Turniej PG2 Polskie Drogi

Zaczęty przez Szarik, Sierpień 18, 2009, 11:00:15 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sir Daban

Przypominam że termin pierwszej fazy grupowej kończy się w najbliższą niedzielę.

Na razie znamy rozstrzygnięcia w grupie A:
1) giees
2) Peiper
3) PanzerLehr

W pozostałych grupach nie rozegrano wsyzstkich spotkań. W przypadku braku wyników orzekane będą walkowery, gracze którzy nei mogą się skontaktować z przeciwnikiem niech prześlą prośbę o kontakt z kopią do td@gildiageneralow.pl. W takim przypadku będą orzekane walkowery jednostonne, na rzecz osoby która próbowala sie skontaktować z innymi. Gracze bez rozegranego spotkania będą usuwani z turnieju, pozostali zostanąrozstawieni po uwzględnieniu walkowerów.

giees

Czy moglby ktos wstawic 10 walkowerów by turniej mógl "iść" dalej ?
Termin byl wystarczający nawet dla powooooolnych.
Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.

Rommel

Cytat: giees w Listopad 02, 2009, 06:02:08 PM
Czy moglby ktos wstawic 10 walkowerów by turniej mógl "iść" dalej ?
Termin byl wystarczający nawet dla powooooolnych.
Kolego, to nie takie proste, wydaje mi się że należy zmotywować Szarika.

giees

Wydaje mi się że kolega Daban zarządza tym turniejem.
Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.

Sir Daban

Koordynuje - takei miłe słowo.
Zdanai są podzielone, niektórzy narzekają na zbyt dużą liczbę spotkań (z kilku turnieji), inni że mają problem z umówieniem się, a scenariusze długie.

W celu uporzadkowania, wysłałem e-maila do graczy (jeśli ktoś nie dostał proszę o kontakt).
Najważneisjze postanowienia:
- spotkania musza być zgłaszane
- nowe terminy zakonczenia faz grupowych (aby nei zostawiac sobie umówienia 3 spotkan w ostatnim tygodniu)
- spotkanie które nie zostało zgloszone, lub nie zostało zakonczone w terminie fazy zostaje uznane za nierozstrzygniete z winy zawodnika/zawodnikow i po rozpatrzeniu kazdego przypadku indywidualnie bedzie orzekany walkower, lub walkower obopolny

W szczegółach:
1 faza grupowa zgłsozenia do środy (4.11) i zakonczenei spotkan do 15.11
2 faza grupowa zgloszenia napozniej do 1.12.2009 i zakonczenia do konca roku

Rommel

Cytat: Sir Daban w Listopad 02, 2009, 09:47:30 PM
- spotkanie które nie zostało zgloszone, lub nie zostało zakonczone w terminie fazy zostaje uznane za nierozstrzygniete z winy zawodnika/zawodnikow i po rozpatrzeniu kazdego przypadku indywidualnie bedzie orzekany walkower, lub walkower obopolny
W szczegółach:
1 faza grupowa zgłsozenia do środy (4.11) i zakonczenei spotkan do 15.11
2 faza grupowa zgloszenia napozniej do 1.12.2009 i zakonczenia do konca roku
Kolego Nie miej skrupułów brak dotrzymania terminu - to walkower :!:

Sir Daban

Kilka spotkań podobno jest w trakcie.

Janus

zaraz
spokojnie kolego Romlu od razu walkowery?
problem jest taki , iż nie da się tego grać innaczej jak przez komunikator i 2 osoby muszą znaleść czas w tym samym terminie .
czemu tylko przez komunikator ? Bo nie działa riplej w turach przesyłanych (co zresztą doprowadziło do mej przegranej z
Feltfeblem :'( )
działa jak grasz sam ze sobą lub jeśli tury wysyłasz to przeciwnik na nim ogląda swoje ruchy.
nie znam się na sprawach technicznych a Marder niestety nie dysponuje czasem by się tym zająć.
?Czy jest ktoś kto może rozwiązać ten problem?
wgrywanie tego do rostera Bolesty nic nie pomaga niestety .

Gustlik

Przyślij mi pliki tego scenariusza, który się rwie na: amk64@gazeta.pl
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

przemek

ja wiem jak zrobic zeby dzialal replay. napisze wieczorem

przemek

albo juz napisze. trzeba wziasc wersie Adama Bolesty (pg2_wrzesien39.exe), rozpakowac i zawartosc skopiowac do wersji ligowej (najlepiej do jakiejs jej kopii, bo nie bedzie sie ona nadawala juz do grania w inne scenariusze niz te z Polskich Drog). jak sie uruchomi za pomoca ssi_pg2_220.exe (czy jak tam sie ten exe nazywa, a nie za pomoca panzer2.exe to replay dziala. wiec problem jest raczej z plikiem exe, a nie z efilem.

Janus

tak tylko ja tego zrobić nie mogę bo system antywirusowy traktuje ten plik jak wirusa u mnie na kompie.
ale jeszcze raz spróbuję choć jakoś sceptycznie do tego podchodzę bo już próbowałem i efekty są takie-
riplej mi działał na testach jesili grałem to sam ze sobą ale nie funkcjonuje jak odbiorę plik od kogoś i próbuję
zobaczyć riplej wtedy oglądam swoje ruchy :'( czyli to co przeciwnik powinien zobaczyć ;D
a testowałeś to odbierając pliki od innej osoby ?

panie Gustlik nie działa we wszystkich scenariuszach ,
a po wgraniu do pancerka Bolesty są one zaznaczone na niebiesko
i nie da się ich odpalić bo traktowane są jako sceny kampanijne.
Jak by dało coś się z tym zrobić to by było fajnie .

przemek

Cytat: Janus w Listopad 09, 2009, 09:39:48 AM
a testowałeś to odbierając pliki od innej osoby ?

tak, z Yazem i z Pablem. zeby dzialalo z inna osoba to musi ona miec zainstalowanego pg w ten sam sposob.

Cpt.Pablo

Cytat: przemek w Listopad 09, 2009, 06:39:13 AM
albo juz napisze. trzeba wziasc wersie Adama Bolesty (pg2_wrzesien39.exe), rozpakowac i zawartosc skopiowac do wersji ligowej (najlepiej do jakiejs jej kopii, bo nie bedzie sie ona nadawala juz do grania w inne scenariusze niz te z Polskich Drog). jak sie uruchomi za pomoca ssi_pg2_220.exe (czy jak tam sie ten exe nazywa, a nie za pomoca panzer2.exe to replay dziala. wiec problem jest raczej z plikiem exe, a nie z efilem.
Rozgrywałem z Przemkiem w ten właśnie sposób i replay działał , jednak grajac na efilu ligowym z w/w plikiem exe - można się zdziwić bowiem wyniki poszczególnych starć są bardzo zaskakujace - nie wiem czy jest to tylko dzieło przypadku czy poprostu cos tam nie do końca działa grając w w/w sposób - ostatnio trochę grywam na WZ i popoprostu dziwiłem się wynikom poszczególnych starć.
To i brak czasu spowodowało moje poddanie się .
Pozdrawiam wszystkich walczących !!!

przemek

Cytat: Cpt.Pablo w Listopad 09, 2009, 10:15:44 AM
Cytat: przemek w Listopad 09, 2009, 06:39:13 AM
Rozgrywałem z Przemkiem w ten właśnie sposób i replay działał , jednak grajac na efilu ligowym z w/w plikiem exe - można się zdziwić bowiem wyniki poszczególnych starć są bardzo zaskakujace - nie wiem czy jest to tylko dzieło przypadku czy poprostu cos tam nie do końca działa grając w w/w sposób - ostatnio trochę grywam na WZ i popoprostu dziwiłem się wynikom poszczególnych starć.
To i brak czasu spowodowało moje poddanie się .
Pozdrawiam wszystkich walczących !!!
no przeciez napisalem ze po tej operacji pg nie nadaje sie juz do grania w inne scenariusze niz te z kampanii Polskie Drogi. standardowy efil zostalzastapiony przez efil z Polskich Drog i jak uruchomiles jakis inny scenariusz to grales go na efilu polskich drog i stad dziwne wyniki.