Znowu problem z PG2 :/

Zaczęty przez KornelPL, Kwiecień 19, 2008, 06:17:30 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

KornelPL

Witam wszystkich!
Znowu mam problem z PG2. Otoz zmienilem stery na starsze i ok gra sie buja, ale.... tylko kampania dziala dobrze ;/ w pojedynczych scenariuszach wystepuje ten sam problem - jednostki po zniszczeniu nie wybuchaja (nie ma efektu) tylko po prostu znikaja z mapy :/ Ponadto przy wychodzeniu z gry gra znow chyba lapie zwieche, bo pojawia sie jej blad krytyczny. Nie wiem co robic :/ sprawdzalem to na 2 rodzajach EQ , .dat najnowszy z latin generals nic nie kombinowany.

Gustlik

A czy w kampaniach wybuchy pojawiają się prawidłowo?
Chodzi mi o to, czy błędy wszelakie pojawiają się JEDYNIE w przypadku grania pojedynczych scenariuszy?

A co się dzieje jeśli w tej samej sesji gry (to znaczy bez wychodzenia z niej) zagrasz na przykład: najpierw grę z kampanii, potem scenariusz z puli pojedynczych, a potem znów coś z kampanii?

Przepraszam za tą szczegółowość, ale to o czym piszesz, może wskazywać już nie na błąd sprzętu, a plików, ale muszę wiedzieć jedno: CZY NA PEWNO błędy pojawiają się TYLKO w przypadku grania scenariuszy przeznaczonych do gry poza kampanijnej?
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

KornelPL

czesc Gustliku,
tak, pojawiaja sie TYLKO w pojedynczysz scenariusza i to scenariuszach samodzielnych tzn, nie zwiazanych z kampaniami. W kampani caly czas ok

Pit

Witam,
A może po prostu w katalogu SCENARIO masz zbyt dużo plików.
Też miałem taki problem. Jak grałem w kampanie to było OK, a jak tylko pojedyńczy scenariusz to wywalało komunikat o błędzie. Zrobiłem czystkę i przeniosłem pliki kampanii do innego folderu "SCENARIO_kamp",a w oryginalnym zostawiłem tylko pliki z pojedyńczymi scenariuszami. I działa, tylko teraz jak chcę zagrać w kająć kampanię to muszę zmieniać nazwy folderów :(
"Jeśli długo spoglądasz w otchłań,
Otchłań spogląda również na ciebie."

Friedrich Nietzsche

Gustlik

No więc właśnie o tym miałem napisać - w katalogu SCENARIO nie może być więcej niż 200 plików typu .map, ani .scn.
Przy czym pliki .scn liczone są łącznie dla katalogów SCENARIO i USERSCEN.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

Greg

Także to potwierdzam, kampanie mi chodziły pojedyńcze scenariusze nie.
Pomogły porządki w katalogu "Scenario"
Teraz mam najwyżej 3-4  kampanie i kilka pojedyńczych scenariuszy i już wszystko działa poprawnie.

darkonza

no więc i mi się przydarzył problem
chciałem sobie rozegrać partyjkę w gustlikowy kursk
niestety nie jestem w stanie otworzyc pierwszej tury 1a
pojawia się komunikat "login incorrect"
sprawdzałem na kompie swoim, na kompie w pracy, na jeszcze jednym....prosiłem o powtórzenie pierwszej tury i nic, ciagle ten sam komunikat
spotkał się ktoś z podobnym problemem?
rozumiem taki komunikat przy "kolenych" turach - błędne hasło, ale przy pierwszej???

Depet

Cześć darkonza,

Jeśli chodzi o ten problem to znam przyczynę. Wina leży chyba po stronie Twojego przeciwnika który nie zastosował się do nadrzędnej reguły gry PBEM czyli 1 rozegranie tury na 1 uruchomienie gry - więcej info > http://forum.generalsguild.com/akademia-wojskowa/jak-grac-pbem-(-play-by-e-mail-)/0/

giees

Co prawda pbem jest dla mnie nowoscia ale.. nic specjalnego zle nie zrobilem. Rozpoczalem gre , porozstawialem pionki i save.
Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.

darkonza

Cytat: Depet w Kwiecień 28, 2008, 01:35:16 PM
Cześć darkonza,

Jeśli chodzi o ten problem to znam przyczynę. Wina leży chyba po stronie Twojego przeciwnika który nie zastosował się do nadrzędnej reguły gry PBEM czyli 1 rozegranie tury na 1 uruchomienie gry - więcej info > http://forum.generalsguild.com/akademia-wojskowa/jak-grac-pbem-(-play-by-e-mail-)/0/

problem rozwiązany, dzięki za pomoc