Fulda #2 - prace budowlane

Zaczęty przez sympatyk, Lipiec 30, 2025, 07:59:32 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sympatyk

Cytat: Jaro w Dzisiaj o 07:07:07 AMCzemu chcesz dać więcej prestiżu? Wcześniej pisałeś o ograniczaniu ilości naszych jednostek? No chyba że coś źle zrozumiałem.
Ps
Nie zrozum nie źle. Nie mam nic przeciwko dodatkowemu prestiżowi. Po prostu zastanawiam się jaki masz zamysł.

Prestiż jest do uzgodnienia - nie zależy mi na tych konkretnych wartościach --> lecz średni statystyczny pp z poprzednich scenariuszy za mapę i tury to grubo ponad 2000, za nagrody to 1500 --> teraz w #09 wynosi 1200 + 600(mapa + tury) i nagroda 200 --> nagrodę po prostu podzieliłem na pół --> wyszło 750 --> lepiej zmniejszyć za mapę + tury, niż tak drastycznie zmniejszać nagrodę --> a, co z grą np. na 50%?

Cytat: Jaro w Dzisiaj o 07:07:07 AMEDIT
Sympatyk - prośba abyś poprawki plików tekstowych robił na plikach pobranych ode mnie z gry. Wprowadzam w nich delikatne zmiany formatu. Jeżeli ich użyjesz, to będzie mi łatwiej. Dzięki.

Owszem, ale te zapisy na OneDrive ... niektóre wyglądają tak

Cytat: Jaro w Dzisiaj o 07:07:07 AMDodałem Cię jako współautora tej kampanii. Twój wkład jest co najmniej równy mojemu.

W takim razie powinieneś dodać jeszcze innych - Waldziosia --> korzystasz jego ikon i nowych jednostek

Co do zasady upieram się, że autorem jesteś Ty i tylko Ty --> robisz tą kampanie, nadajesz jej ostateczny kształt
Wszyscy inni pomagają, więc możesz wymienić ich w podziękowaniu --> tak jest lepiej od strony przejrzystości i odpowiedzialności, oraz od strony prawnej--> nie bój się wziąć tego na siebie (czasy kolektywu już minęły)
Proszę nie przypisuj mi roli, której nie mam  --> moja odpowiedzialność kończy się na grafice --> nie jestem też pomysłodawcą --> chciałem tylko dokonać zmian w kampanii G39 (poprzez zmianę map) --> to jest kompletnie Twoja kampania

Waldzios, czy uważasz się za współautora?

Jaro

O kurcze... muszę sprawdzić te pliki i ich kodowanie.
Pozdrawiam,
Jaro
------------------------------------------------------
Repozytorium plików instalacyjnych gry:
Dropbox: https://www.dropbox.com/sh/z4l7rs71sxk1jc6/AAD8v6sMojApzyD4NG3IFK4ca?dl=0
OneDrive: https://1drv.ms/f/s!Am2aTZH9AOcoanwyUg8_mMB5lwI

sympatyk

Rozegrałem 10 scenariusz

Przez ostatnie 4 kolejki padał deszcz - to znacznie wpływa na zwiad
BV osiągnąłem w 14 turze po zajęciu wszystkich płatnych flag
Z sumarycznie zdobytych exp w scenariuszu jestem zadowolony
Zmiana typu bunkrów jest na plus

Czekam na Twoją ocenę po rozegraniu

Teraz kwestie porządkowe
do rozważenia
- koniec z promowaniem TV, V poprzez wyższe nagrody --> mają więcej pp za tury
- przygotować te 10 scenariuszy na gotowo i umieścić do pobierania i grania jako 1 część kampanii
- przygotować rozszerzony opis kampanii na stronę
- kwestia podania w opisie (na stronie) w którym scenariuszu -jaki prototyp gracz otrzyma --> planowanie i optymalizacja kampanii przez gracza

Jaro

Cytat: sympatyk w Dzisiaj o 10:17:36 AMW takim razie powinieneś dodać jeszcze innych - Waldziosia --> korzystasz jego ikon i nowych jednostek

Co do zasady upieram się, że autorem jesteś Ty i tylko Ty --> robisz tą kampanie, nadajesz jej ostateczny kształt
Wszyscy inni pomagają, więc możesz wymienić ich w podziękowaniu --> tak jest lepiej od strony przejrzystości i odpowiedzialności, oraz od strony prawnej--> nie bój się wziąć tego na siebie (czasy kolektywu już minęły)
Proszę nie przypisuj mi roli, której nie mam  --> moja odpowiedzialność kończy się na grafice -->
Doceniam skromność.
Nie mówię tu o efilu, grafikach czy mapach bo wtedy Gustlik, Waldzios, i Ty powinniście być autorami całej masy kampanii.
Dajesz pomysły, plany bitwy które są wyjściem do ostatecznego kształtu kampanii. Dlatego uważam Cię za współautora.
Ale jak się uprzesz...

W kwestii kodowania znaków, to jest w porządku. OneDrive wyświetla źle. Gra i edytory tekstowe Notatnik z Windows 11 i Notepad++ wyświetlają dobrze. Po prostu pobierz plik i otwórz lokalnie a poprawioną wersję wyślij mi mailem. Ja wgram do folderu i przetłumaczę na angielski.

Cytat: sympatyk w Dzisiaj o 12:58:05 PMRozegrałem 10 scenariusz

Przez ostatnie 4 kolejki padał deszcz - to znacznie wpływa na zwiad
BV osiągnąłem w 14 turze po zajęciu wszystkich płatnych flag
Z sumarycznie zdobytych exp w scenariuszu jestem zadowolony
Zmiana typu bunkrów jest na plus

Cieszę się, że się podoba.

Cytat: sympatyk w Dzisiaj o 12:58:05 PMTeraz kwestie porządkowe
do rozważenia
- koniec z promowaniem TV, V poprzez wyższe nagrody --> mają więcej pp za tury
To nie jest promowanie. To ukłon w stronę graczy, którym idzie trochę słabiej. Dzięki większym nagrodą mogą nadrobić składem armii brak doświadczenia w grze. Punkty za tury w drugiej części będą symboliczne - takie aby pokryć budowę lotnisk.

Cytat: sympatyk w Dzisiaj o 12:58:05 PM- przygotować te 10 scenariuszy na gotowo i umieścić do pobierania i grania jako 1 część kampanii
Raczej nie. Szkoda robić bałagan. Zainteresowanie jest bliskie zeru, więc pewnie i nikt nie rozegra.
A jak rozegra to potem nie będzie chciał grać pełnej wersji bo początek już zna.

Cytat: sympatyk w Dzisiaj o 12:58:05 PM- przygotować rozszerzony opis kampanii na stronę
na to chyba jeszcze czas.

Cytat: sympatyk w Dzisiaj o 12:58:05 PM- kwestia podania w opisie (na stronie) w którym scenariuszu -jaki prototyp gracz otrzyma --> planowanie i optymalizacja kampanii przez gracza
Zostawmy element losowości i nieprzewidywalności graczom. Ci, co będą chcieli to sobie podejrzą w Suite.
Prawdę mówiąc sam myślałem aby zrobić sobie narzędzie, które podpowie mi czy warto aktualizować daną jednostkę teraz, czy za dwa scenariusze. Ja staram się optymalizować. Natomiast brak informacji i trudność uzyskania jej powstrzymuje mnie przed zaplanowanie gry od początku do końca przed rozegraniem pierwszej bitwy. Niech wojna będzie trochę mniej przewidywalna.

Pozdrawiam,
Jaro
------------------------------------------------------
Repozytorium plików instalacyjnych gry:
Dropbox: https://www.dropbox.com/sh/z4l7rs71sxk1jc6/AAD8v6sMojApzyD4NG3IFK4ca?dl=0
OneDrive: https://1drv.ms/f/s!Am2aTZH9AOcoanwyUg8_mMB5lwI