LG Suite 4.28

Zaczęty przez Gustlik, Styczeń 14, 2011, 04:19:12 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gustlik

Przyślij mi ten scenariusz
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

mara

Gustlik jeszcze jedna prośba :bow dałoby radę żebyś objaśnił okno budowy kampanii w suicie?
PS wie ktoś do czego jest opcja "Hits suffered" w oknie zakupu jednostek? 8)

Gustlik

CytatPS wie ktoś do czego jest opcja "Hits suffered" w oknie zakupu jednostek?

Się tylko domyśla - ale nie używa.... :D

EFILE, KAMPANIE:

mara

Cytat: Gustlik w Marzec 08, 2011, 07:15:58 PM
Się tylko domyśla - ale nie używa.... :D

To do czego to może być?
PS dałoby  radę opisać te okno budowy kampanii (kilku rzeczy nie kumam, a nie chcę zadawać kilku pytań). Taki opis jak zrobiłeś dla okna budowy scenariusza byłby super. 8)

Gustlik

No to jedźmy:

Sekcja 1

Tu ustalamy:

1) Nazwę kampanii (okno: CAM Name)  

UWAGA - "nazwa kampanii", to nie jest tytuł kampanii. Nazwa kampanii to np: G14_ZN, a tytuł, to "Znak Orła".
Powyższą nazwę należy nadać zgodnie z przydziałem i systemem nazw, ustalonym przez Kowdara.
Tytuł kampanii nadajemy poprzez edycję (np: Notatnikiem) powstałego tutaj, pliku tekstowego, w ten sposób,
że pierwsza linia, to będzie tytuł wyświetlany na liście wyboru, a następne będą zawierały opis wyświetlany
w czasie wyboru.

2) Flagę kampanii - automatycznie zostanie określony kraj główny - okno "Country Flag"

Sekcja 2

Tu ustalamy:

1) Folder, w którym kampania zostanie zapisana (zostawić jak jest)
2) Ilość scenariuszy
3) Warunek "Przegrana scenariusza oznacza koniec kampanii"

Punkty 2 i 3 można zawsze zmienić w trakcie budowy. Z tym, że - odnośnie punktu 2 - dla ilości scenariuszy zdefiniowanych na starcie, Suite automatycznie stworzy zalążki plików briefingów. Dla scenariuszy dodanych w trakcie budowy, pliki briefingów
trzeba będzie stworzyć ręcznie.

Sekcja 3

Proponowane suffixy dla plików scenariuszy oraz briefingów, zgodne ze stylem nazwy kampanii.
Jeśli wybierzemy Pad#Scen - numeracja scenariuszy będzie dwucyfrowa 00, 01, 02 - polecam.

Sekcja 4

Tu możemy ustawić wartości "pieniężne" dla całej kampanii, ale nie polecam. Tego się nie da przewidzieć i i tak trzeba będzie to jeszcze milion razy poprawiać dla każdego scena z osobna. Zatem na razie - zostawić jak jest.

Przejść do widoku kampanii i zapisać dzieło. Potem wejść jeszcze raz do Suite, załadować i można tworzyć.

EFILE, KAMPANIE:

mara

to jest screen z ostatniej wersji suita ???
dobra już wiem

czata

W Suite można dołożyć filtr Allied / Axis lub Player 1/ Player2 oraz filt Frontów.

mara

Mam mały problem. W trakcie modyfikacji jednego scena z kampanii "uciekły" mi nazwy z planszy. Sprawdziłem - plik z nazwami jest i jest ustawiony, ale nie ładuje tych nazw :pcbash

czata

Wgraj kampanię, wybierz scenariusz i przejdź na mapę. Następnie wybierz Scenario/SaveGame, a potem Import Names to Games. Potem będziesz musiał wybrać właściwy plik tekstowy.

mara

Sorry źle opisałem, nazwy miejscowości są, zniknęły wszystkie nazwy jednostek ???

czata

Nazwy jednostek powinny być zapisane w plikach scn.

mara

Zapisane są w pliku txt np. B02_12SS_12.txt. Podmieniłem plik scn i jest ok :P

Gustlik

Aktualna wersja Suite - 4.28.r.
Poprzednia miała błąd, w wyniku którego robił sie bałagan w wiadomościach "kolejkowych"

EFILE, KAMPANIE:

connor71

Radar

Coś ostatnio nie mogę ściągać map. Pokazuje się ''error, cannot connect to www.gilestiel.eu''. >:(