LG Suite 4.28

Zaczęty przez Gustlik, Styczeń 14, 2011, 04:19:12 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

CrissRS

Cytat: mara w Luty 16, 2011, 09:15:35 PM
Tak. Potrzebuję podmienić jednostkę germany na waffen ss.

Usuń germany i wstaw waffen ss.
Czyli otwórz w suicie scen w którym chcesz zrobić zamianę. Przejdź do Unit settings view i usuń wybraną jednostkę : masz taki przycisk remove this unit from scenario taki czerwony krzyżyk. Następnie kupujesz jednostkę ss i po sprawie.

mara

Mam problem, usunąłem bez problemu, potem wlazłem w purchase units i tam wybieram z listy krajów waffen ss ale okienko z jednostkami się nie zmienia (pokazuje tylko germany).

i przy okazji jeszcze jedno pytanko: czy jak przydzielam lidera to mam wpływ na to jakiego - bo w okienku wyboru jest tylko -random

CrissRS

Musisz dodać waffen ss w scenario summary view.

mara

ładzia ;D wielkie dzięki

Gustlik

CytatGustlik, pomocy  Help. W kampanii zaznaczyłem opcję "Upgrade & OS in SHs. Mam jednostkę w pierwszym scenie na SH i nie mogę zrobić upgrade. Co robię źle? Wyślę Ci kampanię.

Do jutra wieczorem jestem poza swoim kompem - na odległość nie dam rady
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

mara

po zapisaniu zmian w pliku cam nie widzi poprawionej kampanii, a jak w suicie biorę check cams to pokazuje zamiast nazwy [5 scens] :o

mara

wygląda na to że przy zapisywaniu wcięło mu nazwę - gdzie to można poprawić?

czata

Cytat: mara w Luty 16, 2011, 09:33:48 PM
czy jak przydzielam lidera to mam wpływ na to jakiego - bo w okienku wyboru jest tylko -random

Tylko na poziomie sejfa masz wpływ na lidera. Na poziomie scenariusza, niestety, nie.

Gustlik

Cytatpo zapisaniu zmian w pliku cam nie widzi poprawionej kampanii, a jak w suicie biorę check cams to pokazuje zamiast nazwy [5 scens]

Sprawdź czy masz DWA IDENTYCZNIE NAZYWAJĄCE SIĘ PLIKI kampanii. One definiują pojawienie się kampanii na liście. To muszą być pliki typu: "nazwa.txt" i "nazwa.cam". Nie należy mylić nazwy kampanii z tytułem wyświetlanym w grze.

Np: polska kampania ma tytuł "Znak Orła", ale pliki kampanii nazywają się "OpPol.txt" i "OpPol.cam".
Pierwszy odpowiada własnie za tytuł i (ewentualnie) wstępny opis kampanii pojawiający się w grze,
a ten z rozszerzeniem "cam" odpowiada za techniczne ustawienia przebiegu kampanii.

EFILE, KAMPANIE:

Gustlik

CytatGustlik, pomocy  Help. W kampanii zaznaczyłem opcję "Upgrade & OS in SHs. Mam jednostkę w pierwszym scenie na SH i nie mogę zrobić upgrade. Co robię źle? Wyślę Ci kampanię

Spokojnie - upgraduje się. Zrobiłem to przed chwilą, na Twojej kampanii. Wprowadzam jednostkę na SHex, kilkam "Headquater" i po wybraniu tejże jednostki uaktywnia się przycisk "Upgrade".

W ten sposób wymieniłem strzelców z 12 Schutzen Reg. na Pionierów.

Problem może by tylko taki, że jak masz kilka takich samych jednostek, to można się pomylić, czy ta którą klikasz
w widoku HQ, to jest akurat ta, która stoi na SHexie. Tu kłania się nazywanie jednostek.

Jeśli nadal Ci nie działa, to sprawdź plik exe - ma być z 15 lutego.

EFILE, KAMPANIE:

mara

są oba pliki, txt i cam

kowdar

Skasowałeś przyporządkowanie pliki tekstowego zawierającego tytuł i briefing dla kampanii
do danej kampanii. Czyli plik w06_21pd.txt

Tak miałeś:

A tak być powinno:

Plik wybierasz przyciskiem  [...]
z tym że po wyborze, trzeba zapisać kampanię
i wczytać na nowo - wówczas pokaże Ci się tytuł.
Polecam moją stronę z kampaniami OpenGen na Gustlik efile:
https://opengeneral.pl

mara

dzięki ;D

czy zaczynając tworzyć kampanię muszę korzystać z edytora PG II, czy wszystko zrobię w suicie?

Rozprza

Cytat: mara w Luty 18, 2011, 12:04:27 PM
dzięki ;D

czy zaczynając tworzyć kampanię muszę korzystać z edytora PG II, czy wszystko zrobię w suicie?
Ja używam tylko Suite. Polecam.
W przeglądarce można "ustawić" sprawdzanie pisowni. To nie jest trudne...

Rozprza

Cytat: Gustlik w Luty 17, 2011, 03:12:26 PM
CytatGustlik, pomocy  Help. W kampanii zaznaczyłem opcję "Upgrade & OS in SHs. Mam jednostkę w pierwszym scenie na SH i nie mogę zrobić upgrade. Co robię źle? Wyślę Ci kampanię

Spokojnie - upgraduje się. Zrobiłem to przed chwilą, na Twojej kampanii. Wprowadzam jednostkę na SHex, kilkam "Headquater" i po wybraniu tejże jednostki uaktywnia się przycisk "Upgrade".

W ten sposób wymieniłem strzelców z 12 Schutzen Reg. na Pionierów.

Problem może by tylko taki, że jak masz kilka takich samych jednostek, to można się pomylić, czy ta którą klikasz
w widoku HQ, to jest akurat ta, która stoi na SHexie. Tu kłania się nazywanie jednostek.

Jeśli nadal Ci nie działa, to sprawdź plik exe - ma być z 15 lutego.
Działa. Chciałem zrobić jak w PG I  :laff
W przeglądarce można "ustawić" sprawdzanie pisowni. To nie jest trudne...