otwarty turniej organizowany przez klub Panzerliga

Turniej pod względem regulaminu w niczym nie różni się od naszych Mistrzostw Polski - jedyna różnica to taka że tutaj gra się od początku do końca systemem pucharowym a więc TYLKO 1 DUEL....na scenariuszach stworzonych przez entuzjastów PL i na ich e-filu PL-Version 2.1. Turniej rozpoczyna się 01.07.2007 a więc prawie idealnie po zakończeniu MP. Każdy gracz może (ale nie musi) wybrać 3 scenariusze z tej listy -> http://www.panzerliga.de/en/docs/szenarien/szenarien_pg3d.php . Wszystkie gry PBEM.

Strona turnieju -> http://www.panzerliga.de/en/docs/manoever/manoever_pg3d_uebersicht.php

Rejestracja odbywa się przez napisanie maila do M. Kessler-a lub (z powodu słabej znajomości języka angielskiego) przez zgłoszenie chęci gry w tym topicu - ja zajmę się wtedy resztą.

Ja już zgłosiłem swój udział choćby z powodu votum wdzięczności dla Kessler-a który wziął udział w naszym turnieju.

Poniżej jeszcze oryginalna wiadomość M.Kesslera:

Hello all,

the panzerliga startet on 01.07.2007 his open UserSzenario PG II Tournament. Look her: www.panzerliga.de/en/docs...rsicht.php

You can registry in per mail at my :o) With the Registration needed I your alias and the name of the league for it to start want.

Cheers,
Matze

grisha

hmm ja chetnie, ale...to chyba chodzi o panzer generel IIID??
ja to tylko jednak pg2 - wiec jak to ejst mistrzu?
jak pg2 to mnie zapisz
wino, kobiety i PG2

Depet

Też z tym kiedyś miałem problemy :) - Panzer General IIID to nic innego jak Panzer General 2 tylko w niemieckim wydaniu....(żeby było śmieszniej Francuzi też mają jeszcze inną nazwę)...stąd powstaje problem w przypadku nieudanego Panzer General III SE - u Niemców jest to Panzer General IV  ;D - czyli mam rozumieć że wchodzisz w to ??

Aha i napisz mi 3 sceny jakie wybierasz z tej listy (jeśli jakieś znasz i chciałbym w nie zagrać :) )...link do listy -> http://www.panzerliga.de/en/docs/szenarien/szenarien_pg3d.php

Franek Dolas

Cytat: Depet w Czerwiec 05, 2007, 09:32:25 PM
Też z tym kiedyś miałem problemy :) - Panzer General IIID to nic innego jak Panzer General 2 tylko w niemieckim wydaniu....(żeby było śmieszniej Francuzi też mają jeszcze inną nazwę)...stąd powstaje problem w przypadku nieudanego Panzer General III SE - u Niemców jest to Panzer General IV  ;D - czyli mam rozumieć że wchodzisz w to ??

Aha i napisz mi 3 sceny jakie wybierasz z tej listy (jeśli jakieś znasz i chciałbym w nie zagrać :) )...link do listy -> http://www.panzerliga.de/en/docs/szenarien/szenarien_pg3d.php
Jesli to od lipca to i jak sie zapisze jak juz bede mial neta w domu bo w pracy ta stronka jest niestety zablokowana :/
Moze ktos "zacytowac" co jest na tej liscie scenow? Zawsze jak sie wybierze to do lipca mozna to potrenowac...:)

Depet

OK - ja poczekam do ostatniego tygodnia czerwca i wtedy zgłoszę wszystkich chętnych - więc nie musisz się spieszyć. Lista scenariuszy:

Zaznaczam jednak że są to INNE scenariusze niż te nasze - nasze są na RSF; ich na e-filu PanzerLiga 2.1 !!!

Franek Dolas

Depet

Cytat: Franek Dolas w Czerwiec 13, 2007, 04:44:48 PM
Cytat: Depet w Czerwiec 13, 2007, 10:03:16 AM
OK - Grisha, Roberto_tr i Franek Dolas jesteście już dopisani -> http://www.panzerliga.de/en/docs/manoever/manoever_pg3d_hauptrunde.php
spox:) a moge wiedziec jakie wybralem sceny ? :D

Na razie napisałem że żadnych jeszcze nie wybrałeś - doślę później (tzn wtedy kiedy mi je napiszesz :P ).

PS. Jak tam wersja ligowa działa już ???

Do tego turnieju przygotuje specjalne gamesety więc wrzucicie te 5 mega do katalogu z grą i będzie można grać zarówno w lidze GG (SSI i RSF) jak i w Panzerliga :)

Franek Dolas

Cytat: Depet w Czerwiec 13, 2007, 07:02:06 PM

Na razie napisałem że żadnych jeszcze nie wybrałeś - doślę później (tzn wtedy kiedy mi je napiszesz :P ).

PS. Jak tam wersja ligowa działa już ???

Do tego turnieju przygotuje specjalne gamesety więc wrzucicie te 5 mega do katalogu z grą i będzie można grać zarówno w lidze GG (SSI i RSF) jak i w Panzerliga :)
nie no, pisalem juz, ze dziala, co by mialo nie dzialac :)
co do scenow to zgodnie z duchem tego turnieju preferuje sceny Offens Manöver :D czyli niech beda np: konotop i rostov, ale jeszcze nie wysylaj zastanowie sie doglebnie do konca tygodnia :)

Ervin von Rommel

hej

mnie też możesz dopisać bo teraz mam sesję i totalnie nie mam czasu na granie ale na szczęście turniej zaczyna się już po sesji a więc już będę miał czas :)
Co do scenariusz to mnie proszę wpisać na: Angriff auf Okinawa  :), PearlHarbour :), i Vorstoss in Richtung Murmansk :)

POZDRAWIAM!!!

Ervin von Rommel

Ervin von Rommel

hej

jeszcze jedno pytanie. grał ktoś może albo chociaż widział ten e-file Panzerliga ??? Chciłbym wiedzieć chociaż do czego to podobne i czy nie jest to jakieś rewolucyjne rozwiązanie.

POZDRAWIAM!!!

Ervin von Rommel

Depet

Cytat: Ervin von Rommel w Czerwiec 15, 2007, 08:54:53 AM
hej

mnie też możesz dopisać bo teraz mam sesję i totalnie nie mam czasu na granie ale na szczęście turniej zaczyna się już po sesji a więc już będę miał czas :)
Co do scenariusz to mnie proszę wpisać na: Angriff auf Okinawa  :), PearlHarbour :), i Vorstoss in Richtung Murmansk :)

No ja mam podobnie - sesja i chroniczny brak czasu....wyślę info jutro z samego rana.

Cytat: Ervin von Rommel w Czerwiec 15, 2007, 09:38:31 AM
grał ktoś może albo chociaż widział ten e-file Panzerliga ??? Chciłbym wiedzieć chociaż do czego to podobne i czy nie jest to jakieś rewolucyjne rozwiązanie

Hehe też nigdy na oczy nie widziałem tego e-fila ale w środę wrzucę do działu DOWNLOAD gameset - wystarczy rozpakować do katalogu z wersją ligową i można będzie analizować.

M. Kessler

Hello all PG II Fans,

I happy that play so many peoples from here in my Tournament.

I wish all very much fun and Success  ;)

Cheers
Matze

Revolutionary_pilot

Depet

Cytat: M. Kessler w Czerwiec 16, 2007, 09:50:57 AM
Hello all PG II Fans,

I happy that play so many peoples from here in my Tournament.

I wish all very much fun and Success  ;)

Cheers
Matze

Hi Kessler !!

We are happy with you too :)

Could you write some information about rules ?? Will be "deployed" players (what's a criteria ?) ? If rather.. all players start from eliminatory round ?

and second: when will we get info about scenario to first round ?