Paliwo

Zaczęty przez Fan Blitzkriegu, Październik 07, 2014, 04:52:03 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Fan Blitzkriegu

Hej.
Mam pytanko odnośnie zużycia paliwa. Z tego co zaobserwowałem, chyba za 1 heks odlicza jednostce 1 wartość paliwa, bez względu na typ terenu.  Czy planowane są jakieś zmiany w tej kwestii (np: opłata w jednostkach paliwa równa wartości ruchu na danym terenie). Idąc dalej tym tropem co powiecie na lidera związanego z tankowaniem paliwa pod końcu ruchu (biorąc pod uwagę trudny teren, byłaby to przydatna umiejętność).

Waldzios

Jestem całkiem pewien, ze zużycie paliwa jest naliczane na podstawie zużytych punktów ruchu...

GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

Gustlik

Oczywiście, do tego zużycie różni się, w zależności od terenu - przynajmniej tak było kiedy przeliczałem cały efil - jakiś rok temu...

Na screenie Waldziosa widać, że czołg przejechał 3 heksy (city+forest+forest), a odliczone ma 5 pkt paliwa (1+2+2).
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

Rudel

Pytanko w Delcie śmigłowce i drony latają na paliwie czy to zamierzone było? Bo nawet sensownie to wygląda w grze. I mogło by tak zostać.
Prawo do ran i śmierci mają nie tylko odważni

Gustlik

CytatPytanko w Delcie śmigłowce i drony latają na paliwie czy to zamierzone było? Bo nawet sensownie to wygląda w grze. I mogło by tak zostać.

Nie w Delcie, tylko w ogóle, w efilu, drony i śmigłowce mają paliwo od "zawsze". Więc i tak zostanie.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

Rudel

To dobrze bo dopiero to załapałem na wielkich mapach. Wiec E-2A jest najlepszy do rozpoznania zaś drony to dobry środek do wskazywania celi dla artylerii. Gram teraz Deltę na 50% i jest ciekawie nawet >:D
Prawo do ran i śmierci mają nie tylko odważni