Scenariusz Open Kursk v1.2...

Zaczęty przez Depet, Styczeń 24, 2008, 08:38:46 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rommel

Cytat: Depet w Kwiecień 05, 2008, 10:55:25 PM
Po trzecie wreszcie nie "na potrzeby equimentu Gustlika" a "na potrzeby turnieju Big Buying II" - choć nie ukrywam że będzie mi bardzo miło jeśli będę mógł chociaż w ten sposób przyczynić się do promocji efilu autorstwa Gustlika.

:o :o  :'(  a wg mnie to nie jest promocja!!!
Skoro jest kampania na Gustliku "JESCZE POLSKA" to moze nalezy stworzyć scenariusze i zoragnizować turniej pod taką samą nazwą. I wtedy to będzie promocja

Depet

Cytat: Rommel w Kwiecień 05, 2008, 11:11:06 PM
:o :o  :'(  a wg mnie to nie jest promocja!!!
Skoro jest kampania na Gustliku "JESCZE POLSKA" to moze nalezy stworzyć scenariusze i zoragnizować turniej pod taką samą nazwą. I wtedy to będzie promocja

Nie rozumiem Ciebie - no jest tworzona kampania "Jeszcze Polska" ale co to ma wspólnego z naszym turniejem Big Buying II który przeznaczony jest do gry Play By E-Mail ? Myślę że każda forma promocji jest dobra - dla graczy kampanijnych kampania "Jeszcze Polska", z kolei dla graczy PBEM turniej "Big Buying II".

giees

Ehhh nie ma sie co spinać , scen jak każdy inny - jednemu "podejdzie" innemu nie ...
Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.

Szarik

Cytat: giees w Kwiecień 02, 2008, 06:34:36 PM
Jeszcze jedno pytanie co do losowania.. Czy za kazdym razem strony tez sa losowane ?
Za pierwszym razem są losowane. W następnych rundach, w celu uniknięcia sytuacji gdy gracz wygrywa turniej grając tylko jedną stroną, będę losował gdy gracze grali równą ilość razy poszczególnymi stronami w przeciwnym wypadku strony będą przydzielane bez losowania.
Przykład (półfinał): obaj gracze w ćwierćfinale grali wcześniej Rosjanami - losowanie.
Przykład: pierwszy gracz grał w ćwierćfinale Rosjanami, drugi miał grać też Rosjanami ale nie grał wcale (wygrał walkowerem); w półfinale pierwszy gracz zagra Niemcami, a drugi Rosjanami

UWAGA: W środę zostaną włączone skrypty sprawdzające czy nie został przekroczony czas na wysłanie tury.

Foit

Widzę że dyskusja ostra heheh

a ja siedzę i myślę co kupić, pierwsyz raz gram w coś gdzie można samemu zarządzać sprzetem, generalnie preferuje sprzęt niemiecki a tym czasem zostałem wylosowany jako gracz nr1 i gram Ruskimi heheh oglądam ten sprzęt i cieżko mi powiedzieć w co tu zainwestować prestiż.
Tego e-fila w ogole nie znam tak więc rusze do boju z pewną nieświadomością efila, sprzetu.....

Generalnie mapa dość mi się podoba Depet, całkiem nieźle, jedyny problem to to że jednostki się rozlokowuje dość daleko więc wydaje mi się że do stracia dojdzie późno i będzie ostra jatka tak jak pisze Rommel.

Ja jestem nastawiony optymistycznie

giees

Cytat: Foit w Kwiecień 08, 2008, 10:57:24 AM
a ja siedzę i myślę co kupić, pierwsyz raz gram w coś gdzie można samemu zarządzać sprzetem, generalnie preferuje sprzęt niemiecki a tym czasem zostałem wylosowany jako gracz nr1 i gram Ruskimi heheh oglądam ten sprzęt i cieżko mi powiedzieć w co tu zainwestować prestiż.
Nie pekaj - to jest nas dwoch :)

Wlasnie skrypty zaczely dzialac - POWODZENIA WSZYSTKIM

Depet

Cytat: giees w Kwiecień 10, 2008, 12:03:39 AM
Wlasnie skrypty zaczely dzialac - POWODZENIA WSZYSTKIM

Jeśli szanownym generałom by się chciało to bardzo proszę o kolejne komentarze, uwagi i relacje - scen na pewno doskonały jeszcze nie jest a teraz nadarza się najlepsza (jeśli nie jedyna już) okazja by poprawić to co wyjdzie "w praniu".

Widzę że dyskusja ostra heheh

Eee jaka tam ostra ?  ::)

I właśnie o to chodzi by w końcu odskoczyć trochę od rutyny czyt. efila RSF który wszyscy znają i scenariuszy w których istnieją co najwyżej 2-3 drogi do zwycięstwa - tutaj masz nieograniczone możliwości, jest więc okazja by się wykazać strategią.

Generalnie mapa dość mi się podoba Depet, całkiem nieźle, jedyny problem to to że jednostki się rozlokowuje dość daleko więc wydaje mi się że do stracia dojdzie późno i będzie ostra jatka tak jak pisze Rommel.

Dziękuję - we wczesnej wersji scenariusza jednostki rozstawiało się bliżej ale z przyczyn braku bilansu które zasygnalizowali mi Panowie Gustlik i giees trzeba było cele oddalić od siebie. Fakt - co najmniej 5-6 tur to składanie sie do ataku/obrony i zwiad ale inaczej się nie dało.

Ja jestem nastawiony optymistycznie

Cieszę się - życzę powodzenia !

giees

Prosze o usuniecie blokady wysylania tur z gry Giees - Lejsik
Dzieki

Depet

Cytat: giees w Kwiecień 12, 2008, 04:19:31 PM
Prosze o usuniecie blokady wysylania tur z gry Giees - Lejsik
Dzieki

Problem już chyba dawno usunięty...patrząc na listę wyników > http://ssi.gildiageneralow.pl/x2008bbpg2_rules.php widzę że jesteś pierwszym zwycięzcą :) ....może jakaś krótka wzmianka o przebiegu gry ? Scen jest dobrze zbilansowany ?

giees

Wsumie to zagralismy 2 mecze. Pierwszy przed turniejowy Lejsik - rosjanie i turniejowy Lejsik - niemcy. Gralo sie super bo narzucilismy takie tempo ze pierwsza gra bylaby skonczona prawie w 2 dni.
Co do gry.. Obydwie trwaly chyba po 12 tur.  Co do zbalansowania - mysle ze jest zbalansowany. Istotna sprawa sa tu dobre zakupy i poprawne wykorzystywanie sprzetu ktorym sie walczy (ale to zadna nowosc) , nic nie da nawet jak ktoras ze stron bedzie miala polowe wiecej $ jesli je zle wyda. Ulozenie vhexow daje niemcom wieksza roznorodnosc mozliwosci ataku , rosjanie bardziej predysponowani do koncentracji wojsk. Wbrew pozorom kazda ze stron moze rozegrac gre na wiele mozliwosci.
Krótki komentarz hummm - da sie przegrac kazda ze stron.

lejsik

Foit

No ja dopiero zaczynam dziś dostałem ture od Luigiego i zoabczymy jak się potoczy, aczkolwiek po 2-tygodniach oczekiwania na ture jak sobie ją otwarłem to juz widze że może nie do końca zakupiłem co trzeba , hehhehe

Mam nadzieje że Luigi będzie szybko odpowiadał na Tury.

giees

Jako że nie byłoby wporządku o tym nie wspominać...

Depet: Doszlismy z Darknoza do pewnych nieprawidłowości w działaniu tego scena. Mianowicie jak dostaniesz od przeciwnika ture w której robil zakupy i klikniesz na "replay" , po czym szybko na opcje , gdzie sie kupuje sprzęt to zobaczysz co Twoj przeciwnik kupuje.

Juz mi wczesniej z tym scenem cos nie gralo jak odpalilem go lokalnie by zagrac sam ze soba i jak zrobilem ruch rosjanami to po przelaczeniu na niemcow nadal widzialem rosyjskie jednostki (fakt ze tylko w 1 turze)

Darknoza chyba tez mial jeszcze jakas uwage ale nie bardzo go zrozumialem , wiec pewnie sam wyjasni.

Pozdrawiam

Depet

O cholera...to chyba odkryłeś poważny bug ale samej gry PBEM....scenariusz nie ma tutaj niestety żadnego znaczenia. W sumie to nie wiem co teraz w tej sytuacji zrobić - trzeba będzie pogadać z Szarkiem.

Wielkie dzięki za cenną informację.

EDIT: Właśnie sprawdziłem. Faktycznie przez ułamek sekundy można zobaczyć co przeciwnik kupił - ale jaja...

giees

Oj Depecie , prosząc ostatnio o "kolejne komentarze, uwagi i relacje" napewno nie spodziewales sie dostac takiego "kwiatka" :)
Mam tylko taka skromna nadzieje ze dokonczymy ten turniej..