Reprezentacja The General`s Guild

Zaczęty przez Szarik, Lipiec 05, 2006, 12:51:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

steelfox

Grisha,
rozumiem, ale proszę abyś wysłał do niego list (jako jego przeciwnik), z argumentacją i propozycją roztrzygnięcia. Sądzę, że powinieneś napisać tam o tym ,że przez 14 tur nazewnictwo nie było przeszkodą, a teraz nagle jest, że na 100% rozegrał tę samą grę 2 krotnie, że w 9 min nie da się zapomnieć z kim rozgrywa i jaki scen, że w tej sytuacji układ na mapie jest wynikiem tylko i wyłącznie jego oszustwa, a nie uczciwej gry oraz, że w związku z tym oczekujesz walkowera. kopia do mnie i Alsenora, ponieważ tak jak przesłałem w liście Alsenor przesuwa decyzję w sprawie rozstrzygnięcia na Ciebie (niestety unik).

grisha

ok - opdisalem chyba za ostro, ale coz tak mam
wino, kobiety i PG2

steelfox

Bez obaw oto stanowisko jakie zostało przedstawione przeze mnie Pinkley'owi, doszliśmy do etapu w którym dyplomacja skończyła się.

"
Fakt 1 Twój przeciwnik stwierdził, że oszukujesz, a nie jest to gracz początkujący tylko bardzo doświadczony i takich słów użył pierwszy raz
Fakt 2 Wysłałeś w plik ten sam ruch dwukrotnie, a to oznacza że załadowałeś ponownie i rozegrałeś tę samą turę
Fakt 3 Czas pomiędzy starszym (gorszym) i lepszym (młodszym) rozegraniem to tylko 9 min
Fakt 4 Rozegrałeś 14 tur z konwecją nazewnictwa TBG i GG i nazewnictwo nie stanowiło problemu.

Jestem zaskoczony Twoją postawą. Próbyjesz mówić, że powód wynika z innego nazewnictwa tur, po 14 turach, które były ok teraz z tego powodu popełniłeś błąd!?! Jak wiele gier trzeba rozegrać w ciągu 9 min, aby zapomnieć jaki scenariusz rozgrywa się i z kim? Tego typu wytłumaczenia stosują moje dzieci.
Próbujesz zarzucić swojemu przeciwnikowi, że zarzucił ci oszustwo bo przegrywa grę, nie sądzę. Sytuacja jest dla mnie jasna, jesteś oszustem. Prawdopodobnie twój przeciwnik przegrywa ponieważ oszukiwałeś we wcześniejszych turach. Wyglądasz jak złodziej złapany za rękę w trakcie przestępstwa, który mówi "To nie moja ręka"

Zakończenie tego pojedynklu jest niemożliwe, ponieważ Twój przeciwnik (Grisha) nie chce z tobą dalej grać, a ja to rozumiem.
Dla turnieju nie ma to znaczenia, ponieważ weźmiemy pod uwagę wynik tylko 9 pojedynków, ale dla społeczności PG ma to ogromne znaczenie i żałuję, że coś takiego miało miejsce."

Chyba nas nie polubią, a już napewno mnie.

Franek Dolas

zapomniałeś dodac "...you asshole!"  ;)

steelfox

Marder i Rommel,
proszę Was o natychmiastowe potwierdzenie rozpoczęcia gry.

Kris_13

Cytat: steelfox w Styczeń 24, 2007, 11:42:17 AM
Marder i Rommel,
proszę Was o natychmiastowe potwierdzenie rozpoczęcia gry.

Witam
Rommel wysyła dzisiaj ostatnia turę - wygrał niemcami.
Marder dogadał sie z Maxmanem, i jeszcze nie rozpoczęli - wysle do steela info.

steelfox

Panowie generałowie,
oto aktualny stan pojedynku międzyklubowego

1   Rommel  vs  Avenger                  zakończona                                   Wynik 1:0
2   Marder   vs  Maxmann              nie rozpoczęta                                 Wynik ?:? (Marder zostanie zastąpiony przez Saygona jeśli szybko nie podejmie walki)
3   Janus     vs  Oblivion                  w toku                                              Wynik ?:?
4   Kris_13   vs  ronin                     w toku                                               Wynik ?:?
5   Grisha    vs  Pinkley                    SPÓR                                                 Wynik ?:?
6   Steelfox vs  Raspootin               w toku                                               Wynik ?:?
7   Depet    vs  facongrande           wtoku                                               Wynik ?:?
8   Yazz      vs  Hoth                        zakończona                                   Wynik 0:1
9   Ratig     vs  Corporal Steiner      zakończona                                   Wynik 1:0
10   STR      vs  wittman1ss            zakończona                                    Wynik 0:1

co do Mardera, to umówił się chyba niezrozumiale, ponieważ Maxman monituje brak odzewu ze strony Mardera

grisha

Steel - ladnie napisales...
ale te bencwały chyba oszukują standardowo i uwazaja to za normę...widac to po tych ich madrosciach na forum
co za fajfusy no...
wino, kobiety i PG2

Kris_13

Panowie Generałowie
Co proponujecie na przyszłość.
Mnie nie bawi taka gra że nasi zagraniczni przeciwnicy kantują i maja jeszcze pretensje że im sie to wytyka.
Wygląda na to ze "mistzrowie " traktuja nas jako biednych sąsiadów i nie rzyczą sobie jakichkolwiek uwag pod swoim adresem.

Janus

>:(muj przeciwnik też stwierdził że nie gramy o milion dolarów.
Zaczynam dochodzić do wniosku iż przeciwnicy w 50%wczesiniej odpalają tury.
1-tunis to gra w której wiedza o przeciwniku to bardzo istotna rzecz.
2-skoro u nich to normalne to znaczy ,czy grając z nimi stosować należy ich metody ???????
3-oczywistym staje się by grać w taki sposób by kant nie miał znaczenia dla wyniku gry.
niestety za pózino zorientowałem się w tym i straciłem troche jednostek.

Pozostaje pytanie czy takie rozgrywki mają sens i jaką przyjemność można czerpać z takiej gry???
Mam nadzieję że nasze słuszne zasady i regulamin nadal będą przestrzegane w naszej lidze by gra była przyjemnością
Bo jaki sens ma oszukiwanie samego siebie ,że gra się lepiej od przeciwnika --nie jest się lepszym kanciarzem!!!!!

pozdrawiam GJ.

KZ_gda

ja grywam z Włochami: Vito i Luigi i złego słowa nie moge powiedzieć na i ich grę. Tzn. nigdy nie rwało replaya. A było sporo walk.

Depet

Cytat: KZ_gda w Styczeń 25, 2007, 11:24:42 AM
ja grywam z Włochami: Vito i Luigi i złego słowa nie moge powiedzieć na i ich grę. Tzn. nigdy nie rwało replaya. A było sporo walk.

Też nimi grałem i faktycznie gra sę z nmi fajnie ale oni nie pochodzą z The Battle Group :) - czyli wszysko jasne .....

Janus

Kz nie chodzi o ripleje tylko o panów którzy wiedzą gdzie masz jednostki przed rozegraniem tury i niszczą ci je z chirurgiczną precyzją ,a po tem tłumaczą że uzupełnionymi na ful samolotami nie lata się nad lotnisko --zrozumiał bym to gdybym musiał im co kolwiek uzupełnić lub gostek miał by w pobliżu rekona a tak cuda się dzieją.

Franek Dolas

Cytat: Janus w Styczeń 25, 2007, 01:14:51 AM
...Zaczynam dochodzić do wniosku iż przeciwnicy w 50%wczesiniej odpalają tury.
...Pozostaje pytanie czy takie rozgrywki mają sens i jaką przyjemność można czerpać z takiej gry???
Cóz, pozostaje tylko znaleźć sposób na wyciągnięcie hasła przeciwnika z przesłanej tury i już potem nawet przeciwnik nie jest potrzebny, można samemu dokończyć :)

Janus

to wolał  bym juz grać z kompem, ale pomysł z dokończeniem za przeciwnika mi się podoba bo przesyła mi tury raz na tydzień od kiedy zdał sobie sprawę że może przegrać.
;D-pograsz za niego?? Tylko kto odczyta chasło???