Reprezentacja The General`s Guild

Zaczęty przez Szarik, Lipiec 05, 2006, 12:51:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Szarik

Obiecałem, że będę pisał sprawozdania z rogrwyek międzyklubowych i oto pierwsze z nich.
Rozegrana została pierwsza bitwa międzyklubowa z M&L italian WW3 - Steel Storm. Niestety przegraliśmy ten pojedynek 1:5 a jedynym punktującym graczem w naszym zespole był Ratig.
Aktualnie gramy rewanż, który już nie zapowiada się tak jednostronnie.
Zakończył się już jeden pojedynek 1vs1 który wygrał Maxhausen i prowadzimy w meczu 1:0. W poprzednim meczu Maxhausen grał pojedynek 2vs2 w parze z Valem i nie czuł się w tej roli dobrze. Z pozostałych dwóch pojedynków 1vs1 nie mam jeszcze wieści.
Po doświadczeniach z pierwszego meczu uważam że w meczach 2vs2 pary graczy powinny być z tego samego kraju (w naszym przypadku Polski) aby współpraca między nimi była jak najlepsza.
W pierwszym meczu 2vs2 nastąpiła roszada w trakcie gry i parę Szarik, Devean zastąpiła para Kris_13, Mietek1967. Przyznaję, że popełniłem parę błędów w tej grze i sytuacja jest niewesoła. Nowi reprezentanci Kris_13 i Mietek1967 uważają jednak, że istnieje szansa na wygranie tej gry (cud nad Wisłą?).
Druga gra 2vs2 musiała być cofnięta do początku ponieważ nastąpiło uszkodzenie jednej z tur co wyszło dopiero po pewnym czasie. Widomoscią z ostatniej chwili jest to, że grisha zastąpi tutaj Rommla, który wziął miesięczny urlop od grania w Panzer General 2.
Planowany pojedynek z niemieckim klubem Pacific Club nie dojdzie do skutku ponieważ zakończył on nagle działalość :(
Wkrótce rozpocznę starania aby zorganizować pojedynki z kolejnymi klubami.
Aktualne wyniki rozgrywanego meczu:
http://panzergeneral2.generalsguild.com/clubscup/ggvsww3.php

Szarik

Depet

Skoro jesteśmy juz przy kwestii reprezentacji i wszystkim tym co z nią związane....Niedawno (koniec marca) zakończyła się już kolejna 9 edycja międzynarodowego Turnieju organizowanego przez PANZER GENERAL PORTAL:

http://www.geocities.com/schlachtfeld_wk2/index_meldeliste_eng_pt9.htm

Rozgrywka polega na konfronatcji graczy którzy reprezentują JAKIŚ DOWOLNY KLUB PG 2 do którego należa....(czyli przykład: gracz Y z Rayydersów gra z graczem Y z Battle Group). Wstyd przyznać, ale w ostatnio organizowenej edycji nie wziął udziału nikt z General'sGuild..... :-\
W 8 edycji jedynie COnMAr zdobył sie na to żeby powalczyć z napisem "General'sGuild na piersi" :). Teraz nie było nikogo....nie llicze oczywiście Grishy - który jest wierny Rayydersom od lat...Rommla który reprezentował rzecz jasna Battle Group...ani Tankera który jest naszym SteelFox-em ale też pochodzi z Rayydersów. I tu moje pytanie: Jak będzie w tym roku ?
   Sprawa jest o tyle ciekawa że jak widze Turniej jest dostępny dla wszystkich graczy którzy należą do jakiejs ligi...nie trzeba być w ogóle nowminowanym do gry! Gra jest prowadzona w systemie pucharowym, czyli gra się od początku do końca tylko 1 grę (nie ma rozgrywek grupowych). Moim zdaniem teraz jest odpowiedni pora żeby wyjść z cienia...w naszej Lidze jest około 20 aktywnych graczy w tym kilku którzy pokazują światową klasę.....choćby Mietek i Ratig...Jeśli chcemy być poważnym, profesjonalnym klubem to chyba pora zaprezentować sie w Turniej u w którym garja gracze z 7 czołowych lig świata....czekam na reakcje.
   I pytanie do Grishy: mógłbyś napisać pare słów na temat organizacji Turnieju...czy będzie 10 edycja, jaki jest regulamin w skrócie (bo nie każdy rozumie wszystko po angielsku)...itd. ?

grisha

Więc tak - turniej organizowany jest co poł roku wiec nastepny bedzie pewno już niebawem: sierpien-wrzesien, jak juz Depet wspomnial  każdy może zagrać, kto jest zrzeszony w jakiejś lidze, warunkiem jest zarejestroweanie się w okreslonym terminie do puli turniejowej. Nie ma żadnego wpisowego ani weryfikacji umiejętności itp. gra sie systemem pucharowym - pojedynki typu mirrored. Mapy z góry sa ustalone dla każdych rund - często są specyficznie "ustawiane" (prestiż a nawet odwrocenie kolejnosci gry stron). Ostatnio wymagany był RSF2 i Patch UK 2.10. Gra toczy się przez PBM - na kazda runde przewidziany jest 1 miesiąc wiec spokojnie sie gra.
wino, kobiety i PG2

steelfox

Ponieważ gracze uznali, że turniej rozgrywany jest za często, więc uznano że należy zrobić dłuższą przerwę, na ile? nie wiadomo

Depet

Widze że nasza gra GG - WW3 upadła żadnych relacji nic....ale mam dobra nowine: http://7859.rapidforum.com/topic=100874267923 - nie znam niemieckiego ale wydedukowałem że już niedługo ruszy kolejna 10 edycja - chciałbym żeby w tym turnieju wzięło co najmniej 5 osób wiem że moge liczyć na Krisa....ale czy ktos jeszcze ?

grisha

ja chętnie - mimo, że na zlot nie jadę...hehe
wino, kobiety i PG2

steelfox

Czy jesteście zainteresowani pojedynkiem z Raidersami lub FFWC? Byłby to pojedynek pomiędzy ligami 10 graczy z ligi na 10 graczy z innej ligi wg zasad FFWC? Zanim wypowiecie się postaram ustalić się reguły z innymi ligami. Może byłaby to forma na nowy typ rozgrywek Liga Lig?

Depet

...."Liga Mistrzów" - jak w piłce nożnej....jasne że bylibyśmy zainteresowani ale wydaje mi sie ze próg aż 10 graczy jest dla nas nie do przebicia....choć może sie myle (chciałbym)....nie idzie zmniejszyć liczby graczy do 5-6 ?

steelfox

Cytat: steelfox w Listopad 17, 2006, 07:27:25 PM
10 graczy z ligi na 10 graczy z innej ligi wg zasad FFWC?
Tournament Rules

Reguły Takiego Pojedynku

Scoring and rules:
1. BV=25 pkt, V=15 pkt, DTV=10 pkt, TV=10 pkt.
2. Dodaje się także punkty za liczbę tur w ilu wygrano. Przykład, Gracz X
osiągnął Victory i zostało 8 tur to 15+8=23. Wynik jest naliczany w ten sam sposób niezależnie czy bronisz lub atakujesz. , Jeśli dla Brilant Victory konieczne jest 6 tur, to dla Defensive Brillant Victory też trzeba to zrobić w 6 tur a pozostałe tury są dodawane.
(Brillant Victory jest zatem bardzo cenne)

Rozgrywki odbywają się zgodnie z rankingiem gracz z poz. 1 z ligi A gra z graczem z poz.1 z ligi B

Gracze muszą w ciągu tygodnia rozegrać przynajmniej 1 turę. Jeśli jeden z graczy przerywa grę (brak odpowiedzi po 2 tygodniach) najpierw sędzia sprawdza czy jest z nim kontakt mailowy (operatorzy czasem blokują serwisy pocztowy) i wtedy zapada decyzja. Graczowi przyznawana jest ilosc punktów równa liczbie tur które pozostały do rozegrania z chwilą przerwania rozgrywki przez przeciwnika.

Od ustaleń graczy zależy czy równolegle rozgrywają poiedynek z dwóch stron (mirror).

Rezultaty do rozgrywek muszą być zgłaszane poprzez mechanizm FFWC, zgłasza się kto wygrał (BV, V, or TV) dla obu stron oraz liczbę tur które pozostały w chwili zwycięstwa

steelfox

Możemy spróbować ograniczyć liczbę.

Kris_13

Moim zdaniem 10 graczy to nie problem
WOW- Janus, Marder, Kris_13, Ratig
Potem Steelfox, Grisha, Conmar, Saygon, Yazz, Krzemyk, Depet i sa jeszcze inni których nie wymieniłem i mam nadzieję że mi to wybaczą

Depet

No wreszcie widze tego Krisa co kiedyś..... :) .....dobra skoro Kris twierdzi ze da sie zebrać 10 osób to Steel wykasuj tamtego posta na TBG całkowice...jeśli pozwolą nam zagrać to podejmiemy rękawice....

steelfox

Załatwione, rzuciłem im rękawice i wyzwałem na pojedynek!

Saygon

Chętnie sie zgłoszę do walki reprezentacji. Do tego wzmocni to integracje w nasze j ekipie  :P

steelfox

Czekam na odpowiedź LadderMastera FFWC. Muszą się naradzić u siebie, czy są gotowi na starcie z tak mocną ekipą ;)