Reprezentacja: The Generals Guild vs PanzerLiga

Zaczęty przez Depet, Październik 07, 2007, 09:12:52 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Depet

Temat na razie pozostaje w najczęściej odwiedzanym dziale Panzer General II a kiedy wszystko zostanie ustalone przerzucony zostanie do działu Reprezentacja.
------------------------

Jak wiecie (lub może nie  ;D) Szarik i Kessler dogadali się w sprawie naszej następnej gry międzyklubowej. Dokładne informacje kiedy, jak i co Szarik poda zapewne na dniach ja skupię sie tylko na scenariuszach. Schemat rozgrywek identyczny jak w naszej grze z FFWC - czyli dwie rundy: w pierwszej gramy na ich efilu i na ich scenie, w drugiej na naszym efilu i na naszym scenie. Jedyną różnicą jest to że tym razem będziemy grać już na naszym przyszłym, klanowym Gustlik efile.

Tak więc w pierwszej rundzie scenariuszem PanzerLigi jest: Giganten an der Weichsel a GAMESET (który przypominam wystarczy tylko rozpakować do katalogu z grą) wraz z zainstalowanym scenariuszem macie do pobrania z działu DOWNLOAD >> http://ssi.gildiageneralow.pl/download.php?section=gameset&sort=name#18

W drugiej rundzie naszym scenariuszem będzie 1 z aktualnie dostępnych na Gustlik E-File (Midway autorstwa Grishy lub High Rise autorstwa Riv P lub inny jeśli się jeszcze jakiś pojawi do tego czasu). Wybór musicie dokonać sami więc doradzałbym poświęcenie chwilki czasu na obejrzenie Gustlik E-File a takze scenariuszy a później wyrażenie swojej opinii w tym wątku. GAMESET z zainstalowanymi scenariuszami jest również do pobrania z działu DOWNLOAD >> http://ssi.gildiageneralow.pl/download.php?section=gameset&sort=name#17

Skład reprezentacji jest identyczny z tym jaki wystawiony został przeciwko klubowi FFWC - proszę więc wszystkich reprezentantów o zadeklarowanie chęci gry w następnej grze możliwie jak najszybciej.

M. Kessler

Yes it will be a hard interclub battle  ;D ;D ;D

We play in PL - Version and the you can choose the scenario. plaese tell me it  >:D

Cheers
Matze

Janus

czy rozsądne jest granie na nowym e-fillu jesili go nie znamy ?
będziemy grali z przeciwnikiem który zna swój dobrze a my poznamy go ale tak samo jak przeciwnik.
scen kolegi Griszy jest ciekawy powiem więcej poboba mi się okrutnie ale czy nie lepiej jednak powalczyć na lądzie?

Szarik

My nie znamy dobrze e-fila przeciwnika (ale gracze z reprezentacji go poznają w ichnim turnieju). Przeciwnik kompletnie nie zna naszego e-fila. Ta sytuacja nie daje przeciwnikowi przewagi, jest korzystna dla nas.

Janus

tylko my nie znamy e-faille Gustlika na którym grać chce Depet
tak samo jak przeciwnicy. ;D
nie mówiąc o scenariuszu którego zdaje się nie ma .
ale może nie wiem wszystkiego?

Depet

Cytat: Janus w Październik 11, 2007, 10:51:09 PM
tylko my nie znamy e-faille Gustlika na którym grać chce Depet

Czas najwyższy poznać ten e-file skoro niebawem ma się on stać naszym klanowym - ja zresztą już na nim grałem i mogę potwierdzić że jest 100 razy lepszy od RSF :). Czasu na poznanie jest dużo bo to dopiero w II rundzie gramy na naszym e-filu, w I na efilu PL.

Cytat: Janus w Październik 11, 2007, 10:51:09 PM
nie mówiąc o scenariuszu którego zdaje się nie ma .
ale może nie wiem wszystkiego?

Napisałem przecież:

W drugiej rundzie naszym scenariuszem będzie 1 z aktualnie dostępnych na Gustlik E-File (Midway autorstwa Grishy lub High Rise autorstwa Riv P lub inny jeśli się jeszcze jakiś pojawi do tego czasu).

czyli na dzień dzisiejszy są 2 a High Rise jest na lądzie :P

Janus

zanim stanie się klubowym to trochę potrwa z prozaicznej przyczyny BRAK SCENARJUSZY DO GRY
ciekawi mnie jedno?
co myślą o tym inni kadrowicze i czy ktoś wogóle ich pytał o zdanie?
co do poznania nowego e-failla to problem dotyczy raczej zachowania się jednostek w czasie działań bojowych oraz wyników starć ,a nie ich parametrów .
A tą wiedzę (doświadczenie) zdobywa się grając .
W imie czego więc mamy pozbawić się zdobytego doświadczenia ?
chyba, ze chodzi o to byśmy przegrali ten pojedynek.

Depet

Cytat: Janus w Październik 13, 2007, 10:48:45 AMzanim stanie się klubowym to trochę potrwa z prozaicznej przyczyny BRAK SCENARJUSZY DO GRY

Są dwa: High Rise Riv_P i Midway Grishy - a może do tego czasu pojawi się jeszcze jakiś....

Cytat: Janus w Październik 13, 2007, 10:48:45 AMciekawi mnie jedno? co myślą o tym inni kadrowicze i czy ktoś wogóle ich pytał o zdanie?

Możesz zerknąć na wyniki ankiety >> http://forum.generalsguild.com/index.php?topic=240.0 ??

STR

Jak by co, to jestem za lądowym scenariuszem. Morskie lubie ale ryby :)
Stawiam na High Rise Riv_P
STR - PL

Szarik

Scenariusz na rewanż wybiera PanzerLiga, my wybieramy plik ze sprzętem.

Depet

Cytat: Szarik w Październik 13, 2007, 04:06:32 PM
Scenariusz na rewanż wybiera PanzerLiga, my wybieramy plik ze sprzętem.

Tak ale STRowi chodzi już zapewne o 2 rundę.

Janus

panie Depet
przekierował mnie pan do ankiety
nie dotyczy ona jednak gier reprezentacji tylko tego czy chcemy grać na nowym .

ja nie jestem przeciwny graniu na nowym w grach ligowych nawet jestem za.

jestem natomiast przeciwny bezsensownemu lansowaniu na siłę nowego e-faila w grze między klubowej gdy tak naprawdę mamy w nim 2 scenariusze ligowe i nie jesteśmy gotowi do gry.
a przecież chcemy wygrać (może mamy V kolumę w szeregach)

może wysłać zapytanie do kadrowiczów co wolą ,a nie zmuszać (przynajmniej mnie) do czegoś na co nie mam ochoty?

Depet

Cytat: Janus w Październik 15, 2007, 09:30:32 PM
może wysłać zapytanie do kadrowiczów co wolą ,a nie zmuszać (przynajmniej mnie) do czegoś na co nie mam ochoty?

Pytanie ankiety był ogólne - dotyczyło wszystkich aspektów gry - zarówno gier ligowych jak i międzyligowych. Są 2 scenariusze - naprawdę nie widzę problemu by jeden z nich wykorzystać do gry uprzednio go analizując. Pomysł gry z PanzerLiga na Gustlik E-File nie wyszedł ode mnie tylko od Szarika i chyba czas żeby on sam sie wypowiedział...

Osobiście nie widzę problemu by grać na RSF choć wolę na Gustlik E-File więc jeśli Szarik wyrazi zgodę na kolejną ankietę to spoko - ja będę na pewno za Gustlik E-File ;D.

Rommel

Cytat: Janus w Październik 15, 2007, 09:30:32 PMjestem natomiast przeciwny bezsensownemu lansowaniu na siłę nowego e-faila w grze między klubowej gdy tak naprawdę mamy w nim 2 scenariusze ligowe i nie jesteśmy gotowi do gry.
Popieram całkowicie Janusa, poczekajmy z debiutem Gustlik E-File, przynajmniej do momentu aż będzie dostepna szersza lista scenariuszy pod ten equiment i nie ośmieszajmy się przed Niemcami proponując im wybór dwóch scenów ;D
Ja osobiście; na obecną chwilę WOLĘ RSF

Szarik

Cytat: Janus w Październik 15, 2007, 09:30:32 PM
jestem natomiast przeciwny bezsensownemu lansowaniu na siłę nowego e-faila w grze między klubowej gdy tak naprawdę mamy w nim 2 scenariusze ligowe i nie jesteśmy gotowi do gry.

Można oczywiście zrobić ankietę wśród kadrowiczów, bo na razie nic nie jest przesądzone w kwestii rewanżu (do ankiety zapraszam na forum reprezentacji).
Uważam, że obrany kierunek na Gustlik e-file jest bardzo dobry. Jest to kompletnie nieznany przeciwnikowi plik ze sprzętem, więc mówienie tutaj o V kolumnie nie bardzo ma sens. O wiele trudniej jest zaskoczyć przeciwnika na RSF.
Jest już jednak przesadzone że e-file Gustlika będzie naszym głównym w lidze i uważam, że trzeba się tego konsekwentnie trzymać.