Okręty- kwestie ceny, ich cech

Zaczęty przez Zsamot, Kwiecień 03, 2014, 01:48:14 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zsamot

A dać niszczycielom "bierne" wartości?
http://opengeneral.pl/
Allah jest wielki ale B-52 też jest duży.
Jesteśmy na FB:
https://www.facebook.com/groups/140111696051369

Gustlik

CytatA dać niszczycielom "bierne" wartości?

No niby tak, ale do tego trzeba by zdublować każdy istniejący niszczyciel jako nową jednostkę w klasie Naval Transport.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:

Rudel

Nie to trochę bez sensu nie dało by się załatwić tego inaczej np tym że niszczyciele japonskie mogł by od bidy coś przewieśc ale to pewno z Luisem trzeba by zagadać
Prawo do ran i śmierci mają nie tylko odważni

connor71

Nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że Japończycy nie używali niszczycieli jako transportowców przez całą wojnę. Chyba tylko w trackie kampanii na południowym Pacyfiku, tzw. Tokio Express. I wtedy raczej miały ograniczone możliwości ataku.
W tej sytuacji można by stworzyć kopie niszczycieli z ograniczonym atakiem.
Szkoda, że nie można stworzyć transportu, z którego można by było wyładować jednostkę, a jednocześnie transport by nie znikał.

Rudel

Tokyo Express to duże masowe wręcz użycie niszczycieli spowodowane było przewagą amerykanów w powietrzu kolo Guadalcanal. Nie wiem czy jest sens robienie tego typu transportu. Raz, że transportowały głównie piechotę a robiąc z niszczycieli transport to AI zacznie nimi czołgi wozić. :o

Gustlik

Nie, czołgów wozić nie zacznie, bo można przypisać odpowiednie jednostki do odpowiednich transportów - tak jak ma to miejsce przy transporcie lądowym, ale W ODRÓŻNIENIU od transportu lądowego - transportowców morskich nie można wybierać - i tu jest problem. Transport morski jest przypisywany automatycznie. Wprawdzie można to trochę regulować dopasowaniem wagi ale nie do końca.
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

EFILE, KAMPANIE:

Rudel

tak tylko czy AI nie zacznie z tym wariować wszak to dodatkowy niszczyciel.

Pioniere

Jeżeli będzie automatycznie przypisywany na pewno zacznie, będzie woził choćby najtańszego ppanca by mieć kolejny niszczyciel. Podobnie jak z helkopterem, o którym wspominał Gustlik.

Waldzios

Można by go przypisać tylko do konkretnej jednostki.
To nie musiał by być koniecznie niszczyciel, uzbrojony kuter by w zupełności wystarczył.
Ciekawym pomysłem, szczególnie dla  kampanii morskiej, byłoby dodanie sztabu w takim transporcie.
Takie rozwiązanie jest już w efilu, niektóre elitarne jednostki piechoty w 'Republic of Poland' używają specjalnych 'kutrów szturmowych'.
GusOpen - aktualizacje/updates: EFile , EquipIcons

Rudel

Na pewno to by było ciekawe a sztab nie wiem czy jakoś nie dało by rady zrobić jakiegoś okrętu flagowego. Wszak admirał to mógl by być na jednym z pancerników

Pioniere

Ale czy obecnie tak nie ma, że sztab nie ma wpływu na cechy transportu? Były jakieś zmiany odnośnie tego wprowadzane przez Luisa jakiś czas temu, tylko nie wiem czy dotyczą również transportu morskiego.  Zaś co do jednostki dowodzącej jako okręt flagowy - to jest niezły pomysł.

Rudel

Tak pomyślałem ale jak to uwzględnić w statystykach okrętu jak rozwiązać możliwości przezbrajania. To chyba do Luisa pytanko

Mario

Jednostka dowódcza na okręcie- to niezły pomysł.
W kampaniach lądowo- morskich w takim razie, każdy powinien dostawać dwie jednostki dowódcze: lądową i morską na jakimś okręcie (które powinien chronić)?
Najjaśniejszy Panie, do prowadzenia wojny potrzebne są trzy rzeczy: pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze.

Rudel

Mario nie o to mi chodzi tylko coś w rodzaju okrętu flagowego. Przecież jak admirał był na pokładzie to nie czyniło to okrętu niezdolnym do walki ::)

Pioniere

Cytat: Rudel w Kwiecień 22, 2014, 06:23:48 PM
Mario nie o to mi chodzi tylko coś w rodzaju okrętu flagowego. Przecież jak admirał był na pokładzie to nie czyniło to okrętu niezdolnym do walki ::)
Oczywiście, że nie - posiadanie takiej jednostki mogło by np. wpływać na inicjatywę wszystkich sił morskich, co wydaje się najbardziej logicznym bonusem i dla tego też watro było by ją bardziej chronić.