Reprezentacja The General`s Guild

Zaczęty przez Szarik, Lipiec 05, 2006, 12:51:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

steelfox

Zapomnieliście, że jest to mix, tabela i MP, a według mnie ten kto trenuje (a tak jest z tabelą ligową) to zawodnik w formie

Rommel

Na którym mam być miejscu w lidze ??? by móc zagrać z Goldfngerem ???
I ile czasu mi pozostało na zdobycie lepszej pozycji  ;)

Depet

Cytat: Rommel w Grudzień 12, 2006, 10:59:10 PM
Na którym mam być miejscu w lidze ??? by móc zagrać z Goldfngerem ???
I ile czasu mi pozostało na zdobycie lepszej pozycji  ;)

Goldfinger nie wchodzi w skład TBG...tylko FFWC jak wygramy z TBG to będziemy grali z FFWC...poniżej masz skład z którym najprawdopodobniej będziemy grali:

Corporal Steiner,
ronin,
Avenger,
Pinkley,
Maxmann,
Oblivion,
facongrande,
Raspootin,
Hoth,
wittman1ss

Wybierz sobie tego najtrudniejszego :)

steelfox

Witam Panowie generałowie, ustalenia dotyczące pojedynku międzyklubowego kończą się dlatego należy podsumować całość przedsięwzięcia.

A. Oficjalny skład reprezentacji oraz ranking graczy, którym wg mnie powinniśmy się posłużyć w pojedynku TBG.

1   Rommel
2   Marder
3   Janus
4   Kris_13
5   Grisha   
6   Steelfox   
7   Depet
8   Yazz
9   Ratig
10   STR

Rezerwowi:
Krzemyk, mkoter, swiesiek

Powinienem wyjaśnić taki skład a nie inny, otóż co do pozycji 1 nie sądzę aby były wątpliwości, natomiast dalsze pozycje wynikają z rankingu w Mistrzostwach Polski oraz rozgrywek ligowych. W przypadku ligi oraz graczy dodatkowych są to gracze, którzy zajmują znaczącą pozycję w rankingu oraz potwierdziły udział w pojedynku.

B. Scenariusz, który będziemy rozgrywać to Tunis autorstwa Amona

C. Gramy z przeciwnikami duel, wg zasady, kto wygra pierwszy temu przyznawany jest punkt. Na koniec zsumowane zostaną wyniki całej dziesiątki i otrzymamy rozstrzygnięcie pojedynku GG vs TBG

D. Gramy poprzez mail, chyba że gracze ustalą rozgrywkę w innym trybie pomiędzy sobą. Początek rozgrywek to 1 stycznia koniec to ostatni dzień lutego. Mamy 2 miesiące, a jak na ten scenariusz jest to wystarczający okres.

Sądzę, że wkrótce opublikuję analizę taktyczną pola walki, nie tylko dla reprezentacji, ale take dla innych graczy aby mieli obraz tego co dziać się będzie w trakcie waliki i czego spodziewać się po przeciwnikach.

Depet

Cytat: steelfox w Grudzień 13, 2006, 08:38:02 AM
Sądzę, że wkrótce opublikuję analizę taktyczną pola walki, nie tylko dla reprezentacji, ale take dla innych graczy aby mieli obraz tego co dziać się będzie w trakcie waliki i czego spodziewać się po przeciwnikach.

Extra...uważam że lista graczy według poziomu jaki reprezentuja jest ustalona bardzo sprawiedliwie. Dzięki Steel analiza też sie bardzo przyda - osobiście nie lubie Tunis bo mnie lotnictwo strasznie masakruje :)

Franek Dolas

nie to zebym sie wtracal, ale czy bedzie jakies roztrzygniecie w przypadku 5:5 ? :)

steelfox

bardzo dobre pytanie, może rozgrywka na następnum scenariuszu?

Roberto_tr

... a może rezerwowi zagrają ? w końcu po coś są powoływani ...

Franek Dolas

to może jak nie będziecie mieli czasu ze względu na drugi pojedynek to policzcie "małe punkty", tzn. kto potrzebował mniej tur do zwycięstwa?

Janus

Panowie nie dzielmy skórki na niedziwiadku. Chce zwrucić tylko uwagę na trudnosić zaopatrzeniowe na pustyni- Aliantami trzeba organizowac obronę w takich miejscach by niemcy mieli kłopoty z uzupelnieniem amunicji, oraz że w tym scenarjuszu trzeba pokonać lotnictwo niemieckie koniecznie .
A aliantami wyjsić w pierwszych turach z pod uderzenia lotnictwa niemieckiego.
WARTO POTRENOWAĆ TO OSTATNIE Z KRISEM JEST W TYM DOBRY.

Depet

Cytat: Janus w Grudzień 13, 2006, 07:47:20 PM
[...] oraz że w tym scenarjuszu trzeba pokonać lotnictwo niemieckie koniecznie .

Dobrze powiedziane....tylko jak to zrobić ? Akurat walka w powietrzu to moja pięta achillesowa zawsze była....u mnie lotnictwo służy do tego żeby nim wspierwac działania lądowe a nie żeby kryć sie z myśliwcami czekając na sposobność zaatakowania niemieckiego Me z dowódcą :) akurat w takim momencie gdy wszystkie moje myśliwce do niego dolecą....  :P Nie lubie tego typu podchodów...ale może jest inne rozwiązanie ?

Rommel

Steelfox wybacz, ale na numer jeden :o nie zasługuje!
Zakończyły się Mistrzostwa Polski; mistrzem został Marder i jemu należy się Pole position, drugie miejsce dla Janusa, ja zasługuje najwyżej na 3 pozycje, zresztą na takiej pozycji jestem skalsyfikowany w TBG.
Uważam że najgroźniejsi rywale to Avenger i Hoth.

Depet

Cytat: Rommel w Grudzień 14, 2006, 10:27:14 PM
Uważam że najgroźniejsi rywale to Avenger i Hoth.

Dobra dobra Rommel gadaj swoje a ja i tak wiem kto jest numer 1 :).....a co do Avengera i Hotha tak myślałem że ich wskażesz....a powiedz mi jak gra facongrande ? :) bo chyba własnie z nim sie zmierze....

steelfox

Cytat: Rommel w Grudzień 14, 2006, 10:27:14 PM
Steelfox wybacz, ale na numer jeden :o nie zasługuje!
Reprezentacja i ranking to wynik oczekiwań całego zespołu, więc musisz pogodzić się z taką pozycją :DMyślę, że jest to skład optymalny, ponieważ nie wywołał żadnych dyskusji ani sprzeciwów.

Janus

CO DO LOTNICTWA PROPONUJĘ PUŁAPKĘ Z OPL STRZELA NA TRZY POLA A NIEMIASZKI JAK CHCĄ WYGRAC TO MUSZĄ URZYWAĆ LOTNICTWA<PO ZA TYM ALIANTOM MOŻNA DOKUPIĆ SAMOLOTY> ;D