LG Suite 4.28

Zaczęty przez Gustlik, Styczeń 14, 2011, 04:19:12 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gustlik

Ale jeśli w scenariuszach afrykańskich dasz jako JEDYNY front DAK, to gracz, wprawdzie wjedzie do Afryki swoim sprzętem, ale jesli w trakcie będzie chciał coś dokupić, to będzie bulił za zakupy z puli DAK. Po zakończeniu Afryki, ustawiamy z powrotem front: "Wehrmacht" i po krzyku.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

mara

Jak dodać/zmienić nazwę jednostki?

kowdar

Po wczytaniu scenariusza, w oknie Unit Settings View
masz po lewej stronie, tak w połowie, szereg okienek i przycisków
związanych z Unit Name. Wybierasz Add lub Edit ...

lub w Map Settings View,
zazanczasz jednostkę i klikasz na przycisk Name Unit
(obok widoku ikony jednostki po lewej stronie)
i podobnie, albo Edit albo Add.

Wystarczy ?
Polecam moją stronę z kampaniami OpenGen na Gustlik efile:
https://opengeneral.pl

Gustlik

Tylko nie rób tego w poziomym podłuznym oknie wyświetlającym nazwę. Wprawdzie tam da się ją zmienić, ale nie zostanie to zapisane. Używaj TYLKO: Add lub Edit
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

Rozprza

Gustlik, pomocy  :help. W kampanii zaznaczyłem opcję "Upgrade & OS in SHs. Mam jednostkę w pierwszym scenie na SH i nie mogę zrobić upgrade. Co robię źle? Wyślę Ci kampanię.
W przeglądarce można "ustawić" sprawdzanie pisowni. To nie jest trudne...

mara

Pytam bo siedziałem wczoraj z 2 godziny i zmieniałem nazwy (edit - nowa nazwa i ok), wyszedłem ze suita wchodzę do kampanii i lipa. A w którym pliku zapisywane są te zmienione nazwy?

Rozprza

Cytat: mara w Luty 16, 2011, 05:47:09 PM
Pytam bo siedziałem wczoraj z 2 godziny i zmieniałem nazwy (edit - nowa nazwa i ok), wyszedłem ze suita wchodzę do kampanii i lipa. A w którym pliku zapisywane są te zmienione nazwy?
Odpalasz scen, włączasz tryb jaki lubisz (strategic lub nie) prawy przycisk myszy na wybranej jednostce, add name lub edit i piszesz co tylko dusza zapragnie. Potem OK, Save i koniec. Zapisz zmiany w scenariuszu.
Opcja druga (łatwiejsza): otwierasz plik tekstowy z wszystkimi nazwami (katalog Scenario) i zastępujesz nazwy, które Ci nie odpowiadają. I to wszystko.

mara

nie zapisałem zmian w scenariuszu, bo ich rzekomo nie było (is not modified) :banghead

mara

a jak podmienić jednostkę na inną?

Rozprza

Cytat: Rozprza w Luty 16, 2011, 06:06:32 PM
Cytat: mara w Luty 16, 2011, 05:47:09 PM
Odpalasz scen, włączasz tryb jaki lubisz (strategic lub nie) prawy przycisk myszy na wybranej jednostce, add name lub edit i piszesz co tylko dusza zapragnie. Potem OK, Save i koniec. Zapisz zmiany w scenariuszu.
Opcja druga (łatwiejsza): otwierasz plik tekstowy z wszystkimi nazwami (katalog Scenario) i zastępujesz nazwy, które Ci nie odpowiadają. I to wszystko.
Plik tekstowy, który zawiera nazwy miast, rzek, jednostek. Otwieraj każdy (bo nazwy są różne) to na pewno się zorientujesz. Do tego nie potrzebujesz Suite. W katalogu scenario możesz edytować każdy plik tekstowy i obserwować co się zmienia w grze. Miłej zabawy.

Rozprza

Cytat: mara w Luty 16, 2011, 06:18:35 PM
a jak podmienić jednostkę na inną?
W podglądzie scenariusza klikasz na jednostkę, pod przyciskiem "name unit"  i nożyczki przycisk z gwiazdkami, możesz robić upgrade w klasie. Jeśli chcesz zmienić całkiem, to wycinasz nożyczkami i "kupujesz" nową jednostkę.

Rozprza

Cytat: mara w Luty 16, 2011, 06:10:24 PM
nie zapisałem zmian w scenariuszu, bo ich rzekomo nie było (is not modified) :banghead
Nie irytuj się  ;D na pewno dojdziesz co i jak. Nie bój się dłubać w plikach tekstowych, to nie ma wpływu na grę!

mara

no to żeby nie było za prosto ;D, jak podmienić jednostkę z jednego kraju na jednostkę z drugiego kraju?

CrissRS

A masz dostępny kraj, z którego chcesz jednostkę?

mara

Tak. Potrzebuję podmienić jednostkę germany na waffen ss.