Panzer General 2 w trybie okienkowym

Zaczęty przez Depet, Kwiecień 28, 2008, 08:35:15 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Depet

Być może dla niektórych żadna nowość ale ja "odkryłem" to dopiero dziś...otóż już wyjaśniam o co chodzi...

Przy pomocy prostego programu o nazwie D3D Windower możemy uruchomić Panzer General 2 w trybie okienkowym bezpośrednio pod Windowsem. Tutaj dokładna instrukcja co należy zrobić > http://luis-guzman.com/docs/KiomiMcGurn%20-%20D3D%20Windower.htm - swoją drogą znów niezastąpiony Luis...

Nie jestem pewien ale ten sposób może pomóc w uruchomieniu Panzer General na nowszych kartach graficznych (m.in. GeForce) jak również na laptopach które obsługują nieco specyficzne rozdzielczości (np. 12000x800).

U mnie zadziałało bezproblemowo. Uwaga: pomimo tego iż gra uruchomi się w oknie to jednak samo okno i tak będzie o rozmiarach 640x480 :) hehe tak więc zapomnijcie o wyższej rozdzielczości - to dopiero w OpenPG2 :).

PitekWaleczny

U mnie tez dziala. Prawie dobrze, ale "prawie" robi duza roznice. Nie wiem dlaczego, ale za kursorem "ciagnie" sie maly kwadracik czy to prostokat, ktory powoduje przeklamania na obrazie. Przetestowalem wiekszosc opcji, ale nie udalo mi sie tego zlikwidowac.  Na zdjeciu ponizej zaznaczylem mniej wiecej obszar tego prostokata.

Ma ktos pomysl na zlikwidowanie tego ?

Edit///

Sam znalazlem rozwiazanie, zamiast rozdzielczosci 640 x 480 dalem 600 x 480 i stad ten problem.  Post niech zostanie dla takich samych "zdolnych orlow" jak ja, aby nie poszli moim sladem. ;-)
W tej chwili w Polsce 1.5 mln ludzi spi, 1.1 mln ludzi uprawia seks, 2.8 mln ludzi je... A Ty siedzisz i czytasz moj opis. GRATULACJE!!!!!

VonLitwin

ajajaj to może będzie można wreszcie grac w pracy >:D

Ruffus

Witam po długiej przerwie!Oj długiej.....
I teraz nie wiem komu dziękować...Guzmanowi,Depetowi czy tworcy tego programiku!!!
Wreszcie będę mógł zagrać w PG2 po zakupie lapka miałem problemy z przesuwaniem ekranu jakoś tak szybko działał,a tu nagle taka niespodzianka hehehehe.
Warto było tu zajrzeć...

Zsamot

Cytat: PitekWaleczny w Czerwiec 11, 2008, 05:57:24 PM
Sam znalazlem rozwiazanie, zamiast rozdzielczosci 640 x 480 dalem 600 x 480 i stad ten problem.  Post niech zostanie dla takich samych "zdolnych orlow" jak ja, aby nie poszli moim sladem. ;-)
U mnie również działą, co jest idealnym rozwiązaniem na czas oczekiwnia na inną kartę- Radeona... (cały czas czekam na Wasze typy, na których chodzi PG2), mam tylko pytania:
- co to jest za zmieniająca się liczba w lewym górnym rogu przy nazwie PG2- oscyluje około 1068fps?
- ja nie mogę na monitorze (LG L1919S) zejść do 640..., wydaje mi się, czy mnie mogą oczy boleć po chwili?
- pewien off topic- jakie macie odświeżanie na monitorze (tylko LCD) i przy jakiej rozdzielczości?
-czy tego okienka bardziej juz powiększyć się nie da? mi zajmuje około 75- 80% powierzchni ekranu...
Pozdrawiam.
http://opengeneral.pl/
Allah jest wielki ale B-52 też jest duży.
Jesteśmy na FB:
https://www.facebook.com/groups/140111696051369