Gildia Panzer General - dokąd zmierzamy?

Zaczęty przez Sir Daban, Wrzesień 10, 2009, 12:09:32 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gustlik

CytatDziwny dziwny - orginany Cheesy hehe

Aż se obejrzę.... :D
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

Foit

No wiesz te przyzwyczajenie do RSF. No i czołgi nie pękają tak łatwo.

Ciekawą sprawą jest np możłiwość gry 2 na 2 czy 3 na 1 . To dość ciekawa możliwość.

Gustlik

Obejrzałem - to jest najnormalniejszy w świecie Efil SSI - co do jednego bajta....

EFILE, KAMPANIE:

giees

Cytat: Foit w Wrzesień 14, 2009, 08:43:22 PM
Ciekawą sprawą jest np możłiwość gry 2 na 2 czy 3 na 1 . To dość ciekawa możliwość.
i 2 na 1
do tego czat w czasie gry i mamy troche inny rodzaj zabawy.
Ale nie kazdy ma czas zeby tam siedziec dniami i nocami...
Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.

Szarik

Przeczytałem cały wątek i przyznaję wam rację - zmiany są potrzebne w lidze SSI (w Portalu również, ale to oddzielny temat).

Bardzo zbudowała mnie postawa graczy, którzy chcą pomóc. Myślę, że małymi kroczkami można pomysły z tego wątku wprowadzić w życie.
Aktualnie mam obietnicę również, że Depet, wróci do czynnej pomocy w lidze - ma w najbliższych dniach przygotować nową wersję instalacyjną PG2 oparta na nowym RSF.
Wracając do pomysłów z tego wątku, trzeba zacząć od mentorów i przeredagowania emaila powitalnego.
Lista mentorów o których informowany byłby nowy gracz przedstawia się na dzień dzisiejszy następująco:
mentorzy techniczni: Gustlik, zsamot
mentorzy ligowi: Janus, PitekWaleczny, feldfebel Szulc
oraz mentor rozgrywek online: giees
Jeżeli, są inni generałowie, którzy chcieliby być mentorem, to dla nich droga jest otwarta.
Aby była pewność, że nowy gracz nie zostanie pominięty, mogę napisać prosty skrypt, który wyświetlałby nowych graczy mentorom ligowym, a mentorzy mogliby na stronie skryptu potwierdzić zaopiekowanie się nowym graczem. Po takim potwierdzeniu powstałoby jednoznaczne przypisanie gracza do mentora co nie oznacza oczywiście, że gracz nie mógłby się zgłosić o pomoc do pozostałych mentorów.

Druga sprawa zsamot zdeklarował zredagowanie informacji dla nowego gracza - trzymam za słowo.

Trzecia sprawa lista graczy powinna w standardowych ustawieniach nie wyświetlać graczy nieaktywnych. Proponuję za kryterium przyjąć czy dany gracz logował się w ciągu ostatnich 6 miesięcy. Jeżeli by się nie logował to znikłby z listy (ale ciągle miałby możliwość zalogowania i otrzymywałby newslettery).

Foit

Myślę że kolejnymi szybkimi zmianami które można wprowadzić natychmiast jest:

- Przestawienie wątków forum i przesunięcie PG2 na szczyt, w administracji forum to pewnie kwestia kilku klików

Kolejne:

- uzupełnienia brakujacych działów na ssi.gildiageneralow.pl ( tam gdzie pisze : Strona będzie wkrótce dostępna) nawet jeśli miałyby być to materiały z poprzedniej wersji strony

- zredagowanie i uproszczenie forumlarza rejestracyjnego , który tutaj określono jako przesadny w zasadzie wystarczyłoby część pól obowiązkowych zastąpić nie obowiązkowymi

- Uzupełnienie maila rejestrującego(potwierdzajacego rejestracje) o linki do działu: do pobrania, na forum do akademi wojskowej, do materiałów  które przygotuje Zsamot + informacje o mentorach + zachęta do wyzywania zawodników , Jakaś informacja w stylu  "Witaj. Dokonałeś rejestracji teraz powinieneś: a) zaglądnąć na ..(linki w odpowiednie miejsca)  b) skontaktować sie z mentorami ( dane mentorów) c) Jak najszybciej rzucić wyzwanie graczom naszej ligi

- Wprowadzenie zmiany w liście aktywnych graczy według tego co napisał Szarik czyli po 1/2 roku ( ja bym to nawet ograniczył do 3-4 miesięcy w końcu zawsze mogą sie aktywować przez zalogowanie) znikają z listy graczy do wyzwania, bez likwidacji konta i nadal otrzymują newslattery (zachęcające heheh) , po deaktywacji powinna przychodzić do nich informacja o tym fakcie.

- Stworzenie podstrony " Centrum Pomocy " jak to określił Pitek , gdzie będzie w zasadzie to samo co w mailu wysyłanym po rejestracji, 

- Więcej mentorów/instruktorów

Foit

I jeszcze proponuję podpiąć w menu bocznym ligi ssi dodać link do wiadomosci ze strony startowej tak aby aktualności ligowe byłby wyróżnione w jakiś sposób.

Gustlik

A tak w ogóle, to nie za dużo tych medykamentów na forum?  ;D

EFILE, KAMPANIE:

PitekWaleczny

Medykamentow nigdy za wiele, byle by bylo skutecznie. ;)
W tej chwili w Polsce 1.5 mln ludzi spi, 1.1 mln ludzi uprawia seks, 2.8 mln ludzi je... A Ty siedzisz i czytasz moj opis. GRATULACJE!!!!!

Rommel

Uważam że powinno też się poprawić informacje o graczu, po "kliknięciu" na nick gracza powinne wyświetlić się wszystkie informacje o graczu, jak długo w lidze, z kim gra, z kim grał, jaki ma poziom.
Czyli powinne pojawić się wszystkie informacje fotyczące gracza.
Tylko nie wiem czy taka przeróbka jest czasochłonna

Szarik

Cytat: Rommel w Wrzesień 15, 2009, 09:26:31 PM
Uważam że powinno też się poprawić informacje o graczu, po "kliknięciu" na nick gracza powinne wyświetlić się wszystkie informacje o graczu, jak długo w lidze, z kim gra, z kim grał, jaki ma poziom.
Nie trzeba robić przeróbki bo wszystko o czym piszesz wyświetla się już od dawna po kliknięciu na gracza.

Rommel

Cytat: Szarik w Wrzesień 15, 2009, 12:15:31 AM
Aktualnie mam obietnicę również, że Depet, wróci do czynnej pomocy w lidze - ma w najbliższych dniach przygotować nową wersję instalacyjną PG2 oparta na nowym RSF.
Raidersi testują nową wersję 2,90 może warto jest wstrzymac się chwile by móc opracować najnowszą wersję, tak byśmy znowu nie odstawali, i żebyśmy używali najnowszej wersji

Rommel

Cytat: Szarik w Wrzesień 15, 2009, 09:33:31 PM
Cytat: Rommel w Wrzesień 15, 2009, 09:26:31 PM
Nie trzeba robić przeróbki bo wszystko o czym piszesz wyświetla się już od dawna po kliknięciu na gracza.
Masz rację, chodziło mi o to by wszystkie informacje o graczu były na jednej "karcie" a nie wchodząc na zakładki (dane osobowe, wyniki, osiągnięcia) brak informacji o grach w toku i o poziomie gracza

Szarik

Cytat: Rommel w Wrzesień 15, 2009, 09:43:59 PM
Masz rację, chodziło mi o to by wszystkie informacje o graczu były na jednej "karcie" a nie wchodząc na zakładki (dane osobowe, wyniki, osiągnięcia) brak informacji o grach w toku i o poziomie gracza

Po to były robione zakładki aby informacje były lepiej wyświetlane. Niektórzy mają całkiem sporą listę meczy oraz osiągnięć.
Co do poziomu gracza i gier w toku to można to dodać, ale nie będzie to szybka zmiana.

Zsamot

Cytat: Szarik w Wrzesień 15, 2009, 12:15:31 AM
Przeczytałem cały wątek i przyznaję wam rację - zmiany są potrzebne w lidze SSI (w Portalu również, ale to oddzielny temat)...
Bardzo zbudowała mnie postawa graczy, którzy chcą pomóc. Myślę, że małymi kroczkami można pomysły z tego wątku wprowadzić w życie. ...   mentorzy techniczni: Gustlik, zsamot ...
Druga sprawa zsamot zdeklarował zredagowanie informacji dla nowego gracza - trzymam za słowo.
Witaj Szarik- o ile me skromne możliwości belferskie pozwolą, to oczywiście, zresztą już poczyniłem pierwsze przygotowania: otóż miałem wczoraj szkolenie w pracy- 8 godzin pierdół, więc napisałem na brudno taki mini poradnik dla początkującego adepta Panzera >:D, pewne rzeczy- o ile by Gustlik pozwolił, to bym połączył, bo nie ma sensu powielać. w każdym razie rozbiłem jednostki nas klasy, do tego rady przy graniu w kampanie itp. jak wklepię, to podesłać Tobie, czy może na forum? Chociaż wolałbym 3-4 "recenzentów",   zwłaszcza nowych na forum,bowiem to do nich ma być to kierowane. My, co grają dłużej w PG, dawno to już wiedzą i uznają wiele słów za zbędne.
Allah jest wielki ale B-52 też jest duży.
Jesteśmy na FB:
https://www.facebook.com/groups/140111696051369