scenariusz H2H na podstawie BlackForest Romano-Blue Dragon

Zaczęty przez puciek2, Grudzień 04, 2012, 08:27:42 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

puciek2

Kolejna próba przełożenia miniscenariusza do gry H2H na efile Gustlika.

Mały bardzo dynamiczny, zimowy scenariusz.

Zapraszam do testów.

W załącznikach scenariusz i moja tura otwarcia dla chętnych testerów.

Wymagana wersja OGN. Najlepiej 0.90.13+

Dodałem nową wersję wzmacnającą aliantów versja E.

[załącznik usunięty przez administratora]

majerek

Może ja spróbuje tylko gdzie to trzeba poprzegrywać, bo nigdy nie grałem H2H.
I co to jest wersja OGN?
Nie bo nie :)

Gustlik

CytatI co to jest wersja OGN?

Każda, począwszy od 0.90.xxxx. Po ludzku mówiąc - późniejsza niż z sierpnia.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

majerek

W załączniku moja tura.
Przyznam że po raz pierwszy gram H2H i nie wiem jak wyglądają takie scenariusze w PG2, ale ten scenariusz nie bardzo mi pasuje do takiej gry.
Niemcy są stanowczo za blisko, amerykańskich VH, już po pierwszej turze zająłeś pozycje do szturmu, i pewnie się on powiedzie bo tygrysy zmiotą z powierzchni moje M26.
Amerykanie nie maja się jak bronic bo teren jest czysty i piechota jest tu tylko czynnikiem opóźniającym, artylerii również malutko.
Wydaje mi się że w takich scenariuszach gracz powinien mieć w większości możliwość zbudowania swojej "armii" a to kasy nie ma prawie nic.

[załącznik usunięty przez administratora]

puciek2

Cytat: majerek w Grudzień 06, 2012, 09:56:55 PM
W załączniku moja tura.
Przyznam że po raz pierwszy gram H2H i nie wiem jak wyglądają takie scenariusze w PG2, ale ten scenariusz nie bardzo mi pasuje do takiej gry.
Niemcy są stanowczo za blisko, amerykańskich VH, już po pierwszej turze zająłeś pozycje do szturmu, i pewnie się on powiedzie bo tygrysy zmiotą z powierzchni moje M26.
Amerykanie nie maja się jak bronic bo teren jest czysty i piechota jest tu tylko czynnikiem opóźniającym, artylerii również malutko.
Wydaje mi się że w takich scenariuszach gracz powinien mieć w większości możliwość zbudowania swojej "armii" a to kasy nie ma prawie nic.

Może być że jest tak jak piszesz.  Dlatego scen jest w fazie testów.
Scenariusz jest z tych luźnych co siadach i rozgrywasz z kumplem w max 30 min.

Trudno o scenariusze w 100% równe dlatego przyjęło się w rozgrywkach ligowych że gra się jednocześnie
równolegle dwie gry zarówno w ataku jak i obronie. Wygrywa szybszy. Dlatego podeślij też turę gdy Ty
atakujesz. Proponuję przesyłać tury na maila aby tu nie  śmiecić. Wysyłam na maila, który masz w profilu.

majerek

Zagram wieczorem obie tury.

A myślałeś żeby przerobić jakiś krótki scenariusz H2H z PG2? Co prawda większość jest pod e-file Rydersów i oryginalny PG2 ale to mogło by być łatwiejsze.

puciek2

Cytat: majerek w Grudzień 07, 2012, 08:59:56 AM
Zagram wieczorem obie tury.

Ale chyba nie przesłałeś mi ?

Cytat: majerek w Grudzień 07, 2012, 08:59:56 AM
A myślałeś żeby przerobić jakiś krótki scenariusz H2H z PG2? Co prawda większość jest pod e-file Rydersów i oryginalny PG2 ale to mogło by być łatwiejsze.

Wszystkie 3 sceny które zamieściłem tutaj są przeróbkami.
Z Raydersów też jest jeden. Remagen II.

Poszukaj w tym dziale, wszystkie rozpoczynają się od " scenariusz H2H ..."