Co z multimediami w OG?

Zaczęty przez sympatyk, Maj 19, 2012, 07:02:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

DanielS

Jest tylko jedna kolorystyka ( albo nie odkryłem jak ją przełączyć).

sympatyk

W każdym zipie jest inna kolorystyka.
efile_1.zip -- kolorystyka poprzednia ( brązowo - zielona)
efile_2.zip -- kolorystyka zrobiona obecnie( khaki - zielona, w/g wzornika, który tu był pokazany)

Aby zmienić kolorystykę trzeba podmienić pliki w katalogu OOPENGUI efila, oraz dossier_panel.PNG w katalogu OPENDAT efila
Można zrobić sobie katalogi pomocnicze z jedną i drugą kolorystyką i w zależności od nastroju zmieniać
Można wrócić do kolorów wyjściowych - instalując ponownie efila.

DanielS

Zamieszczam zrzuty ekranu. Mam nadzieję ze nic nie pokopałem przy kopiowaniu...
HQ
AAR
Przegląd jednostki
Rozstawienie
Zielona kreska na górze pochodzi z programu do robienia zrzutów ekranu.

sympatyk

Cytat: DanielS w Grudzień 03, 2013, 12:57:41 AM
Zamieszczam zrzuty ekranu. Mam nadzieję ze nic nie pokopałem przy kopiowaniu...
Wygląda na to,że wszystko w porządku

Przemyciłem nowy wizerunek waluty --> Grosz Generałów wzorowany na wirtualnej walucie - bitcoin.
B zastąpiłem G - od słów Gra, Open/ PancerGeneral, Gustlik, Greg  ..
Przez myśl mi przeszło wstawić S, ale mogło by wywoływać skojarzenia --> Sknerus (Sknerus McKwacz postać ze świata Disneya)

Zsamot

http://opengeneral.pl/
Allah jest wielki ale B-52 też jest duży.
Jesteśmy na FB:
https://www.facebook.com/groups/140111696051369

Mario

Zgadzam się pomysł rewelacyjny :)
Reszta prezentuje się  dobrze.
Najjaśniejszy Panie, do prowadzenia wojny potrzebne są trzy rzeczy: pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze.

sympatyk

Czy uważacie, że w tej formie co jest, można przeznaczyć już do publikacji wraz z instalką ? Może macie jakieś uwagi?

Zsamot

Ja tylko poproszę jeszcze raz łopatologicznie:
-  jak mam to zainstalować?
- jak to można przywrócić?
- czy można miedzy kolorystykami przełączać?
Jesteśmy na FB:

Waldzios

Teraz to trochę skomplikowane.

1) instalacja:
- skopiować COLORS.txt od głównego folderu efila;
- skopiować dossier_panel.png od folderu OPENDAT;
- skopiować pozostałe pliki do folderu OPENGUI;
2) przywrócenie (najprostszy wariant):
- skasować plik COLORS.txt;
- skasować folder OPENDAT;
- skasować folder OPENGUI;
- zainstalować efila ponownie;
3) o ile wiem w ramach jednego efila nie ma możliwości przełączanie kolorystyk;

Moje sugestie dla sympatyka:
1) proponuje zrobić nową wersje archiwum szata_efila zawierającą pliki umieszczone w docelowych folderach (OPENGUI, OPENDAT etc); tak by wystarczyło ją rozpakować w odpowiednim folderze;
2) proponuje dodać wersje przywracającą oryginalny wygląd, wbrew temu co piszesz reinstalacja efila nie przywróci dawnego wyglądu (chyba ze wcześniej skasujesz ręcznie odpowiednie plik/foldery;  skasowanie całego efila nie wchodzi w grę ze względu na sav'y i logi);
GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

sympatyk

Panowie w związku z
Cytat: kowdar w Grudzień 03, 2013, 10:35:01 PM
...
Nowej szaty graficznej opracowanej przez sympatyka jeszcze nie zamieszczam - czekam na sygnał
że jest już ostatecznie gotowa.  ...

zamieściłem pytanie
CytatCzy uważacie, że w tej formie co jest, można przeznaczyć już do publikacji wraz z instalką ?

I to jest pytanie zasadnicze i prosił bym o odpowiedź na nie, bo to rozwiąże kwestię --> jak zainstalować(będzie już w instalce) oraz
Cytatproponuje dodać wersje przywracającą oryginalny wygląd,
--> to będzie oryginalny wygląd i
Cytat1) proponuje zrobić nową wersje archiwum szata_efila zawierającą pliki umieszczone w docelowych folderach (OPENGUI, OPENDAT etc); tak by wystarczyło ją rozpakować w odpowiednim folderze;
--> nie będzie już potrzebne

Następnie
CytatJa tylko poproszę jeszcze raz łopatologicznie:
-  jak mam to zainstalować?
- jak to można przywrócić?
Aby dowolnie żonglować kolorystyką - najprościej utworzyć 3 nowe foldery --> "szata_standard", "szata_1", "szata_2"
Do katalogu "szata_standard" skopiować zawartość katalogu OPENGUI( właściwego efila) ,oraz plik dossier_panel.png z folderu OPENDAT--> to jest nasze archiwum na wypadek potrzeby przywrócenia
Do "szata_1" rozpakowujemy -->szata_efila_1.zip
Do "szata_2" rozpakowujemy -->szata_efila_2.zip

Teraz zależnie, którą kolorystykę wybieramy --> z "szata_1" lub "szata_2"
kopiujemy
Cytat1) instalacja:
- skopiować COLORS.txt od głównego folderu efila;
- skopiować dossier_panel.png od folderu OPENDAT;
- skopiować pozostałe pliki do folderu OPENGUI;

Przywracanie
Usuwamy pliki z folderu  OPENGUI i tylko  plik dossier_panel.png z  folderu OPENDAT( poprawiłem)
--> kopiujemy zawartość  katalogu "szata_standard" do katalogu OPENGUI oraz dossier_panel.png do folderu OPENDAT
--> kasujemy plik COLORS.txt w katalogu efila.

uwaga --> zamieściłem tylko jeden plik COLORS.txt  w "szata_efila_2.zip" --> można go zastosować do obu kolorów, można też tego pliku nie stosować w ogóle - wybór należy do Was

Waldzios

Cytat: sympatyk w Grudzień 04, 2013, 05:45:32 PM
zamieściłem pytanie
Czy uważacie, że w tej formie co jest, można przeznaczyć już do publikacji wraz z instalką ?

I to jest pytanie zasadnicze i prosił bym o odpowiedź na nie, bo to rozwiąże kwestię --> jak zainstalować(będzie już w instalce) oraz
proponuje dodać wersje przywracającą oryginalny wygląd,
Bez urazy, ale troszkę się zapętliłeś :D.

Żeby podjąć decyzje czy wygląd się podoba i można go dodać do instalki, użytkownicy muszą ten wygląd najpierw przetestować (najlepiej bez obawy ze będą mieli problem z powrotem do oryginału).
Zakładam ze dopóki większość stałych bywalców go nie przetestuje, nie otrzymasz konkretnej odpowiedzi.
Bez odpowiedzi, nowy wygląd nie znajdzie w instalce i kwestia sama się nie rozwiąże.
Wystarczy ze uprościsz instalkę (reguła KISS to podstawa wszelkich projektów), w efekcie przyspieszysz testowanie, szybciej otrzymasz odpowiedz, i sprawa ruszy do przodu.

sympatyk

Tak naprawdę, to tylko o "szata_efila_2.zip" chodzi.
Ten projekt oceniamy.

- poprzedni  "szata_efila_1.zip"zamieściłem tylko dla tych, co pobawić by się chcieli i pomieszać - można sobie wybiórczo zbudować swój wygląd biorąc elementy z obu zipów ( te które uważacie i nie koniecznie wszystkie)
Ta kolorystyka została przez Was uznana za zbyt odważną

To jest odpowiedź odnośnie przełączania. Oczywiście na przyszłość, gdyby było kilka szatek, można coś pomyśleć.
Jednak zawsze będzie potrzeba nadzoru użytkownika nad tym procesem ( nie wszyscy mają standardowe instalik)

Waldzios

Pozwoliłem sobie przygotować uproszczone instalki:
1) instalacja; rozpakowujemy szata_efila_2.zip do folderu efila;
2) de-instalacja; rozpakowujemy szata_efila_org.zip do folderu efila;

Problem z głowy  >:D.

Zsamot

Cytat: Waldzios w Grudzień 04, 2013, 06:17:48 PM
Cytat: sympatyk w Grudzień 04, 2013, 05:45:32 PM
zamieściłem pytanie
Czy uważacie, że w tej formie co jest, można przeznaczyć już do publikacji wraz z instalką ?

proponuje dodać wersje przywracającą oryginalny wygląd,
Bez urazy, ale troszkę się zapętliłeś :D.

Żeby podjąć decyzje czy wygląd się podoba i można go dodać do instalki, użytkownicy muszą ten wygląd najpierw przetestować (najlepiej bez obawy ze będą mieli problem z powrotem do oryginału).
Zakładam ze dopóki większość stałych bywalców go nie przetestuje, nie otrzymasz konkretnej odpowiedzi.
Bez odpowiedzi, nowy wygląd nie znajdzie w instalce i kwestia sama się nie rozwiąże.
Wystarczy ze uprościsz instalkę (reguła KISS to podstawa wszelkich projektów), w efekcie przyspieszysz testowanie, szybciej otrzymasz odpowiedz, i sprawa ruszy do przodu.

Święte słowa. Czyli teraz tylko ściągnąć i używać?
Jesteśmy na FB:

Waldzios

Cytat: Zsamot w Grudzień 04, 2013, 11:55:29 PM
Czyli teraz tylko ściągnąć i używać?
Nie widzę przeszkód.