ALBERICH - 1938-48 ATOMIC WELTKRIEG by RANDOWE (EFIL ATOMIC) - 250%/200% [OPIS]

Zaczęty przez Alberich, Luty 11, 2023, 10:22:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alberich

Z okazji osiągnięcia ponad 1000 postów na naszym, polskim forum gry Open General chcę przestawić oraz zagrać w tę niniejszą kampanię:
Kampania 1938-48 ATOMIC WELTKRIEG została stworzona przez Randowe na jego własnym efilu ATOMIC. Obecnie ma około 80 scenariuszy (wciąż nowe scenariusze są podczas tworzenia) co czyli ją najdłuższa grywalną kampanię w całym Open General.

Kampania jest zbalansowana na poziomie prestiżu 100%/100% i taka rekomendacja jest zamieszczona w opisie to jednak pozwolę sobie ustawić prestiż na poziom 250%/200%. Po pierwsze dla przyjemności, po drugie by w przetestować efif i jak samą grę - mam kilka ciekawych pomysłów na różne rzeczy. Pomimo braku u komputera SH (więc nie wystawi jednostek) to mam nadzieję, że wykorzysta on dodatkowy prestiż na uzupełnienia podczas bitwy co przełoży się na ciekawszą rozgrywkę.

Generalfeldmarshall August von Mackensen powraca aby ponownie zapewnić zwycięstwo w Welt-kampanii:

Mario

Gratulacje z okazji 1000 wpisu i uzyskania stopnia marszałka :clap
Powodzenia w rozgrywce :).
Będę śledził i porównywał z moją (choć ja tradycyjnie gram na 100%)
Jak znajdę czas-to postaram się zamieszczać opis mojej rozgrywki tej kampanii :).
Najjaśniejszy Panie, do prowadzenia wojny potrzebne są trzy rzeczy: pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze.

Alberich

Cytat: Mario w Luty 12, 2023, 11:06:21 AM
Gratulacje z okazji 1000 wpisu i uzyskania stopnia marszałka :clap
Powodzenia w rozgrywce :).
Będę śledził i porównywał z moją (choć ja tradycyjnie gram na 100%)
Jak znajdę czas-to postaram się zamieszczać opis mojej rozgrywki tej kampanii :).

Dziękuję, miło mi.

Zawsze możesz teraz wrzucić same raporty, a potem jak będziesz mieć czas to uzupełniać je opisami. Też chętnie bym sobie porównał skład armii.

Jakie jednostki zakupiłeś na początku?

Mario

Początkowy skład oprócz przydzielonych okrętów.
PzKpfw IID ,
88mm AT/ATY , Schwerer Feldwagen ,
75mm FK16n.A. , Krupp L2H43 ,
100mm Nebelwerfer 35 , Krupp L2H43.

Pod koniec dokupiłem Ju 87A-1.
Najjaśniejszy Panie, do prowadzenia wojny potrzebne są trzy rzeczy: pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze.

Waldzios

Cytat: Mario w Luty 12, 2023, 08:37:50 PM
Mocarny Krupp-Protze Ci się trafił ;)

BTW. Dla wyjaśnienia, armata polowa '7,5 cm FK 16 n.A.' ważyła 2450 kg w położeniu marszowym.
GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

Parabellum

Gratulacje z okazji rocznicy i awansu  :clap.

Miłego grania w tę potworną kampanię również. Jestem krytycznie nastawiony do tej kampanii. Nie jestem zadowolony z niektórych podstawowych konstrukcji, ponieważ jestem innym typem gracza.
Zainteresowani mogą śledzić mój test aż do scenariusza 15 tutaj: http://forum.open-general.com/viewtopic.php?f=7&t=844

Cytat: Waldzios w Luty 12, 2023, 09:42:44 PM
Cytat: Mario w Luty 12, 2023, 08:37:50 PM
Mocarny Krupp-Protze Ci się trafił ;)

BTW. Dla wyjaśnienia, armata polowa '7,5 cm FK 16 n.A.' ważyła 2450 kg w położeniu marszowym.
:yes Zwracałeś uwagę. Na przykład W koszykówce mówi się o klasycznym mismatchu (nieodpowiednim sparowaniu).

jacko

Mam pytanie czy u państwa też pojawia się komunikat o niemożliwości załadowania wszystkich jednostek w efilu

Alberich

Cytat: jacko w Luty 13, 2023, 03:04:43 PM
Mam pytanie czy u państwa też pojawia się komunikat o niemożliwości załadowania wszystkich jednostek w efilu

Albo masz wcześniejszą wersję gry, która nie obsługuje aż tylu jednostek (powyżej 9998) - po prostu zainstaluj nowszą wersję albo korzystasz z wersji DD - wtedy lepiej grać na SDL.

Cytat: Parabellum w Luty 13, 2023, 10:07:06 AM
Gratulacje z okazji rocznicy i awansu  :clap.

Miłego grania w tę potworną kampanię również. Jestem krytycznie nastawiony do tej kampanii. Nie jestem zadowolony z niektórych podstawowych konstrukcji, ponieważ jestem innym typem gracza.
Zainteresowani mogą śledzić mój test aż do scenariusza 15 tutaj: http://forum.open-general.com/viewtopic.php?f=7&t=844

Dziękuję, miło mi.

jacko

Waldzios

Cytat: jacko w Luty 13, 2023, 04:36:39 PM
Wydaje mi że gram w najnowsza wersje
Prawdopodobnie potrzebujesz najnowszej wersji silnika ze strony Luisa. Limit musiał zwiększyć się względnie niedawno.
GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

jacko

connor71

Cytat: Waldzios w Luty 13, 2023, 05:07:46 PM
Cytat: jacko w Luty 13, 2023, 04:36:39 PM
Wydaje mi że gram w najnowsza wersje
Prawdopodobnie potrzebujesz najnowszej wersji silnika ze strony Luisa. Limit musiał zwiększyć się względnie niedawno.

Wersja OpenGeneral RC 0.93.3.99 zgłasza że ładuje tylko 10999 jednostek, natomiast najnowsza wersja 0.93.5.0 z 16 lipca 2022 tego "błędu" już nie ma.