Turniej Drugiej Szansy (PG2)

Zaczęty przez Szarik, Czerwiec 25, 2009, 09:46:30 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sir Daban

Mówiłeś że nie masz czasu, graliśmy do późna w noc (inaczej mówiłeś że rezygnujesz) i powiedziałem że pozałatwiam formalności i podeślę tury Szarikowi (co było obowiązkiem wygrywajacego). Poważnie traktuje swoje słowa, jak powiedziałem że zrobię to jakbym poszedł do notariusza i podpisał zobowiązanie. 

Sir Daban

Co do tur to myślę że Szarik nie siedzi po nocach i nie rozgryza ich. Sądzę że chodzi o jedną prostą sprawę - jeżeli jest ktoś podejrzawny o nadmierne szczęście to nie da mu się nic udowodnić w jednej grze (można mieć dobry dobór generałow, ja przeciwko Janusowi dostałem Recon Move, a to on zaczynał tą grę). Jak ma się ileś archiwalnych gier i ktoś ma zawsze super generałów, albo mnóstwo szczęścia za każdym razem to będzie to podejrzane. Jedna gra nic nei pwoie, 10 gier to już mini-statystyka.

giees

Cytat: Sir Daban w Czerwiec 29, 2009, 01:01:06 AM
Mówiłeś że nie masz czasu, graliśmy do późna w noc (inaczej mówiłeś że rezygnujesz) i powiedziałem że pozałatwiam formalności i podeślę tury Szarikowi (co było obowiązkiem wygrywajacego). Poważnie traktuje swoje słowa, jak powiedziałem że zrobię to jakbym poszedł do notariusza i podpisał zobowiązanie. 
Bylem na 99% pewien ze dobrze pamietam a nie 99% pewien ze zrobiles jak mowiles ....
Nie odbieraj kazdej wypowiedzi jak atak :)
My tu sobie rozmawiamy... :)
Wyszukiwarka ogloszeniowa Broomer.pl. Znajdz samochod.

PitekWaleczny

Po doglebnym i dwukrotnym przeczytaniu jakze zawilego tematu stwierdzam, ze nic nie rozumiem. ;)

Sprawa organizatora i zarazem koordynatora ( szefa, soltysa, itd ) w turnieju moze i rzeczywiscie jest dyskusyjna, ale do przyjecia. Tylko uwazam, ze wszelkie podsumowania, tabelki, zestawienia w tym przypadku powiny byc dodatkowo pod kontrola osoby niezaleznej, tzn wyrywkowe sprawdzenie, kontrola najwazniejszych podsumowan, itd.  Nie chodzi o to ze mam jakies watliwosci wobec Daban ( nie zrozum zle Dabanie ) ale chodzi o unikniecie JAKICHKOLWIEK podejrzen pozniej. Zeby sie nie okazalo, ze komus cos tam sie nie spodobalo i wystapia oskarzenia, itd. Lepiej za wczasu rozwiazac ten dylemat.

Sprawa wyboru i odrzucenia scenariuszy. Mysle, ze nie powinismy tego utajniac.  Glosowanie powinno byc jawne. Jezeli chodzi o mnie to ja nie ukrywam tego, ze jakiegos scena nie lubie i nie znam i boje sie w niego brac, itd. Nie rozumiem tajnosci glosowania, no chyba, ze przewiduje sie "perfidnosc" ( co za trudne slowo ) niektorych graczy, ktorzy glosowali by za scenami niekorzystnymi dla pozostalych graczami, itd. Ale chyba az tak sie nie dzieje. Albo naiwny jestem. ;)

W przypadku jakichkolwiek technicznych podejrzen ( powtarzana gra, itd ) i tak glos bedzie nalezec do Szarika i Depeta. Pozostaje wiec kwestia malej kontroli poczynan organizatora i koordynatora ( bez podtekstow ) jako osoby bioracej rownoczesnie udzial. Chodzi oczywiscie o podliczania a nie styl gry ;).
W tej chwili w Polsce 1.5 mln ludzi spi, 1.1 mln ludzi uprawia seks, 2.8 mln ludzi je... A Ty siedzisz i czytasz moj opis. GRATULACJE!!!!!

Rommel

Cytat: PitekWaleczny w Czerwiec 29, 2009, 03:09:46 PM
Sprawa wyboru i odrzucenia scenariuszy. Mysle, ze nie powinismy tego utajniac.  Glosowanie powinno byc jawne. Jezeli chodzi o mnie to ja nie ukrywam tego, ze jakiegos scena nie lubie i nie znam i boje sie w niego brac, itd. Nie rozumiem tajnosci glosowania, no chyba, ze przewiduje sie "perfidnosc" ( co za trudne slowo ) niektorych graczy, ktorzy glosowali by za scenami niekorzystnymi dla pozostalych graczami, itd. Ale chyba az tak sie nie dzieje. Albo naiwny jestem. ;)
Ja też jestem za tym by głosowanie na scenariusze było jawne, a przynajmniej od razu po zakończeniu opublikowane z podaniem kto i jak głosował, ponieważ jeden uczestnik będzie miał prawo wgładu, więc pozostali uczestnicy też powinni mieć takie prawo

Rozprza

Witam,
jestem całkiem nowy i nigdy nie grałem z człowiekiem, ale zapisałem się do turnieju ("Do odważnych Świat należy").
Zgadzam się z Szanownym Przedmówcą co do jawności głosowania.
Chciałbym wiedzieć czy już jest wiadomo do kogo wysłać propozycje?
W przeglądarce można "ustawić" sprawdzanie pisowni. To nie jest trudne...

Sir Daban

E-mail turniejowy to:
tds@gildiageneralow.pl

Co do jawności myśle że nie ma żadnego problemu, lecz niech potwierdzi to Szarik bo nie ma tej kwestii w regulaminie, a ja jako Koordynator nie mogę uzupełniać/zmieniać regulaminu.

Co do gry - któryś z mentorów powinien sięz Tobą skontaktować, jeśli nie to poproś/wyzwij kogoś. Warto zagrać z czlowiekiem kilka razy na rozgrzewkę bo zupełnie inaczej się gra niż z komputerem.

Rommel

Cytat: Rozprza w Lipiec 03, 2009, 05:40:30 PM
jestem całkiem nowy i nigdy nie grałem z człowiekiem, ale zapisałem się do turnieju ("Do odważnych Świat należy").
Witamy w gronie generałów.
Poczekaj turniej jeszcze nie wystartował, a z wysyłaniem propozycji bym się nie śpeszył, pozostaje jeszcze kilka niejasności.
Ja jeszcze na swoje pytanie czy istenieje obowiązek wysyłania tur i do kogo nie otrzymałem odpowiedzi, i taka informacja też jeszcze nie znalazła się w regulaminie.
I jak masz ochotę na partyjkę to służe, pisz na emeila

Rozprza

Dziękuję za informację. Zarejestrowałem się w kwietniu i od tej pory jakoś nie miałem kiedy poprosić kogoś o grę. Czy może ktoś poświęcić mi trochę czasu i zagrać jakiś krótki scenariusz?
W trakcie jak pisałem to odezwał się Rommel. Dzięki.
W przeglądarce można "ustawić" sprawdzanie pisowni. To nie jest trudne...

Sir Daban

Co do obowiązku wysyłania tur - musi wypowiedzieć się Organizator. Przecież gdybym cokolwiek napisał rozpętąłaby się kolejna burza :)

Sir Daban

Przypominam, że jutro upływa termin zapisów do turnieju oraz zgłaszania propozycji scenariuszy.
Na razie są zgłoszone dwa komplety scenariuszy (6 co przy zarejestrowanej ilości graczy wystarczy, ale żaden nie zostanie odrzucony), w tym jeden przeze mnie, wiec jeśli nie chcecie Ciechanowa  ;D to nadsyłacie Wasze propozycje.

Adres pocztowy:
tds@gildiageneralow.pl

Jest to o tyle ważne że głosowanie ma być próbą sposobu wyłaniania scenarisuzy do MP i dobrzy by było gdyby było jak najwięcej zgłoszonych scenariuszy, oraz aby oddano jak najwięcej głosów - wówczas zobaczymy jak system glosowania negatywnego sprawdza się w praktyce.

Lista scenariuszy zostanie zamknięta o pólnocy, do rana prześlę Szarikowi listę zgłoszonych scenariuszy, wraz z informacją kto zgłosił dany scenariusz. Termin publikacji jest niezależny ode mnie.

Janus

witam
dyskusja poltrzebna jest by wyjaśnić watpliwości co do mnie jesili prowadzone będzie to utrzciwie to nie mam zastrzeżeń,

ponieważ jestem na wczasach to podaję swoją propozycję scena na forum tu i teraz
jest to  Breslał Stelfoksa
ustawienia 100/100
głosowanie kiedy?

nadmieniam że ze wzgledów technicznych moge to grac jedynie przez pocztę
chwilowy brak stałego łącza

Sir Daban

Janus podajesz 3 scenariusze - ten który podałeś to z tego co pamiętam z MP nie jest w instalce gildiowej. Czy mógłbyś podać namairy na tego scena aby każdy mógł go pobrać. Jutro koneic nadsyłania propozycji, opracuję listę i będzie ona poddaniu głosowaniu, z tego co pamiętam do 15.

Rommel

Nie wiem czy przystąpie ???
Ciągle czekam , cierpliwie na odpowiedź szczegółową na moje pytanie:
Cytat: Rommel w Lipiec 03, 2009, 06:52:57 PM
Ja jeszcze na swoje pytanie czy istenieje obowiązek wysyłania tur i do kogo nie otrzymałem odpowiedzi, i taka informacja też jeszcze nie znalazła się w regulaminie.
Dlatego mam pytanie czy mogę wysłać propozycję scenariuszy gdy jeszcze nie przystąpiłem?

Sir Daban

Powtarzam, jest to pytanie do Szarika.
Co do wysyłania scenariuszy - jeśli ktoś gra to wysyła, jeśli nie to nie, nie można wybierać innych scenariuszy.

Co do wysyłania - prywatne zdanie - był obowiązek w każdym turnieju i nie ma sensu tego zmieniać, jeśli z uwagi na to że ja mam dostęp do konta na które będą one wysyłane, a równocześnie będę grał ten sam scenariusz to można temu zapobiec poprzez:
- wysyłanie swoich tur już po całej rundzie/turnieju, a wcześniej tylko zgłaszanie wyniku
- i/lub pakowanie pliku z hasłem, po turnieju wyślesz zbiorczo Szarikowi hasła to sobie zarchiwizuje i pliki i hasła do nich.

Dzięki temu koordynator nie będzie miał cienia możliwości obejrzeć Twoich plików (bo będą zaszyfrowane i to solidnie, po drugie na konto wpłyną po zakończeniu gry przez Koordynatora). Co do Szarika zawsze mu wysyłałeś i to chyba nie stanowiło problemu.