Turniej Drugiej Szansy (PG2)

Zaczęty przez Szarik, Czerwiec 25, 2009, 09:46:30 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Roberto_tr

Cytat: Szarik w Czerwiec 27, 2009, 10:47:25 PM
Cytat: Roberto_tr w Czerwiec 26, 2009, 01:16:47 PM
Mała prośba, umieście link do turnieju (zapisów) w bardziej widocznym miejscu na stronce ligowej.
Zrobione.
:clap
Szkoda tylko, że frekwencja nie dopisuje :(

Cytat: Rozprza w Lipiec 03, 2009, 05:40:30 PM
Witam,
jestem całkiem nowy i nigdy nie grałem z człowiekiem, ale zapisałem się do turnieju ("Do odważnych Świat należy").
Witamy :)

Janus

jest w instalce na samym końcu listy musisz poszukać
bo był grany jako finał MP 2008 ;D
jeszcze 2  muszę dodać?
dunkierka na ssi
oraz romnynegriłow rsf

Rommel

Cytat: Sir Daban w Lipiec 06, 2009, 10:07:06 PM
Powtarzam, jest to pytanie do Szarika.
Więc czekam ewentualnie jutro zadzwonię
Cytat: Sir Daban w Lipiec 06, 2009, 10:07:06 PM
Co do Szarika zawsze mu wysyłałeś i to chyba nie stanowiło problemu.
Niestety,  ::) jak dobrze sobie przypominam to nigdy nie wysyłałem ;D
Cytat: Janus w Lipiec 06, 2009, 11:02:22 PM
jest w instalce na samym końcu listy musisz poszukać
bo był grany jako finał MP 2008 ;D
Dla zainteresowanych mogę wysłać na emeila

Sir Daban

U mnei na końcu jest Yelnya czy jakoś tak, być może doinstalowywaliście coś podczas MP, ja mam zaintsalowaną "czystą" instalkę ze strony gildii. Więcej osób moze meić ten problem - dlatego prosiłem o wskazanie źródła pliku.
Rommel jeśli byś był taki uprzejmy to prześlij ten scen na tds@gildiageneralow.pl to Szarik umieści go na serwerze.

Roberto - niektórzy gracze zapisują się ostatniego dnia w ostatniej godzinie:)

Rommel

Cytat: Sir Daban w Lipiec 06, 2009, 11:42:58 PM
To pewnie o mnie  :P , ale ja poczekam na odpowiedź na moje pytanie  ;D
Frekwencja i tak bardzo nie dopisze góra dwóch - trzech graczy jeszcze przystapi  ;)

Rommel

Rommel jeśli byś był taki uprzejmy to prześlij ten scen na tds@gildiageneralow.pl to Szarik umieści go na serwerze.
Zrobione - pliki wysłałem myslę że są poprawne, przed Mistrzostwami Polski zaglądałem do tego scena, proszę o zamieszczenie ich na serwerze by były ogólnie dostępne

Sir Daban

Pliki są już na turniejowym koncie e-mail. Dziękuję za ich przesłanie Rommel.
Jeżeli ktoś chciałby pilnie je otrzymać to proszę o e-maila.
Niezależnie od tej możliwości Szarik udostępni je na stronach gildii genrałów równocześnie z publikacją listy scenariuszy na które będzie można głosować.

Prośba do mentorów o podanie w 2-3 zdaniach szybkiej instrukcji dodania tego scenariusza - są wśród nas nowi gracze (chociażby ja). Jak się domyślam trzeba odszukać odpowiedni katalog i skopiować tam pliki - lecz fachowa instrukcja na pewno by pomogła graczom z krótkim stażem w lidze.

Roberto_tr

Roberto - niektórzy gracze zapisują się ostatniego dnia w ostatniej godzinie :)
Ahaaaa ... a to niby tak dla zmyły zapewne  ;) :D Żeby konkurencja myślała, że ma ich z głowy ;)

Cytat: Rommel w Lipiec 07, 2009, 12:32:09 AM
To pewnie o mnie  :P , ale ja poczekam na odpowiedź na moje pytanie  ;D
Frekwencja i tak bardzo nie dopisze góra dwóch - trzech graczy jeszcze przystapi  ;)
Rommel, Ty mi tu nie pitol głupot tylko jazda na strone klubową i wciskaj guziczek ;)

No może ktoś się jeszcze przyłączy. Ja pozwoliłem sobie trochę poagitować na rzecz TDS i zagadnąłem PanzerLehr'a. Ostatnio mało aktywny ale mam nadzieję że się zapisze :)

W sumie to nie byłoby takie głupie gdyby inni gracze czasem zagadali do innych na GG lub Skypie czy będą grać w Turnieju. Czasem pewne rzeczy łatwo przeoczyć lub o nich zapomnieć.
Moim zdaniem mamy jeszcze spore rezerwy jeśli chodzi o listę uczestników :)

Sir Daban

Zostało jakieś 23h do zamknięcia zapisów, mam nadzieję że Szarik wypowie się w kwestii tur.
Jeżeli nie to będziemy musieli to ustalić między sobą Rommel, aczkolwiek na forum i publicznie. Dlatego prosiłbym abyś napisął bez owijania w bawełnę do czego zmierzasz. Podejrzewam że przeszkadza Ci że będę miał możliwość zalogowania się na konto na które wyślesz tury? Jeśli tak, a Szarik się nie wypowie to możemy ustalić pewien kompromis zadowalajacy obidwie strony - Koordynatora i Ciebie.
Z punktu widzenia Sir Daban to powinienem Cię zniechecać do turnieju (dostane rozdwojenia jaźni), a zarazem gdybym chciał obejrzeć Twoje tury to po prostu napisałbym do Ciebie e-maila z prośbą o ich udostępnienie. Zasady muszą być równe dla wszystkich, aczkolwiek Mistrzom w sporcie często pozwala się na więcej, czy też ułatwia życie (oprócz Tour de Franse gdzie do razu organizatorzy zapowiedzieli że powołają specjany zespół antydopingowy do kontrolowania tylko i wyłącznie Lance'a Amstronga ). Dodatkowo powinniśmy sobie ufać nawzajem, więc być może wyjściem z impasu byłoby zgłaszanie wyników bez przesyłania tur (o ile druga strona nie będzie protestować, wówczas rozstrzygnąć mogą tylko tury), a obowiązek przesłania rozegranych spotkań zostałby przesunięty na tydzień po zakończeniu turnieju, tak abym zdążył wykonać sprawozdanie dla Szarika, a Szarik zmieni hasło na koncie turniejowym tak abym nie miał dostępu do nadsyłanych tur. Wówczas niedosłanie tur byłoby zagrożone anulowaniem wyników gracza w turnieju, lecz sprawę tą rozpatrywałby już Szarik, włącznie z decyzją co zrobić gdy ktoś tur nie prześle (czyli tak jak było dotychczas).
Oczywiście jest to propozycja na wypadek gdyby Szarik się nie odezwał i jest to "ukłon w stronę Mistrza", choć prawo jest dla wszystkich jedno i każdy kto będzie chciał będzie mógł skorzystać z takiego rozwiązania.
Moim zdaniem jest to burza w szklance wody i gracze którzy nie będą mieli żadnych obiekcji niech nadsyłają tury.
Dobra znikam, bo mam jeszcze sporo pracy na jutro, a już późno.       

Rommel

Postanowiłem zadzwonić do Szarika, tak szybciej jest.
WIęc:
Nie ma obowiązku przesyłania tur do organizatora.
Cytat: Sir Daban w Lipiec 07, 2009, 01:15:05 AM
Zasady muszą być równe dla wszystkich, aczkolwiek Mistrzom w sporcie często pozwala się na więcej, czy też ułatwia życie (oprócz Tour de Franse gdzie do razu organizatorzy zapowiedzieli że powołają specjany zespół antydopingowy do kontrolowania tylko i wyłącznie Lance'a Amstronga ).   
Dziekuje.
Cytat: Roberto_tr w Lipiec 07, 2009, 12:50:24 AM
Rommel, Ty mi tu nie pitol głupot tylko jazda na strone klubową i wciskaj guziczek ;)
Już to robię  ;D
Oczywiście jest to propozycja na wypadek gdyby Szarik się nie odezwał i jest to "ukłon w stronę Mistrza", choć prawo jest dla wszystkich jedno i każdy kto będzie chciał będzie mógł skorzystać z takiego rozwiązania.

Jeszcze raz dzieki.
Szarik powinien też potwierdzić to co napisałem.
Czy mogę zgłoscic propozycję swoich scenariuszy? ;)

Sir Daban

Jeśli się zarejestrowałeś to oczywiście:)

Rommel

Cytat: Sir Daban w Lipiec 07, 2009, 07:53:20 PM
Jeśli się zarejestrowałeś to oczywiście:)
Propozycje 3 scenariuszy wysłałem
aczkolwiek Mistrzom w sporcie często pozwala się na więcej,
Koledzy nie gniewajcie się ::), no wiecie Ci Mistrzowie czasami grymaszą 8)

Sir Daban

Lista scenariuszy zgłoszone przez uczestników Turnieju Drugiej szansy (kolejność alfabetyczna):

Nie potrafię na forum zrobić tabelki, mam te dane także w postaci pliku excela który mogę przesłać zainteresowanym.

Nr   Nazwa   E-file   Zgłaszający    Offence   Defence
1   Amona's Citadel North (SSI/RSF) v1.03   RSF   Cpt.Pablo   100   100
2   Amona's Prokhorovka III v1.1 (RSFplus)   RSF   PanzerLehr   100   100
3   Amonas Anzio v1.1 (RSF/SSI)   RSF   Lejsik   100   100
4   Amonas Crusader   RSF   PanzerLehr   100   100
5   Amonas Novogrod v1.01 (RSF/SSI)   RSF   Rommel   100   100
6   Ausbruch an der Bzura v1.1 (RSF2.4)   RSF   Rozprza   100   100
7   Avalanche   SSI   Foit   100   200
8   Break-through to Lodz v1.0  (RSFplus)   RSF   Rozprza   200   200
9   Caen - Operation Charnwood - Oden Valley   SSI   Roberto_tr   200   200
10   Cauldron   SSI   PitekWaleczny   300   200
11   Ciechanów   SSI   Sir Daban   50   250
12   Crete Op.Mercury v2.0 (RSF*2*)   RSF   Cpt.Pablo   100   100
13   Gibraltar Op. Felix v1.0  (RSFplus)   RSF   PitekWaleczny   200   100
14   Greece 1 on 1   SSI   Roberto_tr   100   100
15   Gustav-Linie v1.01 (RSF2*2)   RSF   Cpt.Pablo   100   100
16   Operation Plunder v1.1 (RSF*2*)   RSF   Rommel   100   100
17   Race to Dunkirk   SSI   Janus   200   100
18   Rayydar's The Front v1.0 (RSF*2*)   RSF   Roberto_tr   100   100
19   Romny-Nedrigailov v1.0 (RSFplus)   RSF   Janus   100   100
20   Rostov 1942 v 1.1   RSF   Sir Daban   100   100
21   RS' Maleme v2.0 (RSFPlus)   RSF   Foit   100   100
22   Sedan   SSI   Rozprza   75   150
23   Steelfox's Festung Breslau v1.0 (RSF2)   RSF   Janus   100   100
24   The Pocket of Korsun   RSF   Sir Daban   100   100

Scenariusze powtórzone (kolejność alfabetyczna) :
Amona's Prokhorovka III v1.1 (RSFplus)   RSF   Lejsik   100   100
Ausbruch an der Bzura v1.1 (RSF2.4)   RSF   Lejsik   100   100
Break-through to Lodz v1.0  (RSFplus)   RSF   PitekWaleczny   200   200
Gustav-Linie v1.01 (RSF2*2)   RSF   Rommel   100   100
The Pocket of Korsun   RSF   PanzerLehr   100   100
The Pocket of Korsun   RSF   Foit   100   100

Kolejność scenariuszy nie ma w tej chwili znaczenia, w zawiazku z tym zostały posortowane alfabetycznie. Trwa ustalanie prestiżu dla Race to Dunkirk (17) z Janusem, pozostałe ustawienia prestiżu potwierdzone.
Zgłosiło sie 10 graczy i otrzymałem od wszystkich propozycje 3 scenariuszy, po usunięciu zdublowanych zostały 24 scenariusze do wyboru.

Dla porzadku przypominam, że do 23:59 dnia 15.07 będzie odbywało się głosowanie negatywne na wyżej wymienioną listę. Każdy gracz ma prawo przysłać 8 scenariuszy które chciałby odrzucić, kolejność w e-mailu ma znaczenie ponieważ kolejne scenariuszom zostaną przyporządkowane wagi - odpowiednio (10, 8, 6,5,4,3,2,1 punktów karnych). Po głosowaniu zostanie opracowana lista scenariuszy uszeregowanych wg uzyskanej punktacji karnej.

Uporządkowane listy proszę przesyłać na konto: tds@gildiageneralow.pl
W przypadku e-maili bez określonej kolejności będę uznawał za uszeregowanie kolejność wymieniania w emailu. Proszę też o podawanie pełnych nazw scenariuszy lub oprócz nazwy skróconej numery z listy, tak aby nie było wątpliwości. 

Najmniej kontrowercyjne scenariusze (najmniej punktów karnych) zostaną przyporzadkowane do odpowiednich tur rozgrywek (wg. załącznika który można pobrać ze strony turnieju). Równocześnie 6 najmniej kontrowersyjnych scenariuszy będzie stanowiło pulę do kolejnego głosowania w końcowej fazie turnieju - szczegóły w regulaminie (przypomnę na forum w odpowiednim czasie).

Zapraszam do głosowania, w przypadku zauważenia jakichś błędów proszę o jak najszybszy kontakt.

Sir Daban

Wstępna kolejność graczy w turnieju:

Nr Gracz   Poziom   Gwiazdy   Liczba spotkań            

1   Rommel   8   1   43
2   Sir Daban   6   1   68
3   Janus   6   -2   50
4   Cpt.Pablo   5   1   82
5   Roberto_tr   5   0   4
6   Foit   5   -4   30
7   PitekWaleczny   4   0   6
8   PanzerLehr   3   9   80
9   Lejsik   3   0   46
10   Rozprza   2   0   0

Po konsultacji z Szarikiem ustaliliśmy, że zapisy do turnieju zostają przedłużone do końca głosowania na scenariusze (15 lipca). Jest to podytkowane trwającym sezonem urlopowym i chcemy dać szansę graczom będącym obecnie na urlopach. W przypadku zapisania się nowego gracza ma on prawo do głosowania na scenariusze, lecz nie może zgłaszać własnych (lista jest już zamknięta). Poziom gracza będzie brany z dnia zamknięcia listy scenariuszy, czyli z 23:59 dnia 07.07.2009.

Jeżeli nie dopiszą się nowi gracze, to gracze umieszczeni na liście do pozycji 6 włącznie przechodzą pierwszą turę bez gry, a zmierzą się PitekWaleczny z Rozprza (7-10) i PanzerLehr z Lejsikiem (8-9).

W przypadku zauważenia błędów w ustalaniu kolejności proszę o jak najszybszy kontakt.

Janus

dokonałeś słusznej dedukcji ;D
we wszyskich prestiż 100/100