Sprzęt "Poland"

Zaczęty przez Greg, Styczeń 04, 2023, 09:10:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Greg

Witam
Wróciłem ponownie do grania (nigdy do końca nie odszedłem), zauważyłem, że sprzęt "Poland" jest bardzo nieaktualny.
Oczywiście dotyczy to sprzętu współczesnego, który kiedyś wykorzystywałem  w kilku moich kampaniach.
Oczywiście wynika to z wojny na Ukrainie i nowymi zakupami i planami zakupowymi SZ RP.
Wiele planów się nie sprawdziło, jak projekt BWP Anders, AHS Kryl itp.
Ten sam problem dotyczy sprzętu Ukrainy i Rosji.
Czy jest plan ruszania w efilu  tych krajów, czy ma sens dyskusja w tym temacie, czy są plany nowych kampanii współczesnych?

Waldzios

Cytat: Greg w Styczeń 04, 2023, 09:10:50 PM
Czy jest plan ruszania w efilu  tych krajów, czy ma sens dyskusja w tym temacie, czy są plany nowych kampanii współczesnych?
Do aktualizacji jednostek 'Poland' zabieram się od jakiegoś czasu.
Nie traktuje tego jako priorytetu, bo kampanie wydają się funkcjonalne.
Dostępne kampanie (rozgrywane nacją 'Poland') toczą się w okolicach 2010-2012, więc niespełnione prototypy z lat późniejszych są niezbyt istotne.
Poza tym większość ewentualnych zmian będzie sprowadzała się raczej do usuwania, niż dodawania sprzętu, co raczej nie wpłynie pozytywnie na grywalność. Więc się z tym nie spieszę.

Na tą chwile, nie kojarzę by powstawała, lub miała powstać jakaś nowa współczesna kampania.
Jeśli powstanie kampania wymagająca zmian sprzętowych (związanych z wojną na Ukrainie), to jestem w pełni otwarty na zmiany.
Ale w obecnej chwili, nie widzę potrzeby dodawanie jednostek na zapas (szczególnie przy panującym chaosie informacyjnym).
GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

Greg

Cytat: Waldzios w Styczeń 05, 2023, 01:02:15 AM
Do aktualizacji jednostek 'Poland' zabieram się od jakiegoś czasu.
Nie traktuje tego jako priorytetu, bo kampanie wydają się funkcjonalne.
Dostępne kampanie (rozgrywane nacją 'Poland') toczą się w okolicach 2010-2012, więc niespełnione prototypy z lat późniejszych są niezbyt istotne.
Poza tym większość ewentualnych zmian będzie sprowadzała się raczej do usuwania, niż dodawania sprzętu, co raczej nie wpłynie pozytywnie na grywalność. Więc się z tym nie spieszę.
Zgadzam się, tych kilka kampanii, wydaję się funkcjonować z obecnym efilem.
Ale mimo wszystko uporządkowanie, przez kasację jednostek, które nigdy nie weszły do produkcji, wprowadzi pewien ład na przyszłość.
W tym całym zamieszaniu zakupowym jednak jest już kilka pewniaków, które się pojawiły.
Ale dobrze, ważne że aktualizacja jest to w planach.
Co do Ukrainy i ewentualnych nowych kampaniach to trzeba przyznać, że od dłuższego czasu nic nowego się nie pojawia na nasz efil.
Tutaj także można dostrzec ogromny brak Gustlika, który także Swoim oddaniem do gry przyciągał innych do działania.

Mariusz

Dokladnie mam to samo odczucie,brakuje Gustlika...

Zsamot

Cytat: Mariusz w Styczeń 09, 2023, 11:24:15 PM
Dokladnie mam to samo odczucie,brakuje Gustlika...

Tak bardzo, takiego klimatu..
. Ale też pamiętajmy, że sami też mamy tu "trochę" do zrobienia. Jest tu sporo osób, które wiele wnoszą. Każda aktywność, słowo - wszystko się liczy.
http://opengeneral.pl/
Allah jest wielki ale B-52 też jest duży.
Jesteśmy na FB:
https://www.facebook.com/groups/140111696051369