Gustlik e-file - nowy e-file klanowy ?

Zaczęty przez Gustlik, Czerwiec 22, 2007, 01:51:17 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Czy chcesz aby Gustlik e-file stał się e-filem klanowym w Generals Guild ?

Tak
18 (75%)
Nie
6 (25%)

Głosów w sumie: 13

Głosowanie skończone: Lipiec 23, 2007, 03:46:26 PM

Gustlik

Oki - zrobione - P-11c init = 5, analogicznie: P-11g obniżony do 6
Data P-7 poprawiona
Kania i Łosoś - zapisane do zrobienia.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

majerek

Czemu MG34 jest droższy od MG42 pomimo gorszych parametrów ???
Nie bo nie :)

Gustlik

A czemu komputery, 10 lat temu, były droższe niż dzisiaj mimo gorszych parametrów?

MG34 miał bardziej skomplikowaną konstrukcję i był droższy w produkcji. Co wcale nie znaczy, że lepszy.

EFILE, KAMPANIE:

Greg

Czołem

W ostatniej wersji e-fila który mi przesłałeś razem z projektem nowej kampanii do testowania wkradł sie mały problem dla kraju "Poland" przepadła gdzieś taczanka.
Natomiast  jak zarzuciłem sobie dzisiaj kampanie "Grom ...." to kawaleria dodana tam na starcie scenariuszy jest kawalerią z I WŚ (lata 1914-1925),  natomiast do kupienia jest już ta normalna z lat 1935 - 1941.

Gustlik

Taczanka jest w klasie Flak - jako logiczna konsekwencja tego, że ckmy też tam są. Przy zakupach szukaj jej pod AD.

Z kawalerią faktycznie był pasztet - zamieniły mi się numery przy klonowaniu - już poprawione zaraz wyślę.

EFILE, KAMPANIE:

Greg

Cytat: Gustlik w Marzec 28, 2008, 08:49:19 PM
Taczanka jest w klasie Flak - jako logiczna konsekwencja tego, że ckmy też tam są. Przy zakupach szukaj jej pod AD.

Z kawalerią faktycznie był pasztet - zamieniły mi się numery przy klonowaniu - już poprawione zaraz wyślę.
Z ta taczanka to fakt, co mnie zamroczyło, że szukałem jej w Recon i Infantry  ???

Dzięki za przesłana poprawkę e-fila

Greg

Coś jest jednak nie tak z tą taczanką ja ją widzę w SuitePG2 ale nie ma jej w liście zakupowej już podczas samej gry.
???

Gustlik

No to jeszcze jedna poprawka zrobiona i wysłana do zainteresowanych... Sorry za to zamieszanie.

EFILE, KAMPANIE:

Ervin von Rommel

hej

widzę że minęło mnie jakieś zamieszanie w tym wątku ;) trudno może załapię się na następne ;)
a tak serio na początek napiszę że szczena mi opadła jak zobaczyłem przez przypadek niemiecki A7V a później francuski Saint-Chamond  ;D Trzeba będzie jeszcze dorzucić brytyjskie MARKi ileśtam ale na tym się nie znam ;)

A do czołgów zajrzałem bo pomyślałem nad czołgami dowodzenie. Analogicznie tak ten sztab można wprowadzić czołg dowodzenia. Nawet sobie wymyśliłem skomplikowany sposób zakupu i modernizacja ale to jak pomysł przejdzie to się nim podzielę.

Następny szczegół. Polska kawaleria dostępna od 1917 roku dziwnym trafem znalazła się w piechocie i w reconach. Ta druga chyba niepotrzebna.

Ten ruski bombowiec (powinno być chyba Ilja a nie Ilija ale się nie znam) Muromiec to ma takie staty i cenę szczena też opada jak na maszynę z 1914 roku.

Kolejny myk. Czemu niemieckie transportowe Ju-52/3m mają AA = 2 a inne nie mają. (niemieckie szybowce też mają 2)?

Idąc dalej trzeba chyba jednak dodać Niemcom jakieś jeszcze że 3 typy u-bootów bo jakoś inni moją a oni tylko ten typ VII...

Rozbawiła mnie trochę data wprowadzenia zeppelina na służby :) maj 43 :) może być :) data dobra jak każda inna i nie będę pytał czemu akurat taka ;P

Następny szczegół to transport morski. Puki nie jest wagowy to niech chociaż będzie taki sam dla wszystkich. Niektórzy mają go jako Naval a niektórzy Soft. Ma też różne wartości obrony, cenę i pole widzenia.

Ruskim można dorzucić czołgi BT-2, BT-8 i może jeszcze poproszę fińskie działo pancerne BT-42 ;)

I na koniec może jeszcze bo spać nie mogę Ju-87A. Czytałem ostatnio że trochę tego walczyło w Hiszpanii i nad Polską chyba też.

Idę spać :) Dobranoc :)

POZDRAWIAM!!!

Ervin von Rommel

Gustlik

CytatNastępny szczegół. Polska kawaleria dostępna od 1917 roku dziwnym trafem znalazła się w piechocie i w reconach. Ta druga chyba niepotrzebna.

W armii Hallera była wykorzystywana głównie w celach rozpoznawczych. Ta w klasie "recon" ma nieco inne (słabsze) staty, inną ikonę i jest tańsza.

CytatTen ruski bombowiec (powinno być chyba Ilja a nie Ilija ale się nie znam) Muromiec to ma takie staty i cenę szczena też opada jak na maszynę z 1914 roku.

No właśnie - był dość śmieszny. Ale tonażu nie można mu odmówić. Wyobrażam sobie, że w 1917 samo pojawienie się czegoś takiego na niebie, powodowało długotrwałą niezdolność do walki u piechoty. Może powinien być w klasie "Level"?  ;D

CytatNastępny szczegół to transport morski. Puki nie jest wagowy to niech chociaż będzie taki sam dla wszystkich. Niektórzy mają go jako Naval a niektórzy Soft. Ma też różne wartości obrony, cenę i pole widzenia.

To było najpilniejsze - skorygowane

Na resztę na razie nie mam czasu, bo musiałem się zająć tą cholerną mapą - i tak się pewnie na mnie wkurzą.

EFILE, KAMPANIE:

Greg

Mam krótkie pytanie
W "PSZ"  brakuje mi Tankietek TKS i TK3 tych drugich nie ma także dla "POLAND"
czy da sie coś z tym coś zrobić???

Gustlik

To pierwsze już poprawione, to drugie niedługo, jak wylezę spod ruin Monte Cassino :)

EFILE, KAMPANIE:

Greg

Jeszcze jedna mała sprawa dla taczanki w  "PSZ"  nie ma możliwości zajmowania flag ??
Dla "POLAND" nie sprawdzałem.

Gustlik

Załatwione - po weekendzie będzie oficjalny upload efila w wersji 4.0, bo w czasie testów do tej kampanii wyszło jednak sporo błędów.

EFILE, KAMPANIE:

Ervin von Rommel

hej

Myślę że e-file się rozwija i warto byłoby powoli pomyśleć nad (nie wiem jak to się fachowo w grze nazywa) portretami dowódców i "medalami". Pewnie wszyscy wiedzą o co chodzi. A jak teraz się o tym pomyśli to może przy nowej wersji GraphSwitchera (która znając życie i Steve wyjdzie za pół roku) będziemy mieli własne fotki :)

POZDRAWIAM!!!

Ervin von Rommel