Panzer General II (wersja ligowa) - skąd zdobyć ?

Zaczęty przez Molendrach, Wrzesień 13, 2006, 02:40:14 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Molendrach

Mam prośbę do kogokolwiek.

Czy mógłby ktoś wrzucić na jakiegoś prywatnego ftp'a najświeższą wersje PG II ze wszystkimi scenariuszami obowiązującymi w Gildii Generałów. Ja niestety nie mam wszystkim map.

Szarik co prawda podał mi linka, gdzie mogę ściągnąc PG II, lecz na serwerze Megaupload raczej teraz jest ciężko cokolwiek ściągnąć, gdyż ciągle są zajęte polskie sloty.

Jeśli ktoś może mi pomóc, to bardzo o to proszę :)

pozdrawiam
Rafał "Molendrach" Kusiak

Szarik

Depet znalazł lepszy serwer niż megaupload. Wkrótce tam załaduje nasz PG2 i dam znać.

Szarik

Szarik

Tak jak obiecałem podaję nowy link do kluboowego Panzer General 2 z RSF2 i 75 scenariuszami z Raydersów:
http://rapidshare.de/files/33241647/Panzer_General_2__RSF2_and_75_scenarios_.exe

Szarik

Molendrach

Kris_13

Podobni jest już nowy e-fie ryydersów. Czy bedzie wykorzystany w rozgrywkach ligowych czy nadal gramy na RSF2???

Szarik

Cytat: Kris_13 w Wrzesień 17, 2006, 02:12:53 PM
Podobni jest już nowy e-fie ryydersów. Czy bedzie wykorzystany w rozgrywkach ligowych czy nadal gramy na RSF2???
Do końca sezonu nie będzie zmiany. Gdy się rozpocznie nowy sezon to w przypadku zmian będzie rozesłany do wszystkich komunikat z informacją skąd pobrać nowe wersje.

Szarik

zeb

witam,
słuchajcie potrzebuję ściągnąć PG2.
podajcie parę adresów, z jednym juz miałem problemy.
zona wyjechała na 2 dni, a widziałem nową kampanie front zachodni.aha moja aryginalna płyta zotała mi jakis rok temu roztrzaskana przez wspaniałą małonkę.
czas jest ważny zostało mi juz mniej niz 48 godzin
pozdrawiam

Dopisek moderatora: rozumiem że masz mało czasu ale nasze forum nie jest w końcu tak wielkie żeby nie dostrzec tematu: Panzer General II -skąd zdobyć ? :) Nie róbmy zbędnego bałaganu. Oto adres: http://panzergeneral2.e-sport.icx.pl/download/pg2.exe  . Niestety jest to okrojona wersja bez 75 scenariuszy Rayydersów dodatkowych.  Musisz więc sie zadowolic tą wersją. Przyjemnej gry.  I oczywiście zapraszam do gry PBEM w Lidze.

Depet

Jako że poprzednia wersja gry ligowej się usunąła (serwer okazał sie beznadziejny) i to z mojej winy - umieściłem wersje gry GAMESET-ową na innym serwerze. Co to jest wersja GAMESET-owa ? Jak wszystcy pewnie wiedzą z nowym sezonem należy grac scenariusze oryginalne na e-filu SSI, scenariusze Rayydersów na RSF...ma to zlikidować błędy wynikające z nie kompatybilnościa jedngo z drugim. Wymusza to na graczach żeby trzymali na dysku 2 wersje gry - jedną z SSI, drugą z RSF...zajmuje to więc 100 mega więcej przestrzeni na dysku, jest frustrujące i niewygodne. Żeby zminimalizować wady takiego rozwiązania w lidze - stworzyłem GAMESET czyli "2 w 1" - jedna gra Panzer General II, 2 skróty a pulpicie jedna aplikacja do gry z e-filem SSI, druga z e-filem RSF...jakie są zalety mojej wersji nad alternatywnym posiadaniem 2 oddzielnych ?

• jest w formie bezpośredniej instalacji
  • ok. 85 MB oszczędności na dysku (wspólne katalogi z mapami itp.)
  • wszystko jest skoncentrowane w jednym miejscu
  • w głównym katalogu z grą umieściłem katalog "Poradniki" a wnim manuale, poradniki, proponowany rozkład prestiżu, skróty internetowe do najważniejszych polskojęzycznych wątków na forach z ciągle aktualizowanymi wykładami pomocowymi (m.in. "Szkoła Generałów" Steela)
  • szczgółowa instrukcja

Szarik

Nowa wersja klubowa (przygotowana przez Depeta, którą trochę zmodyfikowałem) jest do pobrania na stronie download:
http://panzergeneral2.generalsguild.com/pl/download.php
Aby pobrać grę należy być zalogowanym.
Ta wersja obowiązuje we wszystkich nowych grach poczynając od 20 października.

Szarik

Pelebudka

Wgrałem nowa wersję  i niestety nie startuje scenariusz Market garden. Przypuszczam, że jest to bak jakiejs mapy. Nie wiem jak inne.
Skad można pobrć wszystkie mapy?
Komu tysiące lat nie mówią nic, niech w ciemności niewiedzy żyje z dnia na dzień."
Johann Wolfgang Goethe

Depet

Cytat: Pelebudka w Grudzień 16, 2006, 09:46:19 PM
Wgrałem nowa wersję  i niestety nie startuje scenariusz Market garden. Przypuszczam, że jest to bak jakiejs mapy. Nie wiem jak inne.
Skad można pobrć wszystkie mapy?

Faktycznie wkradł sie mały błąd....wgraj plik mapy ArnhemR.map do katalogu SCENARIO - wtedy będziesz mógł grać w ten scenariusz do woli. Mape możesz pobrac stąd: www.mariuszwysokinski.neostrada.pl/ArnhemR.zip :). Prosze wszystkich o uzupełnienie tego braku w swoich wersjach Panzer General II ściągniętych ze strony. Dziękuje za informacje.

Depet

Chyba nadszedł czas na nową wersję klubowego Panzer General II. Ostatnio pojawiło się mnóstwo nowości które powinny znaleźć się w nowej wersji PG 2....a więc co nowego planuje dodać ?

1. Nowe scenariusze SteelFoxa jak i te które pojawią się na stronie Rayyders
2. Nowy e-file 2.50
3. TRZECI GAMESET (plik exe) który będzie odpowiadał za możliwość gry on-line + program WARZONE !!
4. Samouczek jak takie połączenie zrealizować !
5. Całość przedstawić w eleganckiej wersji instalacji InstallShield
6. Usunąć pliki kampanii ! - to raz na zawsze ukróci bierną rejestracje tylko dla zdobycia gry

Nowa wersja pojawi się za miesiąc - musze jeszcze poczytac o tym sposobie gry przez WARZONE i pogadać z gieesem :)

Zsamot

"Usunąć pliki kampanii ! - to raz na zawsze ukróci bierną rejestracje tylko dla zdobycia gry"
A co z ludźmi , którzy po prostu lubią grać w kampanie? w dodatku placą za abonament? :-\
http://opengeneral.pl/
Allah jest wielki ale B-52 też jest duży.
Jesteśmy na FB:
https://www.facebook.com/groups/140111696051369

STR

Powinny byc dwie wersje. Jedna dla fanów h2h, bez kampanii. Druga dla fanów kampanii płacąc abonament.
Jesli mozliwosci serwera na to pozwalają.
STR - PL