Turniej PG2 Polskie Drogi

Zaczęty przez Szarik, Sierpień 18, 2009, 11:00:15 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gustlik

Pierwsze, co mi się nasuwa, to zamiast wrzucac grę Bolesty do wersji ligowej, wystarczy zrobic odwrotnie: tzn, do wersji Bolesty wrzucic plik startowy 220.exe.

Wrzucanie całej gry Bolesty do katalogu ligowego, może spowodowac podmianę niektórych plików na starsze. Zwłaszcza pliku panzer2.dat, który u Bolesty ma 12 Mb, a współczesny ma prawie 90!! Tyle ikon przybyło.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

przemek

nie przecze ze skopiowanie tego pliku moze wystarczyc. jednak wtedy nigdy nie ma pewnosci czy jeszcze czegos poza nim nie trzeba skopiowac.
a kopiujac wersje Bolesty do ligowej kierowalem sie tym ze gwarantuje to ze mamy wszystkie nowe pliki ktorych nie ma w grze Bolesty, a dodatkowo cala gre Bolesty. przyznaje ze to dosc brutalne rozwiazanie, ale zaoszczedza czas jakby samo skopiowanie 220.exe nie wystarczylo :-) oczywiscie jak juz to wczesniej pisalem taka gra nie nadaje sie do grania w nic innego poza scenariuszami Bolesty.

przemek

wrzucilem plik startowy z wersji ligowej do wersji Bolesty i rozegralem kilka tur w Gory Swietokrzyskie, replay dzialal.

Gustlik

No tak myślałem - rzecz w tym, że wersja ligowa nadaje się w zasadzie do wszystkich istniejących efili, a Bolesty tylko do jego i oryginalnego SSI, więc lepiej ją miec osobno. Jest mniej uniwersalna.

EFILE, KAMPANIE:

Janus

e z tą wersją ligową to przesadzasz przecierz rajdersi dają ją nam a ssi jest bez kampanii.
czyli suma sumarum
trzeba wgrać na wersję ligową wersję Bolesty
ale czy np będzie samoloty można blokować i nie wpłynie to na ten efill
oraz czy wszyscy będą mieli tę samą wersję gry?
może by tak zrobić wersję do grania 1-dną dla wszystkich?

Gustlik

Spróbuję jeszcze raz, powoli, głośno i wyraźnie:

Wersja ligowa, to gra współczesna, działająca na nowych plikach.
Wersja Bolesty, to prawie nie zmieniony, stary Panzer niewiele różniący się od tego ze sklepu.

Jeżeli wgramy grę Bolesty do katalogu ligowego, stare pliki wgrają się na miejsce nowszych - za efekty takiego eksperymentu każdy odpowiada sam.

EFILE, KAMPANIE:

Janus

dzięki za łopatologię bom nie informatyk więc się nie znam na tym.
czyli nic nie zrobi się w tym kierunku by jedną wersję dać wszystkim ?
to pytanie do Szarika lub Sir Dabana.

czyli muszę jeszcze raz pogadać z Bolestą.
a swoją drogą zaczynają mi się te jego sceny coraz bardziej podobać
naprawdę sporo można ciekawych rzeczy w nich wymyślić by wygrać  ;D

giees

Cytat: Sir Daban w Listopad 02, 2009, 09:47:30 PM
W szczegółach:
1 faza grupowa zgłsozenia do środy (4.11) i zakonczenei spotkan do 15.11
2 faza grupowa zgloszenia napozniej do 1.12.2009 i zakonczenia do konca roku

Wypadaloby ruszyć to dalej bo kolejne terminy będą już lekką przesadą.
Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.

Janus

możesz jeszcze nie naciskać?
ja i Feltfebel mamy gry w toku z Wożnym 80.
toczą się facet się stara jak może by je dokończyć ale przez godzinę dziennie rozgrywam góra do 6 tur
a nie zawsze mamy obaj czas wieczorkiem  >:(
a zdecydują one o naszych miejscach :-\ w grupie

giees

Cytat: Janus w Listopad 20, 2009, 11:44:14 PM
możesz jeszcze nie naciskać?

Turniej wystartowal prawie 3 miesiące temu, przecież to jest paranoja żeby w 3 miesiące nie rozegrać 2 czy 3 gier turniejowych.  Zasady i terminy są jawnie podane przed przystąpieniem do turnieju. Nikt nikomu nie robi krzywdy.

Tylko przez to że organizator sam nie stosuje się do wymyslonych przez siebie regul sprawia ze od miesiaca nie jestesmy w olejnej rundzie.

Przestane naciskać jak nazwa turnieju zmieni się na Polskie Drogi 2012 bo przy tempie mecz na 2 miesiące mniej więcej tak skończymy.

Dodam tylko że nie mówię tylko za siebie,  jeżeli z mojej grupy już ponad miesiąc temu pytali "co jest z tym turniejem" oznacza że irytacja jest ogólna.

Nie bierz tego do siebie Janus - wyrażam opinie o przebiegu turnieju.

Rommel

Dobre, dobre Giees ;D
Ale wdepnąłeś  :P
Całe szczęście że mnie tutaj nie ma  ;D
A tak apropo to Turniej drugiej szansy też się ciągnie jak flaki z olejem  :-*
Moim zdaniem termin powinien zostać wyznaczony krotki

Wozny80

Dobra, wtrącę się i ja bowiem należę do tych "opóźniających" turniej.

Prawda wygląda tak, że najpierw przez miesiąc organizatorzy dochodzili co jest nie tak ze scenariuszami i replayami. Zastanawiano się czy turnieju nie rozpocząć od nowa.
Kolejny nadchodzi i mija październik i nadal debaty - grać, nie grać, replaye nie chodzą - "a może grać, bo przecież nie działają dla obu stron", poźniej okazuje się ze jednak działają (gdzies pod na przełomie pierwszego i drugiego tygodnia listopada).

Rozumiem zdenerwowanie gieesa (rozegrał pierwszą rundę juz na początku wrzesnia).
Ja przyznam szczerze również liczyłem na to że skoncze pierwszą rundę w tym terminie. Z powodów wymienionych powyżej oraz kilku innych, w tym czaasie rozegrałem jedynie spotkanie z JArosanem

Niestety pozniej przyszedł pażdziernik (początek roku akademickiego), a to oznacza dla mnie (zwłaszcza w pierwszym semestrze) prace niezwykle wytężoną. Grać bym chciał, ale obowiązki zawodowe czas wolny ograniczają.

I sytuacja niestety wygląda jak wygląda - zakonczenie turnieju planowano na koncowke listopada - a tymczasem w tym okresie zakonczy sie dopiero pierwsza runda

giees

Cytat: Rommel w Listopad 21, 2009, 08:10:11 PM
Dobre, dobre Giees ;D
Ale wdepnąłeś  :P
Ja tylko mówię jak jest nic poza to.

Całe szczęście że mnie tutaj nie ma  ;D
Z tego co pamiętam  wyrazileś swoje zdanie na temat "zamiatania" walokowerami i bylo zbieżne z moim :)

A tak apropo to Turniej drugiej szansy też się ciągnie jak flaki z olejem  :-*
Moim zdaniem termin powinien zostać wyznaczony krotki
Terminy są wyznaczone w regulaminie. Ich nieprzestrzeganie jest tak nagminne że wszyscy uważają je za nie wiążące.

giees

Cytat: Wozny80 w Listopad 22, 2009, 12:57:19 AM
Prawda wygląda tak, że najpierw przez miesiąc organizatorzy dochodzili co jest nie tak ze scenariuszami i replayami. Zastanawiano się czy turnieju nie rozpocząć od nowa.
Nie no rozumiem to zamieszanie tylko na przyszlość - ani Janus ani ja ani Roomel czy Szamot czy nawet Gustlik nie są organizatorami tego turnieju. To że sobie na forum dyskutują to nadal nie zmienia faktu że dopóki organizator tj. Sir_Daban nie przedstawi publicznie/mailem zmian to gramy wg starych zasad. Gry w mojej grupie byly rozegrane pomimo problemów z replayami. Faktycznie bylo to irytujące ale każdy mial takie same warunki gry. Przekladając to na pilke nożną : murawa przeszkadzala obu drużynom.

Sir Daban

Witam,
pomimo dekalrowanych chęci niektórych graczy nie skonczyli gier, uznałem je za obustronne walkowery jak ozę nikt nei zglaszal faktu ze przeciwnik nie chce grac.

W takim wypadku wyniki piwerwszej fazy:

Grupa A:
1) Giees Z,Z
2) Peiper Z,P
3) PanzerLehr P,P

Grupa B:

Grupa C:
1) Janus Z,Z,P
2) Wozny80 Z,P
3) feldfebel Szulc Z
4) jarosan P,P

Grupa D:
1) Przemek Z,Z
2) yazz P
3) Cpt. Pablo P

Pozostaje sprawa ustalenia kto zajmie meijsca wakatów z grupy B:
B1 - Panzerlehr za rozegranie wszytskich spotkan w  terminie
B2 - feldfebel Szulc - wygral jedno spotkanie (jego "rywal" Cpt. Pablo przegrał)

Postanowienia skonsultowane z Szarikiem.

W zwiazku z tym w 2 fazie grupowej:

Grupa E:
1) Giees
2) feldfebel Szulc
3) Janus
4) yazz

Grupa F:
1) Peiper
2) PanzerLehr
3) Wozny80
4) Przemek

mecz o miejsce 9-10:
jarosan - Cpt. Pablo

Termin rozgrywek do końca roku, prosze zaplanować dobrze czas, bo będą święta.
2 stycznia nierozegrane spotkania od razu zostana potraktowane jak owalkwoery jednostronne lub dwustronne

Jutro porejestruje gry wraz ze scenariuszami.