Polska strona Open General - Kowdar

Zaczęty przez kowdar, Sierpień 29, 2010, 11:51:34 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sympatyk

Z flagami do PG2 jest ten kłopot, że każda ma inny wzór cienia (kształt i intensywność, a nawet kolor)
Więc dodając nowe trudno na czyś się wzorować ...
I jeszcze jedna wada - brak osobnej warstwy z cieniem - flagi występują tylko jako zespolone z cieniem ..
Zobaczcie sami w powiększeniu

Podmiana więc flag i wstrzelenie się we właściwy cień jest trudna -->  dlatego osobna jednolita warstwa cienia nad flagami umożliwia łatwiejsze dodawanie nowych i zamianę istniejących

Flagę Japonii wymienię ...

sympatyk

Waldzios

GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

Alberich

Uporządkowałem plik roundel z symbolami liderów. Wyrównałem je by dla każdej z frakcji były w tym samym miejscu co wszystkie inne oraz też by nie nachodziły na ikonę, grafikę stanu jednostki.

Jednocześnie dodałem też różowy pasek informacyjny (nie czytany przez grę), na którym wyróżniłem umiejscowienie ikony stanu siły jednostki, symbol oddania strzału z po lewej i i symbol lidera po prawej dla każdej z obecnej frakcji.

Plik roundel.png w załączniku.

Alberich

Przy okazji poeksperymentowałem z powiększonymi symbolami liderów, oto efekty:

Alberich

Poświęciłem całą noc i dla każdego z krajów z efila zmodyfikowałem i powiększyłem emblemat. Jednocześnie przynajmniej dla kilkunastu krajów opracowałem nowy symbol, bardziej zgodny z historią lub stanem obecnym.

Dla mnie nowe, większe symbole są na plus. Teraz o wiele łatwiej zauważyć jednostkę z liderem, szczególnie na mapach gdzie barwa terenu jest zbliżona do barw emblematem. Drugim plusem jest, że nowe symbole przez drobne powiększenie mogą być bardziej szczegółowe. Na pewno są też bardziej różnorodne niż były przed zmianami.

Co myślicie, co sądzicie? W załączniku zmodyfikowany plik roundel.

Małe (obecne, bez korekty położenia) emblematy:

Nowe, większe emblematy:

sympatyk

Mnie osobiście się podoba
Nikt tego pliku (tak się wydaje) nie poprawiał od czasu PG2 - były tylko dodawane nowe pozycje w/g potrzeb ..

No to teraz taki żart
Flagi i mapy najlepiej klasyczne( z PG2), więc nie wiem czy będzie do nich pasował (taki nowoczesny)  ;D

A taka myśl mi naszła - Lubię wiedzieć jak ma wyglądać rzecz, którą robię - mniej roboty i więcej zadowolonych --> jednak komunikacja szwankuje - forum w zasadzie jest martwe ...

... Mam zamiar puścić powiększoną mapę Malagi ...

Mario

Jak dla mnie jest super :).
Wielkie dzięki za pracę :clap
Najjaśniejszy Panie, do prowadzenia wojny potrzebne są trzy rzeczy: pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze.

Waldzios

Cytat: sympatyk w Czerwiec 04, 2022, 05:26:41 PM
--> jednak komunikacja szwankuje
Mogę pisać tylko za siebie.
OK że chcecie poprawiać elementy interfejsu. Nie chce was w żadnym razie zniechęcać. Rozumiem potrzebę zmian. Tak jak pisałeś, pewne elementy nie były poprawiane od czasu PG2

Ale osobiście jestem tradycjonalistą w kwestii interfejsu. Trudno się wyzbyć starych przyzwyczajeń.
Dlatego trudno mi wykazywać entuzjazm, gdy poprawiacie coś co w moim odczuciu poprawy nie wymaga.
Stąd brak mojej aktywności w temacie.

Zsamot

Tudzież, ja po prostu na takie detale nie zwracam uwagi. Jeżeli jest czytelniej- to super. Nakład pracy- widać! Szacun.
http://opengeneral.pl/
Allah jest wielki ale B-52 też jest duży.
Jesteśmy na FB:
https://www.facebook.com/groups/140111696051369

sympatyk

Informacyjnie ..
Jest nowa oficjalna wersja gry
http://forum.open-general.com/viewtopic.php?f=6&t=145#p14687

... to czego pilnuję(mapy) - nastąpiło zmniejszenie ilości serwerów do automatycznego pobierania do 2
- tylko serwer oficjalny open-general.com
- serwer Kowdara jako drugi
Serwer luis-guzman.com nie obsługuje już map

sympatyk

Waldzios

sympatyk

Cytat: Waldzios w Październik 11, 2022, 07:46:05 PM
Cytat: sympatyk w Październik 11, 2022, 07:25:29 PM
W ostatniej instalce brakuje rysunku "wstępnego" do G45
Jest tu
https://drive.google.com/file/d/13g4jNelmQoi57sAPyW3yUuNkOj-fB7Jc/view?usp=sharing

To nie był żart?
To znaczy? - brakuje w oknie wyboru kampanii - to jedyny rysunek, którego nie ma w katalogu EFILE_GUS- SCENARIO