Reprezentacja The General`s Guild

Zaczęty przez Szarik, Lipiec 05, 2006, 12:51:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

STR

cześć

Melduje o rozpoczęciu zmagań.

pozdrawiam
STR - PL

Janus

Odniosłem wrażenie że koledzy nas troszeczkę kantują gość zjechał mi 2 mysiliwce alianckie bez strat własnych w taki sposób by swoich nie narazić na ogień opl . ciekawe zkąd wiedział gdzie są? >:(
Niestety ta strata stawia pod znakiem zapytania wygraną choć cień szansy pozostał.wszystko zależy od moich niemców.

yazz

Przegrałem z Hoth, cała nadzieja w Was mości Panowie. Gra było OK.

STR

cześć
Cytat: Janus w Styczeń 13, 2007, 11:55:30 AM
Odniosłem wrażenie że koledzy nas troszeczkę kantuj± go¶ć zjechał mi 2 mysiliwce alianckie bez strat własnych w taki sposób by swoich nie narazić na ogień opl . ciekawe zk±d wiedział gdzie s±? >:(
Niestety ta strata stawia pod znakiem zapytania wygran± choć cień szansy pozostał.wszystko zależy od moich niemców.
Moj tez jest jasnowidze haha. Jednakze nie stawiał bym tezy o kancie.
Moj postulat na nastepne gry między panstowe, to granie prezez skype. Zaproponowałem mu to ale sie wywiął.

pozdrawiam
STR - PL

Depet

Kantują, kantują.....była juz sprawa Ratiga, ostatnio dostałem również Krisa....teraz Janus (tutaj to wręcz jest absurdalne)....ale niestety co my mozemy zrobić ? nie grać ? To znów się zamknięmy we własnym podwórku....

darkonza

się wtrącę...
do bani takie granie, nie powinniscie na to pozwalac!
zdyskwalifikować za take coś i koniec
nie zrobicie tego bo zagraniczni?
ach ta Polska gościnność.....

steelfox

Panowie,
ostrożnie to, że dostajecie baty wcale nie oznacza kantu, pamiętajcie, że wy nie widzicie wszystkich jednostek przeciwnika. jeśli jesteście pewni, że ruch drugiej strony to kant (ale spróbujcie oceniać to na zimno) to proszę o informację i wystartujemy z wyjaśnieniami.

Kris_13

Steel
wysłalem Ci maile z jasnowidzwtwem RONINA który nadlatuje nad wszystkie trzy mije wycofane jednostki mimo ze  nie jest na 100% pewien gdzie je wycofałem.
Wyslalem ci maila ze chrzani mi sie Pg2 na RSF 2,40 - to samo opisal MAXMAN nw forum u siebie w klubie. Nie gram nie nie wiem jak mam to naprawic ( po kliknięciu prawym klawiszem na dowolna jewdnistkę zrywa mi panzera)

STR

cześć

Steel pewnie ze nie widzimy wszystkich jednostek wroga. Tak samo i on nie powinnen naszych widzieć. Niemcy mają jednego [1] recona, alianci mają dwa [2] a czasami wrazenie jest takie jak by wszedzie je mieli haha. Pisałem wczesniej ze moj oponent tez ma dar jasnowidzenia, nie twierdze dalej ze kant ale dziwne uczucie pozostaje. Mniejsza z tym, powiem tak. Tak jeszcze Tunisu nie rozgrywałem :D

darkonza, co ma godnośc z tym wspolnego ?? Z powodu bezpodstawnych oskarzeń mozna własnie ową godnośc stracić.

pozdrawiam
STR - PL

steelfox

Witam,
co do reconów to prawda, ale pamiętajcie, że w tym scenariuszu wystepuje dużo liderów, którzy moga otrzymywać specjalności zwiadowcze, zarówno ruch jak i widzenie na większy dystans. W przypadku niemców jest to szczególnie przydatne jeśli otrzymujemy takich liderów w lotnictwie. nie twierdzę, że nie możecie mieć racjii, ale żeby to jednoznacznie stwierdzić potrzebne jest hasło z obu stron (Kris) i porównanie ruchów z zakresem widzenia.

steelfox

Panowie generałowie,
Rommel i Marder, jaki jest status waszych rozgrywek?????!!!!

Janus

Koledzy nie wiem skąd mój przeciwnik mógł zobaczyc moje myśliwce daleko za linią frontu skoro niemiecki rekorn był po 2-giej stronie planszy. A wytłumacz mi Stell dlaczego skoro odkryl je przypadkiem tylko 1 mysiliwiec nadlecial mi pod strzał mojej opl.i był to ostatni z 4 atakujących w dodatku włoski?pomijam wczesiniejszy posicig po pustyni za moimi angolami w którym facet wiedział gdzie są moje jednostki i nie pomylił się za rzadnym razem?A rekorn był po drugiej stronie planszy.Ciekawe jak pogra teraz bez rekorna?
;D

steelfox

Kwestię cudów nad Tunisem zgłosiłem, żeby ustalić tryb rozstrzygania, a co do pozostałych rzeczy:
1. Czasem przez przypadek, wykonując ruch, który chcemy ukryć przed przeciwnikiem trafiamy na jego jednostkę
2. Dla graczy, którzy grają dużo w scenariusz gra rozgrywana jest na pamięć
3. Pamietajcie, że miasta też "widzą" na jeden hex !!!
4. "Widzenie" jest pamiętane przez rozgrywaną turę. Jeśli zdobyłeś miasto (tura_05a) to w tej samej turze (tura_05b), Twój przeciwnik widzi wszysko, co "widziało" Jego miasto. Widzi każdą jednostkę, która znajdzie się w polu widzenia miasta, mimo, że jest już ono oznaczone Twoją flagą. Taka sama reguła obowiązuje w przypadku zniszczenia jednostki przeciwnika, dopiero w następnej turze (tura_06a)Twój przeciwnik ślepnie w obszarze, gdzie uległ zniszczeniu!!!!. Zanim przerzucisz swoje jednostki przez zdobyte miasto, odczekaj zmianę tury, aż stanie się ono rzeczywiście Twoje i dopiero wtedy dokonuj madewrów:). Z jednej strony to przekleństwo, ale z drugiej można wykorzystać to do budowania pułapek.
5. Nie widziałem sytuacji, którą opisujesz, ale ja zawsze w okolicę gdzie spodziewam się niebezpieczeństwa wysyłam nyśliwiec, a dopiero póniej pozostałe samoloty. W tym scenariuszu włoskie myśliwce są wykorzystywane tzn. myśliwiec włoski (to najmniejsza strata), myśliwiec niemiecki, bombowiec. Nie zapominajcie, że Wasi przeciwnicy też potrafią liczyć zasięgi i siłę ognia :).
6. Czy wziąłeś pod uwagę to, że mógł kupić drugiego recona (zajrzyj na forum, opisuję własną rozgrywkę, w której tak właśnie zrobiłem!) teraz widzę prawie wszystko co dzieje się u mojego przeciwnika. polecam Szkołe Generałów, gdzie wskazuję, że recon jest czasem cenniejszy od 3 czołgów.

Podsumowując, absolutnie nie wykluczam, że facet może kantować !!! Zaczekamy na ich odpowiedź i wtedy będziemy wyjaśniać.

Już na koniec propozycja dla wszystkich - jeżeli rozgrywacie scenariusz z komputerem przygotowując się do walki, rozegrajcie ją przez mail tylko ze sobą. Zagrajcie PBEM sami ze sobą, to daje najlepszy obraz tego co widać, a także potencjalnych zachowań jednostek przeciwnika, to jak samodzielna partia szachów:). Ostatnia uwaga nie oczekujcie że przeciwnik zachowa się tak jak zaplanowaliście rozgrywkę, bo on nie zna Waszego i pewnie ma własny plan !!!

Janus

angolami ruszyłem 1 ruch po zajęciu miasta ,  a czy ty możesz kupić niemcami w turze 3 rekorna? (wyjaśniam że nie zaiął mi żadnego miasta) . Zresztą mu już wygarnąłem co o takim farcie myślę więc nie widzę potrzeby by się tym inni zajmowali.A w przypadki nie wierzę szczególnie jak się zbyt często zdarzają. A ten akurat decyduje kto wygra alianci czy niemiaszki.

steelfox