Reprezentacja: The Generals Guild vs PanzerLiga

Zaczęty przez Depet, Październik 07, 2007, 09:12:52 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janus

Jak znaleść to forum
chciałbym zagłosować i nie wiem gdzie.

Janus

przecież nikt nie neguje tego ze w lidze gramy na Gustlikowym e-fily tylko to ze bez sensu jest go grać teraz w pojedynku między ligowym.

Depet

Cytat: Janus w Październik 17, 2007, 04:12:10 PM
przecież nikt nie neguje tego ze w lidze gramy na Gustlikowym e-fily tylko to ze bez sensu jest go grać teraz w pojedynku między ligowym.

Heh no ja mam inne zdanie :) - uważam że im prędzej zaczniemy grać na Gustlik E-File tym szybciej się do niego przekonany i samoistnie odrzucimy niepoprawny historycznie RSF - sceny High Rise Riv P lub Midway Grishy są naprawdę dobre i uważam że śmiało możemy się już zacząć przestawiać - ale oczywiście Wy decydujecie więc zapraszam do głosowania.

Tak między nami na Gustlik E-File dostępne są już również Tunis i Prokhorovka III Amony bo tyle zdążyłem póki co przekonwertować.

Revolutionary_pilot

A ja tylko powiem , zakomunikue (bo mi sie wczesnie nie chcialo) ze od kilku dni (czy ilus tam) na serweze lezy wersja 2.0 High Rise - ktora to Depet podpisal 1.2  :P .

Scenariusz zyskal nowe swiatlo. A gdy mowie nowe - mam na mysli nowe
W moim odczuciu duzo jasniejsze , a gdy mowie duzo mam na mysli.... ^-^

Wniosek jest jeden - to byl moj pierwszy scenariusz i nastepnego nie wypuscze juz tak szybko (w sensie - zbyt szybko). Nauczylem sie czegos. Nie bede tlumaczyl co i dlaczego spowodowalo ze wypuscilem scenariusz w poprzedniej postaci - bo to zawily labirynt.

Wazne jest to ze teraz jest juz w prawidlowej wersji, odzwierciedlajacy to co mialo byc w zalozeniu - odzwierciedlajacy to podczas gry a nie tylko w briefiengu.

Wachlarz mozliwosci zostal mocno poszerzony. Od gracza grajacego strona Aliancka wymaga sie teraz wiekszych umiejetnosci taktycznych, podemowania ryzyka, dlugotrwalego planowania i radzenia sobie z wieksza iloscia naplywaacych decyzji czekajacych na ich podjecie.

-Przebudowane zostaly sily Alianckie - kosztem duzych sil pancernych - mamy pod batuta wiecej (silnych) jednostek reconowych. Mocniejsza piechote i powazna sile w postaci dzial ppanc(niesamobierznych) na miejscu( z liderami). Sile ktora to Depetto w rozmowie ze mna jawnie lekcewazyl - spoko :). Ten wechsel oczywiscie nie pokrywa sie silowo z dostepna nam wczesniej kupa stali. Ale odzwierciedla idee scenariusza i pozwala zmienic jego oblicze. ..powaznie.

-Przebudowany zostal prestiz - dozowany odpowiednio - takze trzyma kierownice scenariusza -wie co ma robic, po co i kiedy.

-Wyszedlem tez z innego zalozenia przyznawania doswiadczenia. "Tomki" sa teraz mocniej obelkowani (ale nei przesadnie).

-A takze szereg innych zmian ,takich jak np. Posilki faszystowskie w 12 turze pojawiajace sie do te pory pod postacia prestizu teraz w polowie sa juz przyznane. zmian takich ..i mniejszych - ale tez wywierajacych wplyw.

W rozmowie ze mna, Depet stwierdzil ze "Alianci nie maja szans" .. I rzeczwiscie nie jest juz mozliwe konsekwentne monotonne parcie do pürzodui grupa pancerna tura po turze (przez ktore to czolem ciagle: "-To nie to, co chcialem zrobic." - I co popchnelo mnie do zmian) - A znaczenie psychologiczne takiej "beweglich warhnung kopf" przy silach alianckich na starcie wzroslo diametralnie. Jednak twierdze ze zwyciesto Aliantami jest mozliwe - Nie tylko dtzieki lotnitctwu. Trzeba sie wykazac ,a nie watpie w to ze sa tu ktorzy potrafia zrobic to i tamto.
Sa wachania nastrojow podczas gry. I maja byc!

Scen w pelnej okazalosci bedzie dostepny w sobote z ranca prawdopodobnie - jest na serwerze muster (szablon) wiec mozna zajrzec by pokumac o co mi chodzi, ale narazie nie oceniac szans zabardzo, bo musze dopracowac jeszcze pewna rzecz - bardzo wazna. I razem z tym pojawi sie w sobote.
narta

p.s. Nie wiem czy Depet wrzucil ta wersje z wyostrzonymi dzialami ppanc. Raczej nie- .czyli brac poprawke na dziala w scenarisuszu na serwerze bo w rzeczywistosci maja powera

Depet

Cytat: Revolutionary_pilot w Październik 18, 2007, 08:08:21 PMp.s. Nie wiem czy Depet wrzucil ta wersje z wyostrzonymi dzialami ppanc. Raczej nie- .czyli brac poprawke na dziala w scenarisuszu na serwerze bo w rzeczywistosci maja powera

Przepraszam już poprawiam - ostatnio miałem tyle na głowie...

EDIT: już zrobione - jeszcze raz sorry za zwłokę.

Janus

hym
mam kłopot chcę zrobić scen i nie wiem jak mapy przenieść na gustlikowy e-file
może by tak jakaś paczka + instrukcja jak je rozpakować.(Marder nie ma czasu by mi to wyjasinić)
znaczy się gdzie (do jakiego katalogu )

Rommel

Kto jest chętny do przetestowania tych jednostek i scenariusza który obowiązuje w rozgrywkach międzyligowych, przez skaypa, czekam na emeile lub info na skaypie.