Sympatyk icons workshop

Zaczęty przez sympatyk, Wrzesień 07, 2017, 10:39:44 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Waldzios

Cytat: sympatyk w Styczeń 19, 2019, 08:14:59 AM
Post powyżej ...
https://drive.google.com/file/d/1ho2gF7NoijxxU6jE94XAOylZy3Wxms1O/view?usp=sharing
Na pewno wygląda dobrze.

Dotychczasowa ikona:Nowa ikona:

Widok w grze:

Pytanie tylko czy istnieje (i w jakim stopniu) potrzeba wymiany dotychczasowej ikony?
Niech się inni wypowiedzą. Ja mam mieszane uczucia.

Proszę o komentarze i opinie...

Cytat: sympatyk w Styczeń 19, 2019, 08:14:59 AM
A propozycje to jakie?
Skoro mamy śmigłowce pokładowe, przydałoby się kontynuować amerykańskie lotnictwo morskie.

Na początek brakuje na pewno LTV A-7 Corsair II i (opcjonalnie) Vought F-8 Crusader.

W dalszej kolejności przydałaby się solidniejsza (obecna wersja jest dość mizerna) ikona Grumman A-6 Intruder i (opcjonalnie) Northrop Grumman EA-6B Prowler.

Z samolotów pokładowych brakuje jeszcze: Lockheed S-3 Viking.

Poza tym brakuje bazujących na lądzie morskich samolotów patrolowych, czyli Lockheed P-3 Orion i (opcjonalnie) Boeing P-8 Poseidon. Ewentualnie (jeśli znajdziesz model) to również Lockheed P-2 Neptune (poprzednik P-3 Orion).

To by pozwoliło "przedstawić" większość amerykańskich działań morskich, przynajmniej od czasu wojny wietnamskiej.

Z innych propozycji, ktoś ostatnio skarżył się na brak samolotów rozpoznawczych, więc pewnie przydałby się North American Rockwell OV-10 Bronco,
Też do jakiegoś stopnia mieści się w kategorii lotnictwa morskiego, bo potrafi startować z lotniskowców.
GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

sympatyk

Ikony nie ma sensu wymieniać --> tylko jako dodatkowa do oznaczenia różnych systemów ewentualnie - i ta z załącznika

A resztę zobaczymy ...

Waldzios

Cytat: sympatyk w Styczeń 19, 2019, 09:07:11 PM
Ikony nie ma sensu wymieniać --> tylko jako dodatkowa do oznaczenia różnych systemów ewentualnie - i ta z załącznika
To też jakiś pomysł.

Przykładowe oznaczenia wariantów wyglądało by tak (nowa ikona wykorzystana dla wariantu uzbrojonego w pociski ATACMS):

Różnica w wyglądzie wyrzutni jest dość wyraźna.
Ale z drugiej strony, na pewno nie będzie problemu z rozróżnieniem wariantów.

Co o tym myślicie?

Cytat: sympatyk w Styczeń 19, 2019, 09:07:11 PM
A resztę zobaczymy ...
Nie ma pośpiechu. To tylko taki generalny kierunek.

Mario

Jak dla mnie takie rozróżnienie jest ok.  :) (różnica jest wyraźna).
Najjaśniejszy Panie, do prowadzenia wojny potrzebne są trzy rzeczy: pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze.

Primus71

Witam.
Jak myślę że ta zmiana to częściowo z mojego powodu.
Bardzo mi się podoba, ułatwia rozróżnienie między ATACMS a MLRS co ułatwi grę.
Jestem za.
Pozdrawiam
Primus71
Jon Snow i Daenerys Targaryen zamordowani przez DD w 8 sezonie Gry o Tron. Pamiętamy!

sympatyk

Waldzios

Dla mnie w porządku. Wszystkie charakterystyczne elementy wydają się rozpoznawalne.

Pod względem rozmiaru też wygląda nieźle:

sympatyk

No to P_3c ..  na linkę(antenę) nie ma szans przy tej wielkości .. przynajmniej dla mnie
https://drive.google.com/file/d/16s_Ot4kegxKZDq4U-StFIwhNy5UU9yZu/view?usp=sharing

Waldzios

Wygląda dobrze.
Poprawiłbym tylko "nos"na głównym rzucie (wyostrzył krawędzie), w grze jest prawie niewidoczny:

Waldzios

sympatyk

Następny A7
https://drive.google.com/file/d/1WXUSLXNJRGLDvZrGS4VT2gKymp7wWfB4/view?usp=sharing

CytatW dalszej kolejności przydałaby się solidniejsza (obecna wersja jest dość mizerna) ikona Grumman A-6 Intruder

Co masz dokładnie na myśli pisząc -  obecna wersja jest dość mizerna? - doprecyzuj  ;)

Waldzios

Cytat: sympatyk w Luty 03, 2019, 11:11:55 PM
Następny A7
https://drive.google.com/file/d/1WXUSLXNJRGLDvZrGS4VT2gKymp7wWfB4/view?usp=sharing
Podoba mi się, jest solidny i wystarczająco masywny:

Widok w grze:

Cytat: sympatyk w Luty 03, 2019, 11:11:55 PM
CytatW dalszej kolejności przydałaby się solidniejsza (obecna wersja jest dość mizerna) ikona Grumman A-6 Intruder

Co masz dokładnie na myśli pisząc -  obecna wersja jest dość mizerna? - doprecyzuj  ;)
Miałem na myśli dosłowne znaczenie: mizerny =  << wychudły i blady >>  ;).

Na dostępnej ikonie (MIC37) wydaje się zbyt wąski i zupełnie nie wygląda na bombowiec. IMHO powinien być wyraźnie szerszy i masywniejszy, szczególnie w przedniej części. Jego najbardziej rozpoznawalne cechy to szeroki nos i podwójna kabina, a ogólny kształt porównywany jest do kijanki (stąd przezwiska "Iron Tadpole" i "Double Ugly").

Na jednym zdjęciu z Corsair'em:

sympatyk

No to A-6 ... nie wiem czy spełni Twe oczekiwania ... najgorzej tą rurkę z przodu narysować
https://drive.google.com/file/d/1-JaWTMbgFeE0GoBaMVNAwSkIt1hRO3Li/view?usp=sharing

Waldzios

Podoba mi się. Wygląda solidnie, jak przystało na bombowiec i pasuje do Corsaira (również gabarytowo).

Jedyne do czego mogę się przyczepić, to lewe skrzydło na centralnym rzucie. Nie wiem czy to kwestia kąta nachylenia skrzydła, perspektywy, czy może cieniowania, ale sprawia wrażenie jakby coś było nie tak.
Wygląda na umieszczone pod niewłaściwym kątem (momentami wydaje się wręcz pionowe).

Nie do końca udało się też poziomowanie modelu (chodzi o centralny rzut). Model wydaje się OK, ale dziób sprawia wrażenie lekko uniesionego w pionie (samolot wygląda jakby się wznosił).
Na większości zdjęć w locie, linia grzbietowa Intrudera jest prawie pozioma (ogon wyżej niż nos).

W twoim modelu (centralny rzut) oś pozioma wydaje przebiegać wzdłuż linii brzusznej (nos jednej linii z ogonem).