Gustlik Efile dla Open General

Zaczęty przez Gustlik, Lipiec 17, 2010, 01:02:20 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Waldzios

Cytat: Pioniere w Grudzień 05, 2015, 10:09:10 PM
Swoja drogą taki myśliwiec z ilością amunicji  = 3, bez cech i dodatkowych atrybutów (w wypadku otrzymania go jajko prototyp) nadaje się jedynie na sprzedaż,
Dziwnie na to patrzysz, dla mnie to jedne z najlepszych myśliwców dostępnych stronie niemieckiej. Zwykle stanowią sporą część mojego lotnictwa myśliwskiego... Wersje Fw-190G-3R-1/R-5 są podwójnie cenne, właśnie ze względu na zróżnicowanie atrybutów. Możliwość wymiany wedle potrzeby wersji przechwytującej (R-1) na tłumiącą (R-5) i odwrotnie, bywa naprawdę przydatna...
GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

Pioniere

Z reguły to używam, tak długo jak się tylko da , myśliwców tłumiących BF - 109 E/4B kupując je korzystając z ich dostępności nawet zamiast bombowców i uważam je za najlepsze m. in. dlatego, że maja 5 amo, tłumienie oraz porządne parametry ataku, obrony oraz inicjatywy. Wersja Fw-190G, czy F z wyłącznie 3 amo zmusza mnie do zakupu drogiego dodatku Support, a gdy w obecnej wersji efila nie posiada tłumienia, to jedynie na sprzedasz, bądź downgrade'u do 190 A4, który będzie zdecydowanie bardziej przydatny ze względu na posiadaną ilość amunicji oraz lepsze parametry do walki w przestworzach. Takowy myśliwiec w wersji przechwytującej powinien według mnie mieć 4-5 amo i o jeden wyższy AA ze względu na te dodatkowe działka oraz w żadnym wypadku, nie powinien mieć obniżonego AD w stosunku do jego wersji z bombami. A sama wymiana pomiędzy wersją tłumiąca, a przechwytującą, skoro jest dostępna wyłącznie na początku scenariusza, jakoś mnie specjalnie nie urządza. Gdyby była możliwa do wykonania na lotnisku podczas rozgrywania scenariusza np. tak jak uzupełnianie amo, to co innego, a tak ...

Waldzios

Cytat: Pioniere w Grudzień 06, 2015, 12:24:19 AM
Z reguły to używam, tak długo jak się tylko da , myśliwców tłumiących BF - 109 E/4B kupując je korzystając z ich dostępności nawet zamiast bombowców i uważam je za najlepsze m. in. dlatego, że maja 5 amo, tłumienie oraz porządne parametry ataku, obrony oraz inicjatywy.
Osobiście zawsze wybiorę Fw-190F, dla mnie różnica w parametrach jest drastyczna, szczególnie przy ataku na cele naziemne (GD,HA,SA). Amunicje wystarczy kontrolować..
Wersja Fw-190G, czy F z wyłącznie 3 amo zmusza mnie do zakupu drogiego dodatku Support, a gdy w obecnej wersji efila nie posiada tłumienia, to jedynie na sprzedasz, bądź downgrade'u do 190 A4, który będzie zdecydowanie bardziej przydatny ze względu na posiadaną ilość amunicji oraz lepsze parametry do walki w przestworzach.
Mieszasz, ze wspomnianych maszyn tylko Fw-190G-3R-1 nie posiada tłumienia...
Oczywiście ze Fw-190A lepiej sprawdzi się jako klasyczny myśliwiec, absurdem byłaby tylko odwrotna sytuacja.
Fw-190G/ F to wersje szturmowe i w tym zastosowaniu sprawdzają się idealnie, czasem aż za dobrze...
nie powinien mieć obniżonego AD w stosunku do jego wersji z bombami.
Znowu mieszasz, przecież jest odwrotnie!
Wersja bombowa Fw-190G-3R-5 ma AD=13,  a wersja z dodatkowymi działkami 20mm Fw-190G-3R-1 ma AD=14, czyli podwyższone...
W przypadku Fw-190F-3R-1 (wersja bombowa)  i Fw-190F-3R-3 (wersja z ciężkim działkiem z HS-129B-1), obie to wersje szturmowe i obie maja takie same AD=15.
A sama wymiana pomiędzy wersją tłumiąca, a przechwytującą, skoro jest dostępna wyłącznie na początku scenariusza, jakoś mnie specjalnie nie urządza. Gdyby była możliwa do wykonania na lotnisku podczas rozgrywania scenariusza np. tak jak uzupełnianie amo, to co innego, a tak ...
To zależy od ustawień kampanii. Wiele kampanii, zwłaszcza tych które były w ostatnim czasie uaktualniane, ma włączona opcje ulepszania na lotniskach...

Pioniere

CytatAmunicje wystarczy kontrolować
to znaczy latać ciągle na lotnisko marnując tury i jeszcze kolejne na jej załadowanie w wypadku, gdy od razu nie doleci ze względu na zasięg .
CytatWersja bombowa Fw-190G-3R-5 ma AD=13,  a wersja z dodatkowymi działkami 20mm Fw-190G-3R-1 ma AD=14, czyli podwyższone...
W przypadku Fw-190F-3R-1 (wersja bombowa)  i Fw-190F-3R-3 (wersja z ciężkim działkiem z HS-129B-1), obie to wersje szturmowe i obie maja takie same AD=15.
...bo niby czemu ma mieć w wersji bombowej G to AD 13?
I gdzie jest wspomniany wzrost parametru ataku AA ze względy na posiadane dodatkowe działka?
Jak dla mnie to wszystkie powinny mieć tą samą wartość AD 15 lub 14 i w zarówno w wersji F i G,
CytatTo zależy od ustawień kampanii. Wiele kampanii, zwłaszcza tych które były w ostatnim czasie uaktualniane, ma włączona opcje ulepszania na lotniskach...
Jakie to? Nie udało mi się czegoś takiego ani razu dokonać, mimo dostępnej opcji - ikonki były widoczne, ale szare nie aktywne.

Gustlik

Dobra, jest druga w nocy, chyba się z tym uporałem.

Przyjmując założenie, że wersja F była dedykowanym szturmowcem z opancerzonym brzuchem
F będzie się lepiej bronił, natomiast G będzie przewyższał go bombami - dorównując Stukasowi,
ale będzie słabszy w obronie (bez pancerza i tylko dwa działka)

Skasowałem tę wersję F-3R-3 (trzy czy dwa egzemplarze) - natomiast wstawiłem za nią wersję
Pb - z rakietami produkowaną od jesieni 44 - bardziej sensowna.

Żaden F ani G nie ma teraz przechwytywania i wszystkie mają Lasting Supression.

PS - w razie czego backup jeszcze mam :)
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:
http://opengeneral.pl/

Waldzios

Cytat: Pioniere w Grudzień 06, 2015, 01:57:04 AM
Jakie to? Nie udało mi się czegoś takiego ani razu dokonać, mimo dostępnej opcji - ikonki były widoczne, ale szare nie aktywne.
To dość proste. Umieszczasz jednostkę na lotnisku, włączasz 'Kwaterę główną', opcja 'Unowocześnij jednostkę' dla danej jednostki jest aktywna...

Jaro

Cytat: Waldzios w Grudzień 06, 2015, 10:20:08 AM
Cytat: Pioniere w Grudzień 06, 2015, 01:57:04 AM
To dość proste. Umieszczasz jednostkę na lotnisku, włączasz 'Kwaterę główną', opcja 'Unowocześnij jednostkę' dla danej jednostki jest aktywna...
Jak się nazywa ta opcja pozwalająca na upgreade na lotnisku?

Edit
CytatŻaden F ani G nie ma teraz przechwytywania i wszystkie mają Lasting Supression.
No to Waldzios nie będzie szczęśliwy bo skończą się zamiany z "bombowca" na myśliwiec  >:D
Pozdrawiam,
Jaro
------------------------------------------------------
Repozytorium plików instalacyjnych gry:
Dropbox: https://www.dropbox.com/sh/z4l7rs71sxk1jc6/AAD8v6sMojApzyD4NG3IFK4ca?dl=0
OneDrive: https://1drv.ms/f/s!Am2aTZH9AOcoanwyUg8_mMB5lwI

Gustlik

"Upgrade & OS in SH's"

Ustawia się ją w oknie głównym kampanii -  tam gdzie inne zasady.

EFILE, KAMPANIE:

Gustlik

CytatNo to Waldzios nie będzie szczęśliwy bo skończą się zamiany z "bombowca" na myśliwiec  Evil

Nie, dlaczego..... Właśnie dlatego zostawiam je (F i G) w kategorii Fighter

Z F8 do A5 (chyba) możesz się przerzucać za darmo, reszta za niewielką dopłata w jedną albo drugą stronę.
Chciałem zrobić więcej, ale okazało się, że tych wersji "R" i "U", takich, które miały masowe zastosowanie -
nie było znowu aż tak wiele. Ale jak ktoś znajdzie coś wartego uwagi, to można dopieszczać.

EFILE, KAMPANIE:

Gustlik

Dobra, zresztą jak ktoś chce pooglądać i dodać coś od siebie - to proszę. Tak to teraz wygląda.
Mogłem się w czymś pomylić - w końcu druga w nocy była.

[załącznik usunięty przez administratora]

EFILE, KAMPANIE:

Jaro

Cytat: Gustlik w Grudzień 06, 2015, 10:49:53 AM
CytatNo to Waldzios nie będzie szczęśliwy bo skończą się zamiany z "bombowca" na myśliwiec  Evil

Nie, dlaczego..... Właśnie dlatego zostawiam je (F i G) w kategorii Fighter

Ponieważ:
Cytat: WaldziosWersje Fw-190G-3R-1/R-5 są podwójnie cenne, właśnie ze względu na zróżnicowanie atrybutów. Możliwość wymiany wedle potrzeby wersji przechwytującej (R-1) na tłumiącą (R-5) i odwrotnie
Przerzucał sobie za darmo.
Pozdrawiam,
Jaro
------------------------------------------------------
Repozytorium plików instalacyjnych gry:
Dropbox: https://www.dropbox.com/sh/z4l7rs71sxk1jc6/AAD8v6sMojApzyD4NG3IFK4ca?dl=0
OneDrive: https://1drv.ms/f/s!Am2aTZH9AOcoanwyUg8_mMB5lwI

Zsamot

Cytat: Gustlik w Grudzień 06, 2015, 10:44:39 AM
"Upgrade & OS in SH's"

Ustawia się ją w oknie głównym kampanii -  tam gdzie inne zasady.
Nie będzie problemu, jak gram w rankingowe kampanie?

Cieszę się z tego uporządkowania FW-190. ;)
Allah jest wielki ale B-52 też jest duży.
Jesteśmy na FB:
https://www.facebook.com/groups/140111696051369

Waldzios

Cytat: Jaro w Grudzień 06, 2015, 10:40:10 AM
No to Waldzios nie będzie szczęśliwy bo skończą się zamiany z "bombowca" na myśliwiec  >:D
Jakoś przeżyje ;)

Cytat: Zsamot w Grudzień 06, 2015, 12:19:32 PM
Nie będzie problemu, jak gram w rankingowe kampanie?
Jeśli nie miałeś na stanie Fw-190F-3R-3, to wszystko powinno być w porządku...

Gustlik

Natomiast tam na pewno jeszcze można dopracować tą wersję G, która z prędkością 450km/h była o niemal 100km wolniejsza of F a o 200 od myśliwskich.

Tak że wartości "myśliwskie" wersji G były chyba raczej iluzoryczne, niemniej jako bombowiec, to proszę siadać...

EFILE, KAMPANIE:

Waldzios

Może dla uproszczenia zrezygnować całkowicie z Rüstsätze (zestawy do konwersji) i pozostawić tylko bazowe modele.
Fw-190F-3R-1 => Fw-190F-3
Fw-190G-3R-1 => Fw-190G-3
Fw-190G-3R-5  => Fw-190G-8

Analogicznie:
Fw-190F-8U-1  => Fw-190F-8
Fw-190F-8U-2 (t)   => Fw-190F-8(t)
Fw-190F-8Pb  => Fw-190F-8(r)

Cytat: Gustlik w Grudzień 06, 2015, 01:07:26 PM
Natomiast tam na pewno jeszcze można dopracować tą wersję G, która z prędkością 450km/h była o niemal 100km wolniejsza of F a o 200 od myśliwskich.
Jesteś pewien, może to prędkość z pełnym ładunkiem bomb?
Amerykanie testowali Fw 190 G-3 w 1944 i wyszło im 415 MPH (~667km/h): Raport;